lukasrz Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Restartujący się BIOS to normalka na tej płycie (mi z czasem przybywa ich coraz więej :wink: siada bateria od CMOS) Na najnowszym chepobiosie i nietylko niema juz tego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Ok sprawdzę dotej pory na 11.29f i się nie interesowałem bo miał to być ostatni CheepoBios, ale widzę że jest z 20.08 tego roku.Spróbuje i zobaczę. Na początku Bios się nie restartował dopiero po pewnym czasie zaczął i stąd te moje przypuszczenie. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Leon2000 ja jadę na starym biosie i jak dotąd miałem może z 4-5 restartów. teraz myslałem żeby go zmienić na nowy ale nie wiem co mi to da??? Ja jestem w miarę z płyty zadowolony (wersion1.0 według sandry) chociarz miałem z nia parę problemów ... min. z livem 5.1 który mi niechciał działać ok dopóki nie wyłączyłem w biosie muzy na płycie, z restartami biosu też sam doszedłem o co chodzi, ale teraz mam spory problem z muleniem i nie wiem czy to nie może być wina ecs-a. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=289...er=asc&start=30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 A ja powiem tak: Jadę na ver 3.1 HoneyX OC BIOS (nie pamiętam wersji) zmieniony radiator na chipsecie radiator na mosfetach pod radiator od chipsetu koniecznie trzeba dać porządną pastę. Standardowo jest tam jakaś qpa co jest powodem częstych zwiech resety biosa to standard na tej płycie, jesli się często zdarzają należy manualnie zresetować bios - mi pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 mam tą płytkę ze dwa lata , teraz na biosie honey i zero problemów , w lato mi się zresetował może 2 razy (ze 40 stopni w pokoju), nie widzę sensu jej wymiany - kolega na takich samych elementach i płycie Asus A7N8X Deluxe i 512 Ram (Antek 1.8 ,Radek 9000) ale nie w trybie dual ma ze 100 3DMarków 2001 więcej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Bardzo dawno założyłem stronę i forum o tej ''wspaniałej '' płytce i powoli się rozwija i jeśli ktoś ma ochