macone Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 CPUZ w zakladce memory FSB:DRAM pokazuje mi wartosc FSB+33MHz.FSB proca i pamieci rozne? W biosie mam RAM ustawiony na auto wiec chyba powinna byc ten sam FSB a nie jest :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Niech zrozumiem. Proca masz na FSB 133 i pokazuje Ci, że pamięci pracują z częstotliwością 166MHz? A są ustawione na auto? No to nic dziwnego, bo w podpisie widzę, że masz właśnie pamięci 166MHz. Jak zajrzysz do manuala swojej płyty, to znajdziesz tam informację, że przy ustawieniu "auto" pamięci pracują ze swoją domyślną częstotliwością. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macone Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Niech zrozumiem. Proca masz na FSB 133 i pokazuje Ci, że pamięci pracują z częstotliwością 166MHz? A są ustawione na auto? No to nic dziwnego, bo w podpisie widzę, że masz właśnie pamięci 166MHz. Jak zajrzysz do manuala swojej płyty, to znajdziesz tam informację, że przy ustawieniu "auto" pamięci pracują ze swoją domyślną częstotliwością. No wlasnie.Czestotliwosc RAM w pozycji auto jest zawsze wyzsza o 33Mhz od FSB proca.Jak w takim razie ustawic prace synchroniczna CPU-RAM(te same czestotliwosci) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 przestaw auto na nie wiem co tam masz - albo 100% albo 3/3 - ale wtedy podkrec FSB na procu do 166MHz. Masz blad w podpisie - brakuje 5 literki od konca - D :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...