Przemo Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Zapodaje dokładniejszy wykresik. Przeprowadząłem testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 huh o 10 stopni lepiej niz zalman w prime z otwartą budą :twisted: całkiem dobry ten bloczek, masz takich więcej? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Hehe, pewnie, mogę dać ci namiary .... Powiem ci że przy tej pompie co mam i 1,2m weza między nią a bloczkiem to 80W dla tego bloczku to świński pryszcz :D. Jak na mój procek to jest nie do zagięcia. Szkoda że nie wspomniałeś że będzie npromocja na bloczki to bym poczekał kilka dni to bym miał 30 koła w suchym :twisted: oj Popixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 :oops: ciekawi mnie twoja chłodniczka, mozesz ja dokladniej opisac? moze jakies foto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Chłodniczka jest cała z aluminium niestety od GOLFa można powiedzieć że w idealnym stanie, niestety nie mam zdjęcia jako takiego, jak zdejmę shroud to zrobię fotkę i wrzucę tu. Jest w idealnym stanie, choć była używana to jest czyściutka. A co do promocji to może się dogadamy przy następnej tranzakcji :) Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Ogólnie na chłodnicy samochodowej temperatury wody powinny być w okolicach pokojowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Powiem ci że przy tej pompie co mam i 1,2m weza między nią a bloczkiem to 80W dla tego bloczku to świński pryszcz :D. Jak na mój procek to jest nie do zagięcia. Nie wiesz ile naprawde Twoj procek wydziela ciepla. Co do wnioskowania ile bedzie wynosila temperatura wody ponad otoczenie to zalezy to od masy czynnykow, wiec wrozenie z fusow jest zupelnie bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Dokałdnie wiem że podane przeze mnie wartości wydzielanego ciepła są czysto teoretczne. Ja dobrze o tym wiem. Chodziło mi oto ze 80W ciepła dla tego bloczku to pryszcz czyli jeśli trafi się nam procxesor który tyle wydziela lub zbliżoną wartość to . ..... no wiadomo ochyba o co mi chodzi. Co do temperatury wody względem otoczenia to też masz rację. Ja się kierowałem akurat w miare prawdziwymi pomiarami (granica błędu 1st C) przez pomiar otoczenia i wody przez termometry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m00 Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Paste mialem ale miedziana.Zmienilem na srebrowa i jest git.Aha okazalo sie ze zaczep trzymajacy radiator pod ciezarem wygial sie :| .Zmienilem go na nowy i jest juz spoko mam 45 st. :D .W stresie ok 50!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 O to fotki mojej nagrzewnicy: Wymiary: Szerokość: 20cm Długość: 28cm Grubość: 5cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Nowa fotka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Nie wiem czy nie jest troche za gesta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 finy są rozmieszczone tak na oko co 1mm, tylko dodam że jest nagrzewnica jest bardzo czysta zewnętrznie, żadnego syfu nie ma między finami. A sunonek bardzo dobrze sobie na niej radzi, na 5V czuć wyrażny podmuch od spodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m00 Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 no wkoncu to wc :D ale zelman tez sie dobrze spisuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Maa nową nagrzewnicę miedziano mosiężno, już ją wstępnie oczyściłem i przylutowąłem króćce. Może się ktoś orientuje od czego jest ta nagrzewnica ? Finy i płaskowniki miedziane, komory wodne mosiężne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Skończyłem właśnie lutować blok na moją Barakudę, teraz pozostało zamontować dzeło i wyciszyć barakudzie bo już zaczyna terkotać :( (przy zapisie i odczycie) Oto fotki: A teraz powiedzcie od czego mi się woda zamuliła w układzie. Tzn. bloczek jest czyściutki, węze też tylko w zbiorniku wyrównawczym woda zrobiła się jakaś taka mętna, coś jakby mgiełkowatego koloru. Dodam że woda była destylowana nalana 4l i do tego 150ml petrygo. Układ chodzi tak już trzy tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 brud i kurz z węży na przykład. po nastepnej wymianie wody powinno byc si :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 to jak juz bedziesz mial all copper uklad to odpusc sobie petrygo (nalej pol sety spirytu zielonym ludzikom ku uciesze) bo pogarsza wydajnosc chlodziwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Jutro już chyba wymienię chłodniczkę na Cu i bedzie full miedz to będę już spał spokojnie hehe. Chociaż bloczek jest czyściutki jak na razie :D. Zastanawiam się czy jak połącze wszystko w układ w pełni zamknięty bez zbiornika wyrównawczego (tymczasowo) ile spadnie wydajność całego układu?. Musze sprawdzić. A tak w ogóle myślę nad jakimś zbiorniczkiem wyrównawczym do pompki i w końcu wepchnąć wszytsko do budy. Może by tak podwiesić zbiornik w miejscu koszyka na fdd i hdd a pompę pod spodem na stojąco? Nie mam koncepcji na razie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 a dlaczego wydajnosc mialaby spasc? moze nawet wzrosnac. w koncu pompa nie bedzie grzala juz tak bardzo wody. zbiorniczki wyrownawcze fajne sa np. tu: http://www.overclockers.com/tips1089/ http://www.themodfathers.com/articles/waterbasics.