erOl Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Pytam o ta plyte poniewaz takowa padla w kompie mojej dziwczyny!! Chcialem kupic cos innego ale teraz ciezko trafic jesli wogole jeszcze sa.. plyty ktore obsluguja pamieci na pc-133 a wlasnei taka kosc mam moja dziewczyna w kompie! Ona nie ma duzych wymagan co do kompa ma jej starczyc do gg i takie tam :] dlatego chcialem ta sama plyte ale nowke, bo mowi ze uzywanych nie chce :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 6100punktow w 3Dmarku 2003 mam na tej płycie bez kręcenia :D Czyli nie tak źle z wydajnościa.. Ale dziwne bo widzi mojego procka jako 2400+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Wgrałęm nowy BIOS programem i weddług zaleceń producenta (www.ecsusa.com). Bo nowym BIOSie nie ma ani śladu, a co dziwne, samo kazało mi zresetować kompa! Czy może jest na tej płyce blokada przed wgrywaniem BIOSu (zworki), a jeśli tak, to czy ejst to ta zworka przy.... Już widzę! czy jest to JP1 przy wtyczce od zasilania? Edytowane 8 Marca 2005 przez Mociak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Mam dobrą wiadomość dla tych którzy posiadają tę płytę(obojętnie jaką rewizje) i chcą sobie wymienić procka ale nie wiedzą co wsadzić aby było tanio i wydajnie.A więc pamiętnego dnia 8 marca 2005 czyli dzisiaj namyśliłem się aby zrobić moda na moim sempronie czyli jednym słowem przerobić na mobilai udało się moge zmieniać mnożnik z poziomu windowsa np. programem crystalcpuid ale nie to jest najważniejsze bo zmiana mnożnika już mi nie jest potrzebna a czemu ?? a no temu bo robiąc moda tylko na jednym mostku nasza płyta odpala na max możliwym mnożniku czyli x11 gdybym zamalował dwa mostki było by to x24 czyli procek z dymem do piachu albo w najlepszym przypadku by komp nie odpalił.Odpalam kompa ( biosie mam ustawione 150 mhz fsb) a tu wilkie zdziwienie płyta przy fsb 150(czyli możliwym do uzyskania na kazdym ecs k7s5a) wykrywa w biosie procka jako MOBILE ATHLON XP 2000+ (11x150=1650) a z moim sposobem na uzyskanie 166-174 fsb jako 2200+ czyli jednym słowem JEDZIEM DALEJ NA ECS K7S5A :D Mod wykonywałem ołówkiem HB firmy STEADTLER(taki czarno-żółty) co zajęło mi 5 minut wliczając rozkręcenie kompa i zdjęcie radiatora i wcale nie jest taki trudny wystarczy mocno zatemperowany ołówek i JAZDA. Myśle że to jest dobra nowina dla wszystkich którzy nie chcą zmieniać p.głównej a tylko wsadzić szybszego proca . Czyli jednym słowem za ok190-200zl (taka jest cena sklepowego nowego SEMPRONA 2300+) mamy nowego ATHLONA 2000+ co jest nawet interesującą propozycją dla użytkowników tej płyty a poza tym jakby coś kiedyś sie wymieni płyte na jakiegoś ABITA podbijamy se napięcie i zwiększamy fsb na przykład na 200 i mamy athlona 2800+(semprona 3100+) a to jescze nie jest górna granica wytrzymałości tego procka B) jednym słowem POLECAM Semprona 2300+[nie wiem jak jest w przypadku 2200+ ale chyba powinno być podobnie ( tego nie gwarantuje bo nie testowałem) ] jest to w miare szybki procek i z przyszłością. Dla zdecydowanych : odsyłam tutaj(po to żeby nie czytać setek postów na tweaku w celu znalezienia odpowiedzi) http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic250054.html dokładnie wypowiedż coal_chember z 17 Lut 2005 11:17 opis jest taki sam do każdej wersji semprona ŻYCZE POWODZENIA I POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW ECS K7S5A :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 na wymiane proca sobie troszke poczekam, tymczasem mam problem :/ mam tegoż ECS k7s5a 1.X i siedzi w nim najwiekszy szit jaki mozna sobie wyobrazic - duron 1200 MORGAN (OMG !! :evil: ) z 64 kb l2 cache :( jak wiadomo zmiane mnoznika gwarantuje tylko drut mod, jesli bede miał wiecej czasu to sie tym zajme ;) tymczasem wgrałem sobie bios cheppo bios 0327 (b. dobry biosik - umozliwia zmiane fsb na np. 112/112 lub 107/107 ) problem jest taki ze gdy puszcze to na 107/107 to niestety po jakims czasie komputer sie wyłacza poprostu pada - i nie wytrzyma długo nawet na 107/107 FSB - a przeciez to tylko 1283 mhz ! co moze byc powodem ? gowniana zasiłka ? niektorzy na podobnych [ciach!]ach kręcą na ponad 1300 :/ a umnie na 1333 nie pochodzi dłuzej niz 10 min co jest ? błagam pomozcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ale jaja!! Mam marniutkie resztki pasty term. na procku (z podpisu :) ), właśnie przyszła taśma termoprzewodząca z Allegro, więc postanowiłem okleić rdzeń jedną warstwą taśmy o grubości zaledwie: 0,05 mm!! Włączam kompa, wszystko gitara, wchodzę na Aidę, patrzę na czujnik - 58 stopni!!! Wyłączam kompa, zdrapuję taśmę, zakładam chłodzenie, wszystko, i po jakiejś pół godzinie jest temp. 41 stopni (nawet mniej niż było zawsze :D ). Nie wiedsziałem, że takie systemy są tak czułe na różne... przewodniki (?). A poza tym, to pomóżcie z tym BIOSem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 własnie :> u mnie tez temperatury są dziwnie wysokie :/ mimo niekreconego proca - 1210 mhz (cheppo bios o 1 mhz wyzej fsb ma ) od 53 do 59 w stresie - o co be ? :( zdjełem boczna sciane obudowy i temperatura spadła o 9 stopni ! dziwne nie chce mi odpalic ani na 128 SDR samsungach ani na 256 SRD spectecach slyszałem ze trzeba ddr poki co jestem spłukany wrrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) Ale jaja!! Mam marniutkie resztki pasty term. na procku (z podpisu :) ), właśnie przyszła taśma termoprzewodząca z Allegro, więc postanowiłem okleić rdzeń jedną warstwą taśmy o grubości zaledwie: 0,05 mm!! Włączam kompa, wszystko gitara, wchodzę na Aidę, patrzę na czujnik - 58 stopni!!! Wyłączam kompa, zdrapuję taśmę, zakładam chłodzenie, wszystko, i po jakiejś pół godzinie jest temp. 41 stopni (nawet mniej niż było zawsze :D ). Nie wiedsziałem, że takie systemy są tak czułe na różne... przewodniki (?). A poza tym, to pomóżcie z tym BIOSem :) 1317903[/snapback] co to za tasme kupiles ? przeciez jak dasz tasme miedzy cpu a radiator to pogorszysz jeszce chlodzenie :P pain.exe temp masz ok :] tak grzeje sie morgan, te pamieci co maszto sa dobre? daj wyzszaw biosie wartosci CL albo daj by spd i powinny wstac , nigdy na k7s5a nie mialem problemu z pamieciami ani adr ani ddr :P ddr daja kopa na tej mobo i to sporego :P playerman takiego moda robilem rok temu na swoim bartku chodzil jako Barton mobile 3200+ :] ale mobile i tak wytarlem i zrobilem moda na mnoznik ;] kilka x wyzej :) Edytowane 9 Marca 2005 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 pamieci sprawdzałem są dobre (tzn.działają jak powinny - dobre to za duzo powiedziane :lol: ) one są SPD, walnełem sobie fsb 112/112 (nie da sie 112/100) poszło windows odpalił miałem te 1344 mhz przez 5 min - 10 min :/ znowu padaka gdzie sie ustawia wyzsze wartosci cl ? jesli dobrze mysle to mam chyba 6 i 4 dalej nie ma nic :D 6-4-?-? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 pamieci sprawdzałem są dobre (tzn.działają jak powinny - dobre to za duzo powiedziane :lol: ) one są SPD, walnełem sobie fsb 112/112 (nie da sie 112/100) poszło windows odpalił miałem te 1344 mhz przez 5 min - 10 min :/ znowu padaka gdzie sie ustawia wyzsze wartosci cl ? jesli dobrze mysle to mam chyba 6 i 4 dalej nie ma nic :D 6-4-?-? 1319261[/snapback] podkrecasz morgana? nie podkrecisz go ! musialbys miec super chlodzenie to moze 100MHz wiecej z niego wydusisz, te proki sie nei kręcą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 playerman takiego moda robilem rok temu na swoim bartku chodzil jako Barton mobile 3200+ :] ale mobile i tak wytarlem i zrobilem moda na mnoznik ;] kilka x wyzej :) 1318993[/snapback] Ja nie pisałem że nikt nie robił moda na procu przy tej płycie i że ja jestem pierwszy.Żle chyba mnie zrozumiałeś.Chodziło mi że na dzień dzisiejszy kupno semprona i zrobienie z niego mobila to jest dobre i tanie rozwiązanie jak ma sie np.jeiegoś jeszcze spitfire 800 :D i nie chce sie wydawac duzo kasy a wolelibysmy nowego proca obsadzić jeszczena tej wspaniałej płycie a poza tym kupno thortona to juz inna bajka(w miare wysokie ceny i raczej z drugiej ręki bo nowych to już dawno nigdzie nie widziałem HE HE) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) rekord dla tego proca oscyluje w okolicach 1600 MHz :D paru userów z tego forum wykreciło go na ponad 1300 bez specjalnie wypasionego chłodzenia ;) jak tak patrze na te aukcje na allegro to mysle ze sprzedam swoj ram 256 SpecTec (widziałem identyczny za 103 zł poszedł :lol: ) i kupie 256 DDR goodramu albo kingstona ;) wtedy zobaczyłbym czy procek cokolwiek sie kreci ... \/ \/ \/ \/ malcolm28 jest zywym przykładem ze durki chodzą na te marne 1300 +++ ;) Edytowane 9 Marca 2005 przez pain.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Witam.Mam do was prosbe ma zintegrowana dzwiekowke C-media tylko nie wiem jaka (8330;8738??) Nie wiem.Nie wiecie skad mozna by zassac program ktory to sprawdza.Kiedys go juz mialem ale tearz mi poszla karta dzwiekowa i musze zintegrowana zainstalowac.Czy moglibyscie podac jakiegos linka??Szukam juz od 1h i nie moge znalesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Zintegrowana dzwiękówka na k7s5a to CMI9738 > www.cmedia.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emiosz Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 mam pytanie czy Kingston 256MB PC400 pójdzie na ecs-ie k7s5a?? i czy będę mógł używać tej pamięci razem z pamięcią 256MB PC266?? z góry dzięki za odpowiedź pozdro all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 mam pytanie czy Kingston 256MB PC400 pójdzie na ecs-ie k7s5a?? i czy będę mógł używać tej pamięci razem z pamięcią 256MB PC266?? z góry dzięki za odpowiedź pozdro all 1322853[/snapback] pojdzie :] i bedzie smigal z kazda inna pamiecia czy to PC 200 , 266 czy 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) przepraszam za takie pytanie ale niemam czasu przejzes wszystkich stron. Mam malo czasu na sprawdzenie jej. Kupilem uzywana K7S5A Pro 5.0. Na poczatek po podlaczeniu mialem problemy z Grafika TNT2. System instlowal sie dobrze bez problemow ale windows niechcial sie uruchomic :(. Wrzucilem karte na PCI S3Trio i jakos dziala. ( Na ATI 9200 tez chodzi dobrze czyli AGP powinno byc sprawne) Ale komp resetuje sie po ok 1-2 h ogladania np. filmu. Sprawdzalem napiecia w biosie i wygladaja tragicznie :(. 5V i 3,3V duzo ponizej normy. To jest jakis zasilacz NONAME ale spokojnie wytrzymywal NF7 i A 2300+ i trzymal napiecia w normie, a teraz na K7S5A PRO i Durniu 800 ma takie niskie napiecia. Czy ta plyta ma takie zapotrzebowanie na prad czy trafilem jakas niedokonca sprawna wersje ?? Edytowane 12 Marca 2005 przez luki_pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Czy ta plyta ma takie zapotrzebowanie na prad czy trafilem jakas niedokonca sprawna wersje ?? 1324279[/snapback] Widocznie coś w tzw. międzyczasie stało się z zasilaczem, płyta nie ma jakiś szczególnych wymagań co do prądu, sam jadę na shit zasilaczu deer 350W i jest super. Rok temu miałem nawet, przy sprzęcie z podpisu, no-name 200W i też jakoś działało. Resety zdażają mi się jeśli proc osiągnie w stresie!!! (do sprawdzenia speed funem, po najechaniu na dany wskaźnik program pokazuje min, max, avg. i wartości te mogą czasami zaskoczyć) grubo powyżej 60*C (ech te gorrrące pallomina :lol: ew. ustawie za ostre timingi na pamięciach. Edytowane 12 Marca 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 przepraszam za takie pytanie ale niemam czasu przejzes wszystkich stron. Mam malo czasu na sprawdzenie jej. Kupilem uzywana K7S5A Pro 5.0. Na poczatek po podlaczeniu mialem problemy z Grafika TNT2. System instlowal sie dobrze bez problemow ale windows niechcial sie uruchomic :(. Wrzucilem karte na PCI S3Trio i jakos dziala. ( Na ATI 9200 tez chodzi dobrze czyli AGP powinno byc sprawne) Ale komp resetuje sie po ok 1-2 h ogladania np. filmu. Sprawdzalem napiecia w biosie i wygladaja tragicznie :(. 5V i 3,3V duzo ponizej normy. To jest jakis zasilacz NONAME ale spokojnie wytrzymywal NF7 i A 2300+ i trzymal napiecia w normie, a teraz na K7S5A PRO i Durniu 800 ma takie niskie napiecia. Czy ta plyta ma takie zapotrzebowanie na prad czy trafilem jakas niedokonca sprawna wersje ?? 1324279[/snapback] zmien zasilke, sprawdz czy wtyczke atx wcisnoles do konca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.a.r.c.e.l Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) U mnie na ecsku chodziła tnt 2 bez zarzutu, żadnych problemowy póki nie zacząłem jej kręcić. Wtedy zaczęło się jakeiś dziwne pikanie i czarny obraz. Teraz chadza sobie w środku his radeon 9600 8xagp 256bit 256 ddr i nie narzekam. Czasami zdarza się że płyta nie startuje za pierwszym razem ale to już wina samej płyty, a raczej jej stanu. Co do temperatur to w stresie mam 46 na procu(duron 850) bez specjalnych radiatorów, ale za to z mega dziurą i wentylem na górze. Bez tego paskudnego chłodzienia mam 56 w stresie. Niestety mój system chłodniczy powoduje w pokoju efekt wodospadu. Jeżeli chodzi o zasilacz to mam codegena 350W, napaęcia stabilne ale mocy opakowaniowej to on nie ma. Edytowane 13 Marca 2005 przez m.a.r.c.e.l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 nie ma radeonów 9600 z 256 bit szyną pamieci ;) 256 bit to GPU ma (moje zresztą tez :lol: ) niestety zawiodłem sie - moj ecs i procek (no i ramy :lol: ) nie pociągną nawet na FSB 107/107 :/ jakies sugestie ? zmiana timingów na fast albo ultra nic nie pomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 nie ma radeonów 9600 z 256 bit szyną pamieci ;) 256 bit to GPU ma (moje zresztą tez :lol: ) niestety zawiodłem sie - moj ecs i procek (no i ramy :lol: ) nie pociągną nawet na FSB 107/107 :/ jakies sugestie ? zmiana timingów na fast albo ultra nic nie pomaga 1325683[/snapback] zmien plyte , chociaz na k7s8x .. od asrock`a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 heh to mam w planach zrobic ;) ale chodziło mi jak wycisnac ostatnie soki z tego co mam teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 heh to mam w planach zrobic ;) ale chodziło mi jak wycisnac ostatnie soki z tego co mam teraz 1325701[/snapback] to wymien odrazu tego codegen`a:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 heh to mam w planach zrobic ;) ale chodziło mi jak wycisnac ostatnie soki z tego co mam teraz 1325701[/snapback] czytales moj post ? powiedzialem ci MORGAN-y sie nie kreca ! nawet o 100MHz ! na zadnej plycie ! i to nie wina k7s5a ! bo ludzie wyciagaj ana tej plycie FSB nawet 180MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 muj d1300 na tym chlodzniu w podpisie chodzi wlasnie na 1456 a tak po zatym CZY TA PLYTA OBSLUGUJE PRPCESORY W TECHNOLOGI 0,13 BO CHCE SE KUPIC PROCA (KONKRETNIE TO AMD 2000+ MOBILE) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 muj d1300 na tym chlodzniu w podpisie chodzi wlasnie na 1456 a tak po zatym CZY TA PLYTA OBSLUGUJE PRPCESORY W TECHNOLOGI 0,13 BO CHCE SE KUPIC PROCA (KONKRETNIE TO AMD 2000+ MOBILE) 1326329[/snapback] OBSŁUGUJE ! wylacz aps lockjak piszesz ;d na dobrym chlodzeniu sza pewne szanse na taki wynik jak osiagnoles:) niewiecej ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ten caps to specjalnie :) to ulga ze chodza to se walne mobile albo te co standardowe napiecie maja 1.5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 6600 GT jednak działa , wystarzczyło zworkę wyjać parę razy najważniejsze ,że wszystko działa... nie muszę zmieniać płyty... gierki chodzą super tak jak się tego spodziewałem, narazie nie zmienie płyty głównej za drogo... w rachubę wchochi co najmniej athlon 64 2800+ za 455zl i płyta Gigabyta za 270zl , bo wywnioskowałem z artykułów że z tego co mam (duron ok.1.1GHz) zmiana na athlona 2600+ (fsb266) dałaby 2 -krotny wzrost wydajności w grach, a zmiana na athlona 64 2800+ daje 3-krotny wzrost (z pamięciami 400mhz, a ja mam tylko 333 więc 2,5 krotny) jak bym jednak włożył te 200 zł w procka athlon 2600+ z allegro to przy następnej zmianie sprzętu bym musiał zaczynać kupowanie wszystkiego od początku.... dla mnie kupno esc k7s5a nie było złą inwestycją , ma wejścia na sdr i ddr - skorzystałem z tego , biosy na szczęście do niej wychodzą , więc nie zostałem z dyskiem 160gb w szufladzie, z 6600gt też się na szczęście udało, mi się nie popsuła , sprzęt chodził nieraz cały tydzień bez restartu, jakby nie patrzeć to dobra płyta pytanie: czy jak dostanę pamięci 512 ddr np. kingston 400mhz cl3 to bez problemu mi wejdą na tę płytę , czy z niektórymi mogą być problemy? jakie timingi bym uzyskał ? płyta obsługuje 1GB pamięci czy jeśli włożę kostkę 1024mb to rozpozna wogóle? spotkał się ktoś z tym? wiem że drogie narazie takie są , ale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) kostka 1Gb dwustronna bedzie zapewne rozpoznana jako 512 albo 256 ;d GEFORCE 6600GT I duron 1.2GHz ? :) lol ? :) wiesz ze masz o 50% gorsza wydajnsoc w grach niz ja na swoim sprzecie :lol: dales czadu :) Edytowane 13 Marca 2005 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...