M4TEUSZ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 witam wszytkich :D nowy jestem na tym forum wiec moze zaczne z moim pytaniem :lol: czy da sie duzo wycisnac z athlona xp 1700+ na k7s5a? gdzies kiedys dawno temu slyszalem ze tego athlona da sie podkrecic do bardzo weyskoich wartosci:D czy udalos ie to komus na k7s5a? FSB147-150 i koniec, jak to pallomino to może nawet mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 sprawdź czy masz dobrze dociśniętą karte do slotu, sprawdź karte tego Radka na innym komputerze. Na mojej k7s5a spokojnie chodził radeon 9600 i nie było z nim najmniejszych problemów więc ta karta teorytycznie i praktycznie powinnna pójść na tej płycie. docisnij dobrze grafe w porcie i bedzie dzialac. na tej plycie mialem rozne grafy, m.in. 9800pro, 6600gt i problemow nie bylo - dzialaly. @mar_cin skończ z tym wymienianiem tej płyty na inną bo to jest kompletnie pozbawione sensu w przypadku szykującej się zmiany platformy, zwyczajnie nie odzyska się pieniędzy wpakowanych w jakiegoś asrocka, lub cokolwiek innego. Płyta jest jaka jest, ale da się z nią wytrzymać i tak sprawuje się wyśmienicie jak na 5-LETNIĄ konstrukcję, ciągle może być podstawą całkiem niezłego kompa np. takiego jak mój ;) Może rekordów w smarkach nie da się bić, ale bycie "PR0" mnie nie interesuje, ważne jest dla mnie by gierki chodziły a komp się nie mulił. Te 5-10% spowolnienia* przez płytę mnie jakoś nie rusza (*w porównaniu do nf2, co sprawdziłem w wakacje w ramach takiego jednego wygranego oczywiście zakładu). Mateusz dobrze mowi, u mnie ta plyta dziala 4 rok (wersja pro) z prockiem jak w sigu, komputer wylaczam tylko w wakacje, a tak jak siedze w akademiku to komp non stop sie kreci. jak jest slaba bateria, to potrafia dziac sie dziwne rzeczy po dluzszym czasie nieuzytkowania, problemy sa z sdrami, ale tez mzona sobie poradzic. ogolnie jak za ta kase super plytka, stabilna jak skala! szkoda tylko, ze nie miesci mi sie jedna kosc ramu pod pentagramem, chyba trzeba bedzie miedziaka podpilowac:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor kcx Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 docisnij dobrze grafe w porcie i bedzie dzialac. na tej plycie mialem rozne grafy, m.in. 9800pro, 6600gt i problemow nie bylo - dzialaly. Mateusz dobrze mowi, u mnie ta plyta dziala 4 rok (wersja pro) z prockiem jak w sigu, komputer wylaczam tylko w wakacje, a tak jak siedze w akademiku to komp non stop sie kreci. jak jest slaba bateria, to potrafia dziac sie dziwne rzeczy po dluzszym czasie nieuzytkowania, problemy sa z sdrami, ale tez mzona sobie poradzic. ogolnie jak za ta kase super plytka, stabilna jak skala! szkoda tylko, ze nie miesci mi sie jedna kosc ramu pod pentagramem, chyba trzeba bedzie miedziaka podpilowac:) a moim zdaniem plyta nie nadaje sie w tej chwili do niczego :) fakt chodza mi niby gry ale co to za chodzenie jedeynie do biura sie nadaje a moja grafike poprawnie obsluzyl starszy abicik z agp 2x a tutaj dnoa moze to ta nieszczesna bateria mi siadla po 5 latach? czy to moze byc powodem ze komp nie chce sie uruchomic po wylaczeniu? (bez wyciagania zadnych kabli) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAkE Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam tu wszystkich zgromadzonych ;) No więc mam mały problem. Zakupiłem sobie kość ram 256 MB DDR 333 Mhz. Kość jest w 100% sprawna. Bo zamontowaniu jej w odpowiednim miejscu, po uruchomieniu komputera, pojawiają się informacje o karcie graficznej i komp stoi. Żadnych sygnałów dźwiękowych, nic. Słychać, że takie urządzenia jak CD czy HDD wystartowały i pracują, lecz komputer dalej nie wykazuje już żadnych czynności życiowych. Na ekranie widnieją tylko wciąz informacje o moim GeForce'ie. Sytuacja jest dokładnie taka sama w ustawieniach fsb 100 i w 133. Tak samo się tez dzieje po przełożeniu pamięci w kolejne gniazdo. Pytanie, jest takie, czy aktualizacja biosa coś by pomogła? Obecnie posiadam go w wersji 1.21.11 (04/29/2002 S). Jeśli tak to najlepiej na jaki? A jeśli nie jest to wina bios'u to co może być przyczyną nie działającej pamięci? z góry pozdrawiam i dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Mateusz dobrze mowi, u mnie ta plyta dziala 4 rok (wersja pro) z prockiem jak w sigu,ja mialem wersje nie pro , a dokladnie k7s5a-l ;] jasne - powiem tak - ja wypowiadam sie na podstawie swoich subiektywnych (jak zreszta kazdy tutaj..) odczuc co do tej MoBo .. byl czas ze bronilem - bo sam mialem .. na mojej plycie do tej pory jedna ksiegowa sobie pracuje bez problemu (duron + sdr) i co ja moge powiedziec ... nie narzeka ... ale jak chlopak chce czegos wiecej to sory, trzeba mu powiedziec do czego sie ta plyta nie nadaje i nadawac nie bedzie chocby nie wiem jak sie starac... k7s5a - biuro ... serwer ... moze stac luz k7s8x - biuro . troche gierek .. lekkie oc (bo tez nie prawda jest ze podkrecac sie nie da .. ino zworke trza przestawic i omijac "dziury" w fsb) a jak wymaga sie czegos wiecej to to co mam w sigu az takie pr0 i drogie nie jest ;] ok koncze, bo faktycznie to watek o tej plycie a nie narzekaniu i przesiadkach - jak bede mogl cos pomoc to napewno wam napisze (przypominajac sobie moje boje z ta MoBO) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) fakt chodza mi niby gry ale co to za chodzenie jedeynie do biura sie nadajeTa jasne to przez płytę, no wybacz ale z duronem 850 to sobie przyzwoicie nie pograsz nawet na DFI lan party <_< a jak wymaga sie czegos wiecej to to co mam w sigu az takie pr0 i drogie nie jest ;]No fakt jakiegoś super pr0 kompa nie masz i przydało by dołożyć drugie tyle ramu i jakąś lepszą grafikę i nie mówię tu o GF6600GT, bo ten u mnie (i nie tylko) dostaje już ostro w dupę od nowych gierek np. od Obliviona (coprawda HDR, tekstury na max itp. bajery da się włączyć ale tylko w 800x600 by było te 20-30FPS :( co może być przyczyną nie działającej pamięci? z góry pozdrawiam i dziękuje Wyłącz kompa z prądu i zresetuj bios zworką koło baterii. Podaj resztę konfiguracji kompa, jeśli masz jeszcze jedną kość to ją wyjmij może się gryzą. Skąd wiesz że pamięć jest sprawna w 100%. Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAkE Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wyłącz kompa z prądu i zresetuj bios zworką koło baterii. Podaj resztę konfiguracji kompa, jeśli masz jeszcze jedną kość to ją wyjmij może się gryzą. Skąd wiesz że pamięć jest sprawna w 100%. Bios już resetowałem. Pamięć była testowana na innej konfiguracji, więc wychodze z założenia że jest sprawna (bo działała ;) ) Konfiguracja mojego kompa to K7S5A, Duron 1200 mhz, HDD 40 GB Seagate, CD LG 52x, GeForce FX 5200, Sound Blaster Live 128, obecnie siedzi w nim 192 Mb sdram, chciałbym to wymienić na ddr (zaznaczam, że tych sdram'ów nie mam w slotach jak wkładam ddr'y). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Bios już resetowałem. Pamięć była testowana na innej konfiguracji, więc wychodze z założenia że jest sprawna (bo działała ;) ) Konfiguracja mojego kompa to K7S5A, Duron 1200 mhz, HDD 40 GB Seagate, CD LG 52x, GeForce FX 5200, Sound Blaster Live 128, obecnie siedzi w nim 192 Mb sdram, chciałbym to wymienić na ddr (zaznaczam, że tych sdram'ów nie mam w slotach jak wkładam ddr'y). no, jeszcze tylko brakowalo, zebys obsadzil sloty ddr i sdr jednoczesnie :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAkE Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 no, jeszcze tylko brakowalo, zebys obsadzil sloty ddr i sdr jednoczesnie :mur: ano, bez przesady anybody? proszę o szybką pomoc, mam tylko 7 dni gwarancji rozruchowej, więc albo sobie poradze z problemem albo musze do wtorku kolejnego go oddać zaznaczam też, że miałem wcześniej ddr działający w 266 i chodził dobrze czy to oznacza, że na tej płycie nie można odpalić 333 czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Mi 400 śmigały normalnie, masz jeszcze jakieś ddr poza tymi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 mam w drugim kompie durona 1600 i 256 ddr i jak jest ustawiona magistrala na 133 to komp czesto sie resetuje wie ktoś w czym może być problem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 ale chodziły jako 333 bo 400 na k7s5a to se ne daInaczej, chodziłi ale na 133 (efektywne 266 jak by sie ktoś czepiał ;]). A napisałem normalnie w sensie że bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAkE Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) nie mam innych ddr, w tej chwili niestety :/ ponawiam pytanie czy uptade biosu by pomógł? a jeśli tak to na jaki? " Obecnie posiadam go w wersji 1.21.11 (04/29/2002 S)." Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez DrAkE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 mam w drugim kompie durona 1600 i 256 ddr i jak jest ustawiona magistrala na 133 to komp czesto sie resetuje wie ktoś w czym może być problem??Sprawdź napięcia zasilacza, temp procka, wgraj modowany bios honeyX/cheepo, zluzuj timingi... ponawiam pytanie czy uptade biosu by pomógł? a jeśli tak to na jaki?W mojej płycie jak podliczyłem gościło ponad 8 różnych kostek DDR, co prawda niektóre gryzły się między sobą, ale pojedyńczo wszystkie działały wyśmienicie, możesz spróbować wgrać jakiś modowany bios, czy to coś da nie wiem. Jak możesz to wymień tą kostkę na inną. Nie jest to przypadkiem kość z ECC, bo już słyszałem że takie nie działają na naszej płycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Sprawdź napięcia zasilacza, temp procka, wgraj modowany bios honeyX/cheepo, zluzuj timingi... zasilacz daje rade, temperatura ok ale spróbuje poźniej pogrzebać z taimingami i biosem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 zasilacz daje rade, temperatura ok ale spróbuje poźniej pogrzebać z taimingami i biosem... po czym wnosisz ze 'daje rade'? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) po tym że odpalił na moim sprzęcie ale napięc nie sprawdzałem bo nie mam miernika... Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez -=KAX=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAkE Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 W mojej płycie jak podliczyłem gościło ponad 8 różnych kostek DDR, co prawda niektóre gryzły się między sobą, ale pojedyńczo wszystkie działały wyśmienicie, możesz spróbować wgrać jakiś modowany bios, czy to coś da nie wiem. Jak możesz to wymień tą kostkę na inną. Nie jest to przypadkiem kość z ECC, bo już słyszałem że takie nie działają na naszej płycie? Kośc jest z PLUSS. Spróbuje wgrać bios. Chb1129 będzie dobrym wyborem? dzięki za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor kcx Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ta jasne to przez płytę, no wybacz ale z duronem 850 to sobie przyzwoicie nie pograsz nawet na DFI lan party <_< No fakt jakiegoś super pr0 kompa nie masz i przydało by dołożyć drugie tyle ramu i jakąś lepszą grafikę i nie mówię tu o GF6600GT, bo ten u mnie (i nie tylko) dostaje już ostro w dupę od nowych gierek np. od Obliviona (coprawda HDR, tekstury na max itp. bajery da się włączyć ale tylko w 800x600 by było te 20-30FPS :( Wyłącz kompa z prądu i zresetuj bios zworką koło baterii. Podaj resztę konfiguracji kompa, jeśli masz jeszcze jedną kość to ją wyjmij może się gryzą. Skąd wiesz że pamięć jest sprawna w 100%. no na duronie nie pogram... nie pogram też na ddr266 i na agp4x tak wiec wina płyty także i po co miałbym kupowac procka pod nią jak to przeciez już rupieć jest kiedy mamy chociażby socket 754 (nawet nie 939) pcie ddr400, serial ata, usb2, firewire (czego ta płyta oczywiście nie ma). A na potwierdzeniem tego że płyta jest mierna jest to że na pewno nikt jej ode mnei nie kupi i dadza mi z 30 zł w komiesie za nia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Kośc jest z PLUSS. Spróbuje wgrać bios. Chb1129 będzie dobrym wyborem? dzięki za odpowiedzi Chodziło mi bardziej o to czy nie są to pamięci serwerowe z ECC - kontrolą parzystości ;) no na duronie nie pogram... nie pogram też na ddr266 i na agp4x tak wiec wina płytyNie mówiłem że masz modernizować obecną platformę, tylko że gierki źle ci chodzą przez procka, zmiana platformy jest w twoim przypadku jak najbardziej wskazana, sam też planuję przesiadkę na intelowskiego conroe, lub X2 od AMD na jesieni, gdyby nie dotychczasowe wysokie ceny, lub mierne osiągi dwujajowców, dawno już bym się pozbył obecnego grata. Jednakże z ostatnią twoją wypowiedzią nie do końca się zgadzam. AGP4x nie zabiera wydajności co nie jednokrotnie udowodniono, szyna 266MHz owszem, jest wąskim gardłem, ale i tak na konfigu z podpisu jestem w stanie pograć w full detalach w większość nowych gier przy przyzwoitym framerate, a że w tej chwili płyta jest nic nie warta nie powinno dziwić, w końcu to 5-letni low-end. Nawet nie planuję jej sprzedawać, postaram się ją w widowiskowy sposób unicestwić :twisted: Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAkE Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Chodziło mi bardziej o to czy nie są to pamięci serwerowe z ECC - kontrolą parzystości ;) eee... no to niestety takiej wiedzy już nie posiadam :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidia Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam po dluższej przerwie - w zeszłym tygodniu zmieniłam bios - ze strony producenta (k7S5A pro (5.0)) - testowałam kompa cały tydzień - ani razu się nie zawiesił :-) Dziś robię nową instalacię i mam nadzieję, że wszystko juz będzie OK. Chciałabym jeszcze się upewnić jakie sterowniki ( i w jakiej kolejności) powinnam instalować (płyta j.w., grafika GeForce FX 5200, dxwięk na płycie) - czy sterowniki tylko ze strony producenta czy dodatkowo jakieś sterowniki do SiS 735 ??? Właśnie zainatalowałam XP+SP2 (płytka zintegrowana) Pozdrawiam Lidka Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Lidia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 jak zainstalowałas XP to nie musisz zadnych sterow instalowac, no chyba tylko do dzwiekowki (ja akurat musze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor kcx Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Chodziło mi bardziej o to czy nie są to pamięci serwerowe z ECC - kontrolą parzystości ;) Nie mówiłem że masz modernizować obecną platformę, tylko że gierki źle ci chodzą przez procka, zmiana platformy jest w twoim przypadku jak najbardziej wskazana, sam też planuję przesiadkę na intelowskiego conroe, lub X2 od AMD na jesieni, gdyby nie dotychczasowe wysokie ceny, lub mierne osiągi dwujajowców, dawno już bym się pozbył obecnego grata. Jednakże z ostatnią twoją wypowiedzią nie do końca się zgadzam. AGP4x nie zabiera wydajności co nie jednokrotnie udowodniono, szyna 266MHz owszem, jest wąskim gardłem, ale i tak na konfigu z podpisu jestem w stanie pograć w full detalach w większość nowych gier przy przyzwoitym framerate, a że w tej chwili płyta jest nic nie warta nie powinno dziwić, w końcu to 5-letni low-end. Nawet nie planuję jej sprzedawać, postaram się ją w widowiskowy sposób unicestwić :twisted: a no nad tym też sie zastanawiałem ale potrzebny każdy grosz chociaz byłbym bardzo szczęśliwy łamiąc płyte "z dyńki" :D z tym agp może przesadziłem bo nie robiłem sam testów na 8x słyszałem tylko że dużo grafika nie zyskuje ale jak tak mówisz to tymbardziej wymienie grafike :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jak ktoś jeszcze chce unicestwic k7s5a, to moze niech przysle mi ją, bo przydało by się wymienic serwer na cos mocniejszego niz P2 266 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) ej ludzie jaki proc maksymalnie pojdzie na tej plytce?? prosze pomozcie!!! Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez borek199 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Wszystko możesz wsadzić (oczywiście na socket a), ale może działać na niższym fsb lub mnożniku, mojego kumpla barton 2500+ był wykrywany jako duron z mnożnikiem 6 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a czy pojdzie z normalna fsb athlon xp 2400+?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 czy ktos mi odpowie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a czy pojdzie z normalna fsb athlon xp 2400+??Nie będzie chodził nienormalnie śliniąc się i wydawając dziwne odgłosy :ploom: Polecam lekturę FAQ na tym forum, stronki ECS'a, opisów do biosów itp. jeśli to nie jest wersja mobile to nie powinno być problemu. PS. Nie myl forum z chatem :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...