Gość Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Dzieki za odpowiedz. Trzeba bedzie proca na allegro wylicytowac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demandred Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Mam nagrywarke CDROM LiteON x52. Wczesniej mialem AOpen x48. Jest podpieta na 1 kablu z CDROM-em LG x52. Zarowno w przypadku poprzedniej, jak i obecnej nagrywarki dobija mnie czas nagranie plytki. Przy zwyklej opcji CD Copy w Nero 6.0 trwa to 10 minut, podczas gdy u wszystkich znajomych operacja zajmuje 3 razy mniej czasu, czyli 3 minuty. Specjalnie zmienilem ostatnio nagrywarke, ale problem pozostal. Oczywiscie w Nero mam ustawiona szybkosc nagrywania na odpowiednia do mojej nagrywarki. Sterowniki ASPI mam w wersi 4.7, nagrywarka ma upgrade'owany BIOS do najnowszego dostepnego. Czy to moze byc wina kabla na ktorym sa CDROM i nagrywarka, czy tez to wina plyty? Moze uszkodzony port IDE? Nie wiem o co chodzi i denerwuje mnie to... Pozdrawiam i prosze o ewentualne sugestie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frees Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 :oops: Ja również nie zajrzalem do wszystki postow. Ale mam pytanie na ktore wam na pewno latwo bedzie odpowiedziec. Jak rozpoznac jaki mam model k7s5a v1, v3? Zamierzam dopiero tą plytke kupic ze wzgledu na jej cene i przydaloby sie widziec jaki model plyty kupuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Heh bodajrze między slotami pci pisze, pozatym od etego jest to forum żeby je czytać i ewentulanie wtedy gdy dany watek nie był poruszanypisać posta odnośnie tego, tak wieć znajdz se dokładnie bo to jest szczyt lenistwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Co sądzicie o tym biosie ponoć obsługuje Xp 2400+ (k7s5a020809) Nie długo powróci do mnie stary komp i mam zamiar co nieco w nim pogrzebać. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Ta płyta obsłuży do Xp 2600+ bios jak bios nic dodać nic ująć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epsilon Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 witam mam tą płytę v.3.1 z zaktualizowanym biosem (do obsługi xp 2400 i 2600) i x-honey. Kupiłem Athlona xp 2400+ (0.13). Po włączeniu kompa wszystkie podzespoły się uruchamiają, ale nie monitor i nie ma charakterystycznego piknięcia z pc-speakera i tyle, komp tak chodzi i nic się nie dzieje... Do tej pory chodził tam duron 1ghz i znowu musiał wrócić do pracy:( Wiecie jaka może być przyczyna?? Raczej niesprawny proc czy taka płyta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Mam problem z kuzyna soltekiem K7S5A ... podlaczylem u niego swoj dysk jednak nie widzi go poprawnie tzn widze tylko jedna partycje systemowa pozostale dwie sa niewidoczne. Na innych komputerach jest wporzadku ... Dysk to 40 GB maxtor 7200. Wersja plyty chyba 1.0 (zolte pudelko) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Niezła płytka Soltek k7s5a ;), prawie jak mój ECS;) .Jaki system plików i jaki System operacyjnu, bo jak Win 98/Me to NTFS nie będzie widział bez okularów ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 He nie wiem co mi z tym soltekiem oczywiscie chodzi o ecs :) .. System plikow FAT32 system operacyjny Windows XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Sporo dysków podpinałem pod swoją płytę i nie było z nimi żadnych problemów. Zobacz czy widać partycje pod Dosem. Zainstaluj Sis Ide, Wgraj najnowszego Biosa. Ogólnie trochę pokombinuj ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieper Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 :oops: Ja również nie zajrzalem do wszystki postow. Ale mam pytanie na ktore wam na pewno latwo bedzie odpowiedziec. Jak rozpoznac jaki mam model k7s5a v1, v3? Zamierzam dopiero tą plytke kupic ze wzgledu na jej cene i przydaloby sie widziec jaki model plyty kupuje.Jest nadruk na płycie w którymś rogu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Na ile można ufać wskazaniom napięć w biosie.Większość płyt zawyża lub zaniża wskazania.Jak to jest z k7s5a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 To ktorego biosa radzicie wczytac ?? Najlepiej prosze o linki gdzie moge sciagnac wszystko potrzebna do z flashowania. Wersja plyty to 1.0 chyba. Aktualna wersja biosu z 08/27/01. Sterowniki do ide nie pomogly nadal nie widze pozostalych partycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger7 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Witam :D Mam pytanko. Jaka jest najnowsza dostepna wersja Cheepobios`u dla K7S5A Pro v 5.0 ?? Mam 1.17 i wynika, że dla tej wersji płyty nie ma nowszych edycji Cheepobios`u, ale kto wie, może jestem niedoinformowany ;-) Pozdrówka :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 To ktorego biosa radzicie wczytac ?? Najlepiej prosze o linki gdzie moge sciagnac wszystko potrzebna do z flashowania. Wersja plyty to 1.0 chyba. Aktualna wersja biosu z 08/27/01. Sterowniki do ide nie pomogly nadal nie widze pozostalych partycji http://www.lejabeach.com/ECS/ez.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 To ktorego biosa radzicie wczytac ?? Najlepiej prosze o linki gdzie moge sciagnac wszystko potrzebna do z flashowania. Wersja plyty to 1.0 chyba. Aktualna wersja biosu z 08/27/01. Sterowniki do ide nie pomogly nadal nie widze pozostalych partycji http://www.lejabeach.com/ECS/ez.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Czy ECS K7S5A PRO v.5.0 obsługuje pamięci DDR CL2 ECC REG?. Proszę o konkretna odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Mam krótkie pytanko - mam płytę w wersji 1.0 z oryginalnym biosem i zamierzam kupić dysk 120 gb - jak myślicie: zadziała bez problemu czy potrzeba będzie zmiany biosu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Chmmmmmmmm tak naprawde to do końca nie wiem dysk pójść pójdzie, ale bios bankowo będziesz musiał zmienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 120 powinien działac bez aktualizacji biosu. Bios który byl do dysków był do >160GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 To jeszcze jedno pytanie - jak sprawdzić czy dysk chodzi na ATA 33/66/100 lub ew. gdzie to sie ustawia (domyślam sie ze w biosie ale dokładniej) - może jakieś linki ciekawe macie odnośnie tej płyty. I jeszcze jedno - temperature procka mam około 70C - dużo chyba (procek D900 chodzi na 900 mhz 100/100) - co byście mi radzili [kaloryfer już wyłączyłem w pokoju :) ] Moge jeszcze dodać że tego kompa mam juz 3 lata i jakos nie zauważyłem problemów z wysoką temperaturą a dopiero ostatnio zobaczyłem że jest taka wysoka. Wcześniej mnie to nie interesowało.Troche sie rozpisałem ale liczę na to że ktoś jednak mi pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightClubber Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Jeśli chodzi Ci o sprawdzenie transferu ATA to ściągnij i zainstaluj sobie sterownik SIS IDE Driver 2.04a (ostatnia wersja) z http://download.sis.com/. On pokazuje w jakim trybie pracują dane napędy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Ściagnąłem, zainstalowałem, włączyłem i oto co się ukazało: Ultra Dma Supported: 5 (UDMA 100) Pio Mode Supported: 4 Current Device Use: UDMA mode 5 I nie bardzo wiem co to znaczy. Mozesz napisać co i jak (pewne podejrzenia mam aczkolwiek nie jestem pewny) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightClubber Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Ultra Dma Supported: 5 (UDMA 100) - Maksymalnie obsługiwany tryb UDMA (bo mozesz mieć np dysk ATA66 lub mniejszy - to jest maks ile daje kontroler na tej płycie). Pio Mode Supported: 4 - Maksymalnie obsługiwany tryb PIO (to Cię nie interesuje, bo nie używasz dysku w trybie PIO). Current Device Use: UDMA mode 5 - Typ aktualnie obsługiwanego transferu dla danego dysku. W tym przypadku max :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Prawde mówiąc tak myślałem nie byłem pewny co to jest to pio. Pozostaje jeszcze problem temperatury - czy należy coś z tym zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demandred Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Czy ECS K7S5A PRO v.5.0 obsługuje pamięci DDR CL2 ECC REG?. Proszę o konkretna odpowiedź. Stary, zadaj sobie troche trudu i przegladaj posty chociaz z kilku stron wstecz - wtedy ja rowniez zadawalem podobne pytanie. Nasza plyta nie obsluguje tych pamieci, tak wiec nie kupuj ich. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo_1c Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Witam, Posiadam płytę ECS K7S5A+ [1.0], dziś uaktualniłem bios na najnowszy CheepoBios 1.18 beta. Kupiłem nowy ram 256MB DDR 400. Mam zamiar niedługo kupić nowy procesor AMD Athlon XP Barton 2500+ lub 2600+ z odblokowanym mnożnikiem i go podkręcić. Mam pytanie czy naprawde plyta potrafi obslużyć taki procesor?? Koleś od którego kupiłem plyte podkręcił 2500+ na 3200+ i nie wiem czy czasem nie kłamał :/ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Wersja 3.1 obsługuje na pewno z 1.0 moze być róznie. (tyle ze na nizszym FSB, 166 tylko po modach.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Składałem jednocześnie 2 kompy z tą MOBO: Pierwsza zwisy, i poszła do wymiany. :? Druga zwisy ale tylko na 133Mhz, tez poszła do wymiany. :? I zamiast mieć nowe kompy na święta z kumplem, to czekaliśmy na serwis płyt :evil: Po otrzymaniu nufek pojawiały sie pomniejsze problemy. Niesmak pozostał, od tamtej pory nie używam ECS :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...