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Jutro już chyba wymienię chłodniczkę na Cu i bedzie full miedz to będę już spał spokojnie hehe. Chociaż bloczek jest czyściutki jak na razie :D. Zastanawiam się czy jak połącze wszystko w układ w pełni zamknięty bez zbiornika wyrównawczego (tymczasowo) ile spadnie wydajność całego układu?. Musze sprawdzić. A tak w ogóle myślę nad jakimś zbiorniczkiem wyrównawczym do pompki i w końcu wepchnąć wszytsko do budy. Może by tak podwiesić zbiornik w miejscu koszyka na fdd i hdd a pompę pod spodem na stojąco? Nie mam koncepcji na razie :(8O 8O 8O A jak to Twoim zdaniem ma wplywac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Witam, naprawdę spoczko WC Przemo :D:D Też mam zamiar w najbliższym czasie robić :D Mógłbyś mi napisać ile mniejwięcej Cię to kosztowało?? Ja także chciałbym kupić Uriela 2.0 + MJ1000 lub jak będe miał troszkę więcej kaski to PowerHead 802, jakąś chłodniczkę. no i coś jeszcze?? Śakie kupić węże?? z góry thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Przemo napisał: Jutro już chyba wymienię chłodniczkę na Cu i bedzie full miedz to będę już spał spokojnie hehe. Chociaż bloczek jest czyściutki jak na razie . Zastanawiam się czy jak połącze wszystko w układ w pełni zamknięty bez zbiornika wyrównawczego (tymczasowo) ile spadnie wydajność całego układu?. Musze sprawdzić. A tak w ogóle myślę nad jakimś zbiorniczkiem wyrównawczym do pompki i w końcu wepchnąć wszytsko do budy. Może by tak podwiesić zbiornik w miejscu koszyka na fdd i hdd a pompę pod spodem na stojąco? Nie mam koncepcji na razie A jak to Twoim zdaniem ma wplywac? Dużooooooo mniejsza ilość wody w układzie, czyli mniejsza pojemność cieplna całego układu czyli mniejsza wydajnośćąśę wydaje chociaż mogę się mylić. Właśnie mnie to zastanawia. hothey całość wyszło ok 700zł, w tym najdroższa pompka i blok, chłodniczka 50zł no i te <span style="color:red;">[ciach!]</span>łki wszystkie to ok 100 zł wydałem na węże, złączki, cybanty, zbiornik, rurki z miedzi, kolanka, itp. Jak chcesz MJ1000 to możesz sobie śmiało 200 odliczyć od tego :D, pozdrawiam i życze powodzenia w składaniu WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Dużooooooo mniejsza ilość wody w układzie, czyli mniejsza pojemność cieplna całego układu czyli mniejsza wydajnośćąśę wydaje chociaż mogę się mylić. Właśnie mnie to zastanawia. Dokladnie tak, ale nie ma to najmniejszego wplywu na wydajnosc (uklad dluzej sie nagrzewa, ale tez i dluzej sie chlodzi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 niedawno dostalem do swoich lapek pare sztuk mj 1000 (mamy w sklepie) , w weekend zrobimy tescik jak wyglada wydajnosc 4 polaczonych ze soba -szeregowo -rownolegle -po 2 szeregowo i to ze soba rownolegle oraz vice wersa :D ciekawe jakie beda wyniki, bo generalnie to tanie te pompeczki i bardzo ladne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 No i pobiłem sój rekord (2430 na Zalmanie 6000Cu) czyli 2505MHz: Vcore 1.80V wszystko jest na screenie http://republika.pl/pulsar2003/2505MHz.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Co powiecie o takim trójniku na wyjścia z bloku ? Wylot byłby u góry tuż pod zasilaczem i z tamtąd na blok od hdd. Co o tym sądzicie ? I nastepne pytanie czy komuś się zdażyło żeby wąż się przerwał w miejscu ściśnięcia cybantem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Mam dokładnie taka samą nagrzewnicę :) Jest od fiata, tyle wiem. Właśnie teraz odpoczywa w kąpieli z kwasem cytrynowym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Mi się podoba ta nagrzewniczka, za 10zł ją wytargałem, jest o 4 st lepsza od aluminiowej, w sumie nie stawia dużych oporów, zmieści się akurat do budy z przudy pod koszykiem hdd, musiałem tylko przerobić krućce. A co sądzicie o trójniku na CFD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 trojnik cfd bedzie raczej niekorzystny, przeplyw przez blok bowiem bedzie nierownomierny. Y-zlaczka jest najlepsza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...