Skocz do zawartości
SuChyY

Temperatura wody

Rekomendowane odpowiedzi

Bijcie mnie ale nie znalazlem takiego tematu... troche info porozrzucanego po tematach... ale jednoznacznie nie ma nic.

A wiec :> Poskladalem sobie WC... juz z prawdziwego zdarzenia, mialem zreszta kiedys CPC, ale to inna bajka :D

No i teraz mam mniej wiecej takie wyniki:

Temp w pokoju: 22.5*

Temp procka: 42* - 46* stress po godzinie Prime

Temp wody: 32* - 33* po godzinie prime.

Procek 2333Mhz

Mam watpliwosci co do temp wody... nie wiem czy jest dobra, nagrzewnica jest od Poloneza, wieja 2 wentyle na 5V ze shroudem... shroud troche dziurawy ale jest :D

Reszta WC to: MJ1000, Nukleon., rezerwuar 2.4l

Jakie temp macie Wy ? Tu czytam ze ktos ma 25* tam ze 35* sam juz nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja ma 29-30, a tempy na procu 49-50 idle, 57-58 stress

i tez sie boje....

BTW gdzies spotkalem wyrazenie 'lista grzechow glownych WC"; niechby ktos kto sie zna naprawde, stworzy taki topic

I MOZNA BY GO PRZYKLEIC!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na wartosc bezwzgledna tylko roznice miedzy otoczeniem a woda.

Generalnie ja mialem u mnie temperatura na np.: duzej miedzianej i aluminiowej przy Athlonie 2000+ (Palom i T-bred) nigdy nie przekraczala 4*C.

Generalnie trzymanie ponizej 5*C jest juz znosne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na wartosc bezwzgledna tylko roznice miedzy otoczeniem a woda.

Generalnie ja mialem u mnie temperatura na np.: duzej miedzianej i aluminiowej przy Athlonie 2000+ (Palom i T-bred) nigdy nie przekraczala 4*C.

Generalnie trzymanie ponizej 5*C jest juz znosne.

Hmm no to ja mam 7-9*... nieznosnie ? Bede musial popracowac z wentylami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i teraz mam mniej wiecej takie wyniki:

Temp w pokoju: 22.5*

Temp procka: 42* - 46* stress po godzinie Prime

Temp wody: 32* - 33* po godzinie prime.

Procek 2333Mhz

Mam watpliwosci co do temp wody... nie wiem czy jest dobra, nagrzewnica jest od Poloneza, wieja 2 wentyle na 5V ze shroudem... shroud troche dziurawy ale jest :D

Reszta WC to: MJ1000, Nukleon., rezerwuar 2.4l

Jakie temp macie Wy ? Tu czytam ze ktos ma 25* tam ze 35* sam juz nie wiem.

na starcie mam 24-25 po 8h wczoraj max 34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zmniejszyc ilosc wody w ukladzie (wsadz pompke do mniejszego zbiornika). Woda w twoim przypadku staje sie akumulatorem ciepla, wprawdzie na poczatku duza ilosc wody powoli sie nagrzewa i poczatkowo masz niskie temperatury, ale po dluzszej pracy takiego ukladu, gdy woda mocno sie nagrzeje to trudniej jest ja schlodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jakie temp macie Wy ?" > Czlowieku, poczytaj troszeczke forum przed zadawaniem takich pytan.

Skoro masz takie wyniki to jakim termometrem je mierzyles???

Człowieku... czytalem, i raz widze gosc ma 25* a drugi raz 35* i nie wiem co mam myslec wiec zalozylem topik zeby sie dowiedziec. Temp mierze termometrem samochodowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na wiatraki na 5V (jakie to dokladnie sa?) to uwazam ze 10*C roznicy woda-powietrze to calkiem niezle.

Jakbys zamontowal chlodnice samochodowa i dal jakies powiedzmy 1000cfm owiewu, to na bank mialbys lepsze temperatury, ale nie byloby to ani mniejsze ani cichsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie:

Temperatura w pokoju: 24stC (cieplitko)

Temperatura wody w zbiorniku: 27stC

Nagrzewnica od golfa ALu + sunon 120mm 5V

Taki OT czy temperatura z diody w procu może być o ok 15 st MNIEJSZA od temp mirzonej pod socketem? Czy w ogóle może być mniejsza czy to przekłamanie mobo ? Podobno na wszystkich A7V8X mobo podaje temp mniejsze z diody niż z socketa - wiem że już same odczyty to można wsadzić pomiędzy książki ale ciekawi mnie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie podam ci modelu bo jest przykręcony do shrouda i nie widać :( ale myka sobie bez problemu na 5V. Tylko ja go zasilam z osobnego zasilacza 200W AT i tam ma "czyste" 5V, a jak go podłączałem pod zasiłkę w budzie to nie chciał ruszyć być może za duże obciążenie pod 5V i dla niego to za mało było. Mam tylko Codegena 300W ale jeszcze dycha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi