M4TEUSZ Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ale chyba jest jakiś ogranicznik co do tego procka ? 1353735[/snapback] Wypasione BMW lub mesiek to nie jest więc ogranicznika np. do 250Km/h napewno nie ma. Ile podkręcisz zależy od chłodzenia, serii procka, mobo, bawienia się napięciem, wydajności zasilacza, pamięci, konweriancji antyklinalnej Syriusza Marsa i Ustrzyk dolnych, szczęścia itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 aha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Mam małe pytanko, czy jest jakiś bios do k7s5a rev. 1.0 pozwalający zmieniać fsb powyżej 150 krokowo, czyli po 1 mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Mam małe pytanko, czy jest jakiś bios do k7s5a rev. 1.0 pozwalający zmieniać fsb powyżej 150 krokowo, czyli po 1 mhz? 1356453[/snapback] nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 To [gluteus maximus], jeszcze jedno pytanie jak usuwa się ołowek po łączeniu mostków L11? Może ktoś wie? Nie chce mi się szukać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 To [gluteus maximus], jeszcze jedno pytanie jak usuwa się ołowek po łączeniu mostków L11? Może ktoś wie? Nie chce mi się szukać... 1356477[/snapback] masz zmywacz do paznokci ? vodke albo cos ostrego ? :) dezodorant? na wacik daj troche zmywacza i zmyj jak nic nie masz z tyh rzeczy to woda+mydla +szczoteczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven911 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 witam mam Durona 800 na tej płycie, do tego 2 x 256 SDR 133Mhz z GF2MX200. Wszystko działa wporządku, chciałem wymienić procesor na XP1700+ (lub coś podobnego) jednak teraz po przeczytaniu ilku postów mam wątpliwości. Powiedzcie czy opłaca sie inwestować w ten sprzęt, licząć że płyta główna jest jedna z pierwszych (kupiona po jej premierze u nas na rynku z lan i dzwięk) - aktualnie jest zasilacz 350 (kilku miesięczny). Czy bardziej opłaci sie kupno nowego semprona 2200 z płytą i ramem, nie powiem ale kasa ma duż znaczenie i im taniej to wyjdzie będzie lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 witam mam Durona 800 na tej płycie, do tego 2 x 256 SDR 133Mhz z GF2MX200. Wszystko działa wporządku, chciałem wymienić procesor na XP1700+ (lub coś podobnego) jednak teraz po przeczytaniu ilku postów mam wątpliwości. Powiedzcie czy opłaca sie inwestować w ten sprzęt, licząć że płyta główna jest jedna z pierwszych (kupiona po jej premierze u nas na rynku z lan i dzwięk) - aktualnie jest zasilacz 350 (kilku miesięczny). Czy bardziej opłaci sie kupno nowego semprona 2200 z płytą i ramem, nie powiem ale kasa ma duż znaczenie i im taniej to wyjdzie będzie lepiej 1356997[/snapback] Naprawde trudne pytanie zadałes. Ja bym to zrobił w ten sposob kupił bym sobie tego Semprona 2200+(cena ponizej 200zł) płytke na NF2 ale myslac przyszłosciowo to najlepiej jak najbardziej wypasiona z SATA Dualem i 256MB DDR 400Mhz(najlepiej jakies firmowe Twinmosy Kingstony, Hynixy itp.) wiem ze to mało ale zawsze kiedys bedziesz mogl dolozyc drugie tyle i w Dualu smigac. A jak bedziesz miał płytke na NF2 to walniesz tego Sempra na 400Mhz i Luzik. Wczesniej tez stałem przed takim dylematem i wybrałem dokupienie procesora do ECSa lecz po jakims czasie pozniej zmieniłem pamiatki i płyte głowna na ASUS A7V880, ktora swoja droga moge ci polecic (za ta kase nie znajdziesz nic lepiej wyposazonego). Lub jesli naprawde mocno liczys sie z kasa to wpierw kup porzadna płytke, porzadne pamiatki a dopiero pozniej(jak sie dorobisz) zmien procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBird Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Cześć Jestem ciekawy czy ktoś z Was instalował cooler PENTAGRAM FREEZONE QVC-100 Cu (albo inny FREEZONE) na ECS K7S5A?? Bo słyszałem, że nie na wszystkie płyty wejdzie ?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Do znawców tematu o K7S5A. Podobno jest mod by wyjść powyzej FSB 166 by PCi wynosiło dalej 33 lub cos w poblizu. Jesli mozna to proszę o podanie linka bo przeczytanie 55 stron nie wchodzi w rachubę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszcz342 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Mam pewien problem otorz wgralem troche nowszy bios na ta plyte i podczas uruchamiania windowsa xp jak sie pojawi tytułowa stronka windows xp profesional , komputer zwias i nic nie mozna zrobic mozna tylko uruchomic windowsa w trybie awaryjnym bez sieci.Co moze byc przyczyna ze komputer sie zawiesza .Wersja mojej plyty to 1,0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 A wyłączyłeś/wymontowałeś karte sieciową na czas instalacji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszcz342 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 A wyłączyłeś/wymontowałeś karte sieciową na czas instalacji? 1364426[/snapback] Nie nie wymontowałem ,a co moze byc przyczyna zawiasu komputera ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Do znawców tematu o K7S5A. Podobno jest mod by wyjść powyzej FSB 166 by PCi wynosiło dalej 33 lub cos w poblizu. Jesli mozna to proszę o podanie linka bo przeczytanie 55 stron nie wchodzi w rachubę ;) 1364189[/snapback] Z tego co wiem to ta płyta ma dzielnik 1/5 wiec przy 166 powinno być te 33. Linki do modów tej płyty są w FAQ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husher Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Panowie małe pytanko... Opiekuję się obecnie ECS K7S5A w wersji 1.1 z Athlonem 1.2, GeForcem MX 400, HDD Barracuda 40 GB do tego pamiątki 256 MB Elixirów i z podpiętym FDD oraz Litonem x52.. Problem polega na tym że: komp po zmianie zasilacza na 350 W Codegena nie wykazuje chęci do współpracy zaraz po odpaleniu - co oznacza że działa przez około 20 sekund i wyłącza się calutki... Wydaje mi się że to wina zasilacza i trzeba by się skoczyć wymienić, ale przyda mi się opinia ekspertów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Panowie małe pytanko... Opiekuję się obecnie ECS K7S5A w wersji 1.1 z Athlonem 1.2, GeForcem MX 400, HDD Barracuda 40 GB do tego pamiątki 256 MB Elixirów i z podpiętym FDD oraz Litonem x52.. Problem polega na tym że: komp po zmianie zasilacza na 350 W Codegena nie wykazuje chęci do współpracy zaraz po odpaleniu - co oznacza że działa przez około 20 sekund i wyłącza się calutki... Wydaje mi się że to wina zasilacza i trzeba by się skoczyć wymienić, ale przyda mi się opinia ekspertów. 1367967[/snapback] a czemu zasilacz wymieniasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husher Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Bo ostatni po 2 latach użytkowania popluł mnie dymem, dlatego potrzebna była zmiana... Co Wy na to :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Bo ostatni po 2 latach użytkowania popluł mnie dymem, dlatego potrzebna była zmiana... Co Wy na to :> 1368264[/snapback] Mógł też poluć coś innego i to sa efekty tego poplucia, wątpie iż jest to wina zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husher Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) hmmm... sorry za brak dokładności, ale wczoraj wszystko grało na zasilaczu od kumpla więc wykluczyłem całkowite zjaranie mojego sprzętu. co może powodować nagłe zwisy, nawet nie zwisy a wyłączenia jeśli nie pad zalisiacza? myslam o przegrzaniu proca, ale wykluczam to z powodu: 1) dobrej pracy na innym zalisiaczu 2) przy przegrzewaniu proca najprawdopodobiej restartował by się, a on po prostu zamiera sprawdzę na innym kompie to zobaczymy. Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Husher Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryben Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Witam nie znam się tak jak wy na komputerach więc mam do was kilka pytań. 1 - Gdzie sprawdzić wersje tej płyty 2 - Jaka Karta Graficzna wchodzi max do tej płyty? 3.