Mociak Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Oznaki życia nie napędu, tylko.... oto przykłady: Bez dysku szybko wyskakuje: Sec Master: Not Detected Z dykiem długo szuka, ale w końcu: Sec Master: Not Detected Jak na IDE1 mam 2 dyski, na drugim CD, to gdy włożę płytę (WinXP) wykrywa jakiś nowy sprzęt związany z IDE, lecz nic z tego nie wynika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gebus Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 witam, ja uzywalem tej plyty przez rok a potem tatalna awaria. padl mi zasilacz i plyta jednoczesnie. odeslalem ja do serwisu i dostalem lepszy model k7vta 3 v5.0. przez rok uzytkowania jednak wiekszych problemow nie maielm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 To potwierdza teorię o dużym zapotrzebowaniu tej płyty w energię :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 a wie ktoś o co chodzi z głosem na tej płycie? w grach i muza- ok, ale filmy niekiedy mam z lekka ciche ;] i nie gadać mi tu o kodekach- bo nie ich wina ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 To pewni wina kodeków.... żartuję :) Może ustawienia masz w mixerze jakieś dzikie i film traktuje jako np. audio CD?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Jak rozpoznac rev plyty ?? Szukam ale nie widze nic oprocz K7S5A....!!?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 hmmm... popróbuje jeszcze, ale mixerów nie używam- wszystsko na maksa w windzie i tyle ;] a dziła Wam speedfan na tej płycie? możecie regulować wiatraki i sprawdzać napięcia? erol- rev? czy ver.? ;] jeśli ver- to sisofsandra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Na wprost w kierunku wyjścia wtyczek przed 1/2-gim PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A próbowałeś w ustawieniach odtwarzacza?? Pewnie tam jest wyciszona głośność :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 :( Chyba slepy jestem ,ale nie ma nic na tej plycie co mogloby mi powiedziec jaka to wersja... Czy 1.1 czy 3.1.... Brazaowy laminat Tak BTW to przy najnowszym biosie jaki mozna wsadzic max procek !!?? Sempron 2200-2300 pojdzie !!?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Patrz: 1.Weź płytę na kolana i spraw sobie oświetlenie. 2.Ustaw tak, żeby napis z radiatora chipsetu był czytrlny bez przekręcania głowy ani lusterek (banki pamięci na dole, przy Twoim brzuchu) 3.Najdalej Ciebie z całej płyty znajdować się powinny wbudowane wtyczki (na końcu z Twojej perspektywy) a dźwigni Socketu powinna otwierać się w Twoją stronę. Już jest pewność :) 4.Lewy górny róg - obok dwuch dziurek i jednego kułeczka z punkcikiem w środu jest napis: u mnie: VER:3.1. Napis jest biały na wspomnianym brązowym laminacie. Jeśli tam go nie ma, to nie jest K7S5A :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Szedlem punkt po punkcie :] i diupa :( W tym lewym gornym rogu mam tylko jakas 4 naklejona!! I jest to K7S5A bo tak mam napisane na plycie na jej srodku obok radiatora chipsetu!! Grrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Piszesz: "mam tylko jakas 4 naklejona" - naklejkę masz?? Pisz człowieczej, a jeśli to naklejka, to odklej!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) No bardziej czlowieczej sie nie da napisac :D Mialem w tym rogu naklejke z liczba 4! Byla ona wielkosci 0.5 cm na 0.5cm :] Nic pod nia nie bylo :( Edytowane 6 Marca 2005 przez erOl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Czyli zostaje Ci tylko użycie programów.... Aida32 chyba nie podaje wersji, ale sprawdz, a Sisoft Sandra chyba podaje Wogóle popatrz na www.dobreprogramy.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A próbowałeś w ustawieniach odtwarzacza?? Pewnie tam jest wyciszona głośność :) 1313051[/snapback] nie nie, bez jaj- taki lamer to ja nie jestem ;] kłopot= wszędzie na maksa. ale mniejsza z tym czy jest możliwość regulowania wiatraków spod windy? sppedfan komuś działa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 NIe dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Nom mi też nie działa speedFan a innych nie znam. Poza ClockGen, ale nie ma wersji dla K7S5A naszej ukochanej:) ładna fota? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.a.r.c.e.l Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) a może by tak na opakowaniu od płyty głównej zajrzeć tam chyba również podają rev'a jak nie to używałem programiku cpu-z on podaje chyba wszystko Edytowane 6 Marca 2005 przez m.a.r.c.e.l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 To może jszcze daj chłopakowi link czy coś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Haha.... Tu chodzi o to ze nie mam opakowania! Plyta btw tego wam nie mowilem jest w innym kompie niz ja uzywam :] i cos mi sie wydaje ze padla!! Przed tym jak sie pytalem jaki to wersja myslalem ze to procek i chcialem robic update biosu zeby wiekszy wsadzic! W tej chwili to mi sie chyba jednak nie przyda bo procek dziala ale jeszcze do konca nie wiem co zplyta :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wersus Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 chciałbym zmodernizować kompa ale narazie moja K7S5A musi pozostać..czy jak włoże do niej Radeona 9800PRO to bedzie normalnie działał???bo na agp 4x ten radeon nie ma chyba duzo gorszych wyników?.. Mam zasilacz Modecom 300gtf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Powinien działać wolniej (chyba nieznacznie) niż na X8, ale ja się nie znam (patrz w opisie na moją grafę :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) nie działa chłopaki !!!!!!! 820zl w dupe za 6600GT 2.0ns ktoś na tym topicu miał przecież R9800XT i działał chyba nie a ta nie działa.... to moje ostatnie pieniądze ---jak fajnie miało się grać w Battlefielda zasilacz mam 450W Tracer z ulepszonym chłodzeniem (to ja) pod monitorem mam wyświetlacz i pokazuje SIGNAL FAILURE... kabel od monitora podłączałem pod ViVo i zwykłe wyjście i nic... oczywiście podłączyłem molexa... jest jakiś ratunek? chyba wogóle nie widzi bo płyta nie reagowała nawet na ponowne wciśnięcie POWER (co zwykle kończyło się wyłączeniem zasilania) wkurzyłem się , mówię idę do sklepu może coś używanego z agp8x do 80zł facet mówi za 100zl jest z agp8x i na ddr...chwileczkę...przychodzi pokazuje mi coś podobnego do mojej płyty , ja się przyglądam ,jakoś nowiutko i czyściutko wygląda, się pytam : to na pewno jest agp8x ? facet: wzruszył ramionami.... a ja wyśmiałem i mowię zę mam taką samą.... jakie tuki mają te polskie "sklepy komputerowe" , udają , że się znają i chcą wcisnąć [ciach!]o każdemu.. nie myśleliście o zmianie waszej płyty? :) edit prądożerność swoją drogą ale chyba specjalnie nVidia tak robi, już to widać , że nie sterów pod Win"98 do tej karty aha . Durona mam 1200 -- czasem podkręcam z win xp do 1320 edit 2 działa ....działa trzaba było pobawić się ze zworkami na płycie... coś z prądami..jest git Edytowane 13 Marca 2005 przez frosti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doubleube Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) Witam. Co moze byc jak mi pyka 8 razy? Mam Duron 800MHz i SDRAM 128Mb ,K7S5A ver. 3.1 Grafiki rozne wkladam i na AGP i PCI i to samo - 8 pykniec na poziomie BIOS (czarny ekran) Prosze o pomoc Edytowane 7 Marca 2005 przez doubleube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdas Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Czyli zostaje Ci tylko użycie programów.... Aida32 chyba nie podaje wersji, ale sprawdz, a Sisoft Sandra chyba podaje Wogóle popatrz na www.dobreprogramy.pl 1313297[/snapback] Aida32 podaje wersje płytki . No i zasilacz do niej musi być konkretny spaliłem już 2 teraz mam Modecoma 300W na razie działa oK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdas Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) nie działa chłopaki !!!!!!! 820zl w dupe za 6600GT 2.0ns ktoś na tym topicu miał przecież R9800XT i działał chyba nie a ta nie działa.... to moje ostatnie pieniądze ---jak fajnie miało się grać w Battlefielda zasilacz mam 450W Tracer z ulepszonym chłodzeniem (to ja) pod monitorem mam wyświetlacz i pokazuje SIGNAL FAILURE... kabel od monitora podłączałem pod ViVo i zwykłe wyjście i nic... oczywiście podłączyłem molexa... jest jakiś ratunek? chyba wogóle nie widzi bo płyta nie reagowała nawet na ponowne wciśnięcie POWER (co zwykle kończyło się wyłączeniem zasilania) wkurzyłem się , mówię idę do sklepu może coś używanego z agp8x do 80zł facet mówi za 100zl jest z agp8x i na ddr...chwileczkę...przychodzi pokazuje mi coś podobnego do mojej płyty , ja się przyglądam ,jakoś nowiutko i czyściutko wygląda, się pytam : to na pewno jest agp8x ? facet: wzruszył ramionami.... a ja wyśmiałem i mowię zę mam taką samą.... jakie tuki mają te polskie "sklepy komputerowe" , udają , że się znają i chcą wcisnąć [ciach!]o każdemu.. nie myśleliście o zmianie waszej płyty? :) edit prądożerność swoją drogą ale chyba specjalnie nVidia tak robi, już to widać , że nie sterów pod Win"98 do tej karty aha . Durona mam 1200 -- czasem podkręcam z win xp do 1320 1315798[/snapback] 1 wyjmij grafe z agp 2 zresetuj bios zworką na płycie 3 podłącz jak masz jakąś starą kartę graf np s3virge lub coś z tamtego okresu na pci oczywiście 4płytka powinna zaskoczyć Powodzenia u mnie się sprawdziło a problem był z przeskokiem ładunków (małe zwarcie) w trakcie zakładania do AGP Radeona 9200 Edytowane 10 Marca 2005 przez asdas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Jest jeszcze mozliwosc kuienia gdzies nowej takiej plyty !!?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 nie działa chłopaki !!!!!!! 820zl w dupe za 6600GT 2.0ns ktoś na tym topicu miał przecież R9800XT i działał chyba nie a ta nie działa.... to moje ostatnie pieniądze ---jak fajnie miało się grać w Battlefielda zasilacz mam 450W Tracer z ulepszonym chłodzeniem (to ja) pod monitorem mam wyświetlacz i pokazuje SIGNAL FAILURE... kabel od monitora podłączałem pod ViVo i zwykłe wyjście i nic... oczywiście podłączyłem molexa... jest jakiś ratunek? chyba wogóle nie widzi bo płyta nie reagowała nawet na ponowne wciśnięcie POWER (co zwykle kończyło się wyłączeniem zasilania) wkurzyłem się , mówię idę do sklepu może coś używanego z agp8x do 80zł facet mówi za 100zl jest z agp8x i na ddr...chwileczkę...przychodzi pokazuje mi coś podobnego do mojej płyty , ja się przyglądam ,jakoś nowiutko i czyściutko wygląda, się pytam : to na pewno jest agp8x ? facet: wzruszył ramionami.... a ja wyśmiałem i mowię zę mam taką samą.... jakie tuki mają te polskie "sklepy komputerowe" , udają , że się znają i chcą wcisnąć [ciach!]o każdemu.. nie myśleliście o zmianie waszej płyty? :) edit prądożerność swoją drogą ale chyba specjalnie nVidia tak robi, już to widać , że nie sterów pod Win"98 do tej karty aha . Durona mam 1200 -- czasem podkręcam z win xp do 1320 1315798[/snapback] Słuchaj za ok.120 zl kup se jakiegoś AsRocka te nowsze mają agp x8 ,plyta stabilna jak sie dobrze skonfiguruje to nawet szybka.Jesli ci nie zalezy na szybszych prockach(max 166 fsb +podkręcanie) to wez K7VT4A+ a jesli bedziesz kiedys myslal o lepszym procu na 200 fsb to wez K7S8XE.Tyle tylko ze ta pierwsza jest tania i dostepna w wiekszosci sklepow czyli nówka a tą drugą ciężko znalezć nową bo mało już jej jest na magazynach(o ile wogóle jeszcze jest:) ) czyli jedynie uzywka ale mi sie wydaje ze dla ciebie wystarczy ta k7vt4a+.niezly czipste(kt400)i agp x8 oraz obsluga sempronów ,bartonów czyni z niej łakomy kąsek(sam miałem już iść po nią do sklepu ale odkryłem ze jednak 166 fsb osiągam na tej i pomyslalem se ze na razie przystopuje bo 120 zl sie przyda na cos innego B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Jest jeszcze mozliwosc kuienia gdzies nowej takiej plyty !!?? 1316438[/snapback] może i gdzies mają ale duzo trza szukać.Patrzaj na ALLEGRO bo czasem ktoś ma jakieś nowe co mu leżały i sie kurzyły na zapleczu i wystawia ale na twoim miejscu jak bym mial brac tą płytke w dzisiejszych czasach to tylko wersje PRO z oczywistych względów ze jeszcze z nią można coś zrobić bo jak kupisz starszą to bedziesz musial wsadzic jakiegos athlona xp a te są coraz trudniej dostępne(oczywiscie mówie o wersjach przynajmniej 2000+ i wyżej bo starsze to ludzie wyprzedawają na ALLEGRO) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...