Lukas20 Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Przemo, czy ja przypadkiem nie dawalem Ci przepisu na maila na polaczenie 2 wylotow? Wbrew pozorom Y moze byc troche niewygodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Mi się podoba ta nagrzewniczka, za 10zł ją wytargałem, jest o 4 st lepsza od aluminiowej, w sumie nie stawia dużych oporów, zmieści się akurat do budy z przudy pod koszykiem hdd, musiałem tylko przerobić krućce. O kurcze, aż 4 stopni? Ciekawostka, popatrz jak wygląda moja chłodnica aluminowa :) No miło usłyszeć info o takiej różnicy temperatur :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Przemo, czy ja przypadkiem nie dawalem Ci przepisu na maila na polaczenie 2 wylotow? Wbrew pozorom Y moze byc troche niewygodny. Czyli chodzi ci o to, żeby w ogóle nie używać trójników, tylko węże wylotowe mają pójść prosto do pojemnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Lukas20> dawałeś mi ten tójnika ale jest to trochę dla mnie nie wygodne. Polutowałem już sobie trójniczek trochę inny niż wszystkie, będzie mi on pasował idealnie do obudowy, rurki fi15 więc nie ma mowy o jakichś oporach na trójniku, o wylot skierowany akurat na wprost od wlotu na WG od hdd, pasuje idealnie więc tak zostanie, mam grube węże i dość ciężko się je układa. Później wrzucę fotkę. UPDATE: Wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 :) Przemo - nawet trojnik daje opory. Kolanko (nie pamietam czy 12 czy 15mm) dla EHIEM'a 1250 daje poczatkowo 200l/h mniej! Czyli z ~1000 (tyle ma pompka na czystko, z kawalkiem rurki) do 800. Testy byly publikowane na jakims serwisie w GB. Wydajnosci chlodnicy po wygladzie ocenic sie nie da. Co z tego, ze bedzie miala super geste zeberka jak bedziesz potrzebowal duzej mocy wiatraka, zeby przepchnal przez nia powietrze, co moze spowodowac dodatkowy swist powietrza przecinanego przez finy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Myślę że aż tak źle nie bedzie a trójnika nie zamienie na Y bo mi za nic nie pasuje w budzie, myślę że żadnej rużnicy w temp nie bedize po ząłożeniu tego trójnika. A tak pozatym zaczyna mi cieknąć chłodnica w miejscu lutowania kolanka, dobrze że jest poza kompem, jutro jak zaleje bulwę cyny w to miejsce to prędzej kolanko wyrwie niż woda muści :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 różnica na pewno jakas bedzie, ale oczywiscie stosowanie 15mm jest dobrym pomyslem. Z faktem, ze kazdy taki element powoduje wzrost cisnienia i spadek przeplywu trzeba sie po prostu pogodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Niedawno zmontowałem wc na uriel’u, bloczku na nb od mate i mj1000. Do całości wykorzystałem trochę ponad metr węża. Chłodnica od żuka, na razie bez wiatraków. Robie shroud'a, bo woda bardzo szybko się grzeje. Temperatury CPU: idle: 35st C stress (po1h 3dMark): 48st C Temperatury NB: idle: 26st C stress (po1h 3dMark): 30st C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 UPDATE: Wygląda tak: Uuuu, ales to osmarkal :mrgreen: Jak bedziesz lutowal nastepnym razem, pamietaj o takim ulozeniu rurek, zeby byly kolniezem poziomo i w dol - wtedy cyna nie bedzie splywala na rurke, tylko do rurki - tak jak ma byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Powoli przymierzam sie do WC. Co myślicie o takim zestawie? Pompa: Hailea HX 6520 Blok: Copperfield Uriel rev 2.0 Chłodnica: ??? (poradzcie jaka najlepsza wg was) + SUNON 120mm Węże: no wlasnie jakie najlepsze? i jakie zlaczki? Pojemnik: 2,5-4L Dzieki za podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 boshe wpisz co chesz do szukajki i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Brac szybkozlaczki wciskane (Sang-A) czy zlaczki proste (choinka)? Ktore lepsze, wydajniejsze? Czy nagrzewnica z kadetta bedzie spoko? czy moze jakas inna (poldkowa, od lady)? Z gory dzieki za podpowiedzi. PS. viod dzieki za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 _japko_ > http://forum.purepc.pl/search.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandi Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Dokleje sie do tego tematu... chyba autor sie nie obrazi... Nowiec.. ehem tez skonczylem skladanie mojego WC a przedstawia sie ono nastepujaco- Nukleon Rev2.0 na Duron 1000 Black Ice Pro (pasywnie bez wentylka) Eheim 1048 i weze Eheim 12/16 (lacznie nie wiecej jak 2m) EasyClick 0,7l Oba wyloty z Nuka polaczylem trojnikiem od szybkozlaczek ogrodowych skad woda wpada do chlodnicy potem do zbiornika z woda, stamtad zasysana przez pompe i z pompy na Nuka. Teraz temp. mierzone SpeedFanem CPU Idle 43stopnie Stress: 51stopni Zaznaczam ze nie mam wiatraka na chlodnicy, mysle ze problemem jest tu trojnik, gdyz ma on dosc mala sred wewnetrzna, blok do proca przylega dobrze bo chlodnica jest cala ciepla rurki tez Poradzcie co by tu usprawnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Dokleje sie do tego tematu... chyba autor sie nie obrazi... Nowiec.. ehem tez skonczylem skladanie mojego WC a przedstawia sie ono nastepujaco- Nukleon Rev2.0 na Duron 1000 Black Ice Pro (pasywnie bez wentylka) Eheim 1048 i weze Eheim 12/16 (lacznie nie wiecej jak 2m) EasyClick 0,7l Oba wyloty z Nuka polaczylem trojnikiem od szybkozlaczek ogrodowych skad woda wpada do chlodnicy potem do zbiornika z woda, stamtad zasysana przez pompe i z pompy na Nuka. Teraz temp. mierzone SpeedFanem CPU Idle 43stopnie Stress: 51stopni Zaznaczam ze nie mam wiatraka na chlodnicy, mysle ze problemem jest tu trojnik, gdyz ma on dosc mala sred wewnetrzna, blok do proca przylega dobrze bo chlodnica jest cala ciepla rurki tez Poradzcie co by tu usprawnic - załatwić wentylację nagrzewnicy - pasta? Dobra pasta to podstawa - styk? - trójnik koniecznie zmienić, spróbuj podłączyć bezpośrednio 2 węże wylotowe do pojemnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandi Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zmiany: -Kupilem wiatrak na chlodnice- Papst 12X12 http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=457 -Wypolerowalem spod bloku papierkiem 600 (zajelo mi to 2 dni :evil: ) spod byl bardzo nierowny w miejscu styku ze rdzeniem spore wglebienie - teraz jest idealnie plaski (jechalem go na mokro na lustrze) -zmienilem weze na zbrojone przezroczyste i sie nie zaginaja -kupilem paste OCZ Ultra II http://www.4max.pl/produkt.asp?g=67&gg=62&id=355 -kupilem zbiornik Innovatek Plugon (maly) [byla okazja] :twisted: http://www.webshop-innovatek.de/0000009427...43d0cc2cd5.html Temp: Idle (36*) Stress (39*) Prime95 3h Temp jeszcze nie przekroczyla mi 40* :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Gratuluję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...