Skocz do zawartości
ziomek

mega big wielki problem

Rekomendowane odpowiedzi

no niestety za mocno dokrecilem blok wodny i socket mi sie polamal czy jest mozliwa wymiana socketu albo coś ??? plyta MSI KT4v , teraz korzystam z drugiego kompa

W SERWISIE BY POWIEDZiELI TAK : PŁYTA TRUP :lol:

Tylko na złom, chyba ze tylko socket polecial a laminat jest ok to jak dorwiesz gdzie takiego socketa to mozna tego wylutowac i wlutowac nowego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety za mocno dokrecilem blok wodny i socket mi sie polamal czy jest mozliwa wymiana socketu albo coś ??? plyta MSI KT4v , teraz korzystam z drugiego kompa

W SERWISIE BY POWIEDZiELI TAK : PŁYTA TRUP :lol:

Tylko na złom, chyba ze tylko socket polecial a laminat jest ok to jak dorwiesz gdzie takiego socketa to mozna tego wylutowac i wlutowac nowego :D

co nie jest wcale takie łatwe :lol: , wiec przychylam sie do zdania serwisu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ziomek niestety wykończyłeś płytę. Co do próby wlutowania nowej podstawki... czy ktoś z podsuwających takie rozwiązanie jako możliwe już tego próbował? Nie sądzę. Powinieneś jak najszybciej zapomnieć o tym trupie. Przy poważnym uszkodzeniu podstawki wszelkie próby jej naprawy mogą się w konsekwencji skończyć uszkodzeniem procesora. Szkoda narażać się na dalsze straty.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie wlutowanie nowego socketa jest trudne ale mozliwe , osobiscie znam goscia s ktory takiego socketa wyrwal z plyty jak zdejmowal radiator :lol: póżńiej siedizal calą noc i lutowal gniazdo i wkncu je zrobil i plyta dalej chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a skad moge wykombinowac sobie nowego socketa nawet jak mi sie tego uda zdjąć ??

Kup nową płyte np solteka na nforce 2 za 360zł i przelutuj socketa :lol:

Kup sobie K7S5A i problem z głowy 140zł wersja PRO a ta mobo sprzedaj na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...