- Czy ram z tej [http://allegro.pl/show_item.php?item=46580852] aukcji bedzie dzialal bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) WITAM mam: -ECSa K7S5A v3.1 bios chyba v1.21.11 (tak pisze w biosie u gory...) -duron 800MHz (100MHz x8) -DDR 256MB 400MHz ELIXIR -Nida riva tnt2 vanta m64 32mb -WIN XP PROF sp1 -WDC 80GB 7200obr -zasilasz 300W P4 nowy chyba L&C i mam "kilka pytan": 1) dlaczego mam zulty obraz na tej grafice przy rozdzielczosci 1024x768??? w 800x600 jest ok a na wyzszych robi sie zulty... Mialem jakiegos SiSa 8MB i chodzilo ok, na rivie 128 tez byl zulty ... :/ w biosie mam ustawione na AGP x4 ENABLED... jakies sugestie.... /ruszanie wtyczka od monitora nic nie daje ;]/ obraz na mniejszej rozdzielczosci jest ok.../dotyczy również gier/ 2) jaki moge wlozyc do niej procek (najszybszy)??? na forum znalazlem ze ta plyta pociagnie max ATHLONA XP 2600+ potem ze kazdego procka nawet semprona ale bedzie pracowal na fsb 133??? czy musial bym tez zmniec bios??? niechce bo ten mi chodzi dobze (zero resetow, zero zawiechow) i poco zmieniac cos co jest dobre ??? ;] jak musze to podajcie JEDEN link ale do dobrego biosu ktory to wszstko pociagnie (i fajnie by bylo jakby mial logo ;] ) niebardzo tez jestm chentny do lutowania czegos na plycie czy robienia jakis sciezek czy czegos na procku ;] aha i chce to poskaladac zeby chodzilo i juz do niego nie zaglodac i nie bawic sie w OC.... znalazlem opinie ze "na ATHLONIE mozna wiecej niz na SEMPRONIE" skoro athlona ma fsb 266 a sempron 333... jest to fak czy wciskanie komus athlona??? 3) ta mobo ma AGPx4 ale jabym wpiol do niej jakas grafike o AGPx8 to pojdzie na 100%? niekture maja AGPx2x4x8 niktore x4x8 a inne tylko x8 to znaczy ze taka co ma tylko x8 nie pojdzie czy tylko ze producentowi bylo szkoda tuszu zeby napisac ze na x4 tez dziala... 4) ma ktos na hdd opis tej mobo... prosze mi wyslac sobekkk@o2.pl (jest na stronie ecsa ale po sciagniecu mam takie dziury jakby czegos brakowalo i wskakuje mi komunikat ze czegos tam niema (Acrobat reader 6.0CE) /patzralem kazdy acrobat i kazdy link/ 5) jak w win XP zrobic zeby miec tem procka na polpicie? 6) jaki jest najlepszy sterownik do dzwieku (ten z strony ecsa wogule mi nie hodzi;]) to by bylo chyba na tyle ;] POZDRAWIAM Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez sobekkk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam nie znam się tak jak wy na komputerach więc mam do was kilka pytań. 1 - Gdzie sprawdzić wersje tej płyty 2 - Jaka Karta Graficzna wchodzi max do tej płyty? 3.- Czy ram z tej [http://allegro.pl/show_item.php?item=46580852] aukcji bedzie dzialal bezproblemowo 1368466[/snapback] 1) pisze gdzies na plycie "rev x.x" u mnie w lewym dolnym rogu 2) niewiem tez sie chce dowiedziec ;] 3) pojdzie ale nie lepiej bylo by kupic cos na 400MHz jak wymienisz mobo to bedzie jak znalazl ;] ja mam 256 elixira 400mhz i hula jak zloto ;] ten http://allegro.pl/show_item.php?item=46766456 jest troche drozszy albo http://allegro.pl/show_item.php?item=46887607 jest nawet tanszy od tamtego :D Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez sobekkk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryben Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) to 400mhz kula? przeciez plyta jest do 266mhz ddr Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez ryben Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 to 400mhz kula? przeciez plyta jest do 266mhz ddr 1368513[/snapback] niewiem jak jest z ddr2 ale zwykly ddr 400mhz hula i to jak zloto ;] co prawda pracuje jako 266 ale po co kupowac 266 jak mozna miec 400 w tej samej cenie albo taniej :D ja nawet nic nie ustawialem w biosie (bo nie wiem co ;]) i wyjalem 64MB sdr133 wlozylem 256MB ddr400 i wloczylem kompa i jest ok ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryben Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) 1) pisze gdzies na plycie "rev x.x" u mnie w lewym dolnym rogu ja w tym miejscu mam mala kwadratowa naklejke na ktorej pisze 5 ale wersje plyty mam raczej stara bo bios jest z 2001 roku a plyta byla w tym chyba kupowana i zolte podelko miala Zastanawiam sie czy radeon 9500 (pisze na oko , ktorys podobny do tego :F ) bedzie dzialal Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez ryben Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 ja w tym miejscu mam mala kwadratowa naklejke na ktorej pisze 5 ale wersje plyty mam raczej stara bo bios jest z 2001 roku a plyta byla w tym chyba kupowana i zolte podelko miala Zastanawiam sie czy radeon 9500 (pisze na oko , ktorys podobny do tego :F ) bedzie dzialal 1368611[/snapback] to odklej naklejke i zobacz moze ktos dla jej "ulepszenia" ja przyklejil :D jak ma zulte podelko to ver 1.0 (tak pisza na foum) a co do radka to nie powiem bo niewiem ale gdzies obilo mi sie o uszy ze powinnien chodzic, poczekajmy az ktos sie odezwie kto sie na tym zna i najlepiejk kto to testowal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 to odklej naklejke i zobacz moze ktos dla jej "ulepszenia" ja przyklejil :D jak ma zulte podelko to ver 1.0 (tak pisza na foum) a co do radka to nie powiem bo niewiem ale gdzies obilo mi sie o uszy ze powinnien chodzic, poczekajmy az ktos sie odezwie kto sie na tym zna i najlepiejk kto to testowal :) 1368667[/snapback] Tu sie nie zgodze ja miałem płytke w zołtym pudełku i miałem V 3.1 zreszta nie sugeruj sie pudełkiem moze pochodzic od innego egzemplarza wszystkie karty graficzne na AGP 8x powinny ci smigac bo AGP 8x jest kompatybilne w doł z 4x ale sam tego nie testowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyjurek Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Witam Forumowiczów, Zajrzałem tu bo mam problem, może ktoś pomoże. Często zdarza się, że urządzenia podłączone pod port USB nie są wykrywane. Szczególnie urządzenia USB 2.0. Wyłączenie komputera z krótkim odpoczynkiem (ostygnięciem) przywraca zdolność znajdowania urządzeń. Pomóżcie co zrobić, nie chcę zmieniac płyty, bo i tak komputer był już reanimowany i nie chce zbytnio w niego inwestować. Czy instalacja nowszego BIOSu pomoże? Czy zainstalowanie kontrolera USB 2.0 na PCI coś pomoże? Może są jakieś inne może prostrze sposoby? Sił mi już braknie :mur: Plis....................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Witam Forumowiczów, Zajrzałem tu bo mam problem, może ktoś pomoże. Często zdarza się, że urządzenia podłączone pod port USB nie są wykrywane. Szczególnie urządzenia USB 2.0. Wyłączenie komputera z krótkim odpoczynkiem (ostygnięciem) przywraca zdolność znajdowania urządzeń. Pomóżcie co zrobić, nie chcę zmieniac płyty, bo i tak komputer był już reanimowany i nie chce zbytnio w niego inwestować. Czy instalacja nowszego BIOSu pomoże? Czy zainstalowanie kontrolera USB 2.0 na PCI coś pomoże? Może są jakieś inne może prostrze sposoby? Sił mi już braknie :mur: Plis....................... 1370633[/snapback] Jaki to model plyty ??? k7s5a? to ona ma wogule USB2.0??? jak kupisz USB2.0 na PCI to powinno chodzic bez zazutu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Program działa na wszystkich wersjach płyty, ja wgrywałem Biosa z ver 5.0 na 3.1, pozatym nie wiem czy na stornie ECS gdzieś to było, chyba tak ale głowy za to nie dam, przypuszczam że ktos jeszcze tak robił z tym że dużo ludzi którzy się tu wypowaidają nie wiedzą o czym piszą zresztą gościu który mnie wyśmiał jakoś dziwnie umilkł na ten temat :lol: :lol: 1351074[/snapback] Witam ponownie nie umilkłem tylk mnien ie było w polsce jakiś czas i nie miałem dostępu do netu bo byyły lepsze zajęcia :rolleyes: . Odrazu zwracam honor bo miałeś racje.Niechciałem niko go obrazic bo naprawde sądziłem ze sie nie da z pod windy wgrac.Twoja racja mój błąd sorki za to już teraz będe na bieżeąco. POZDRO ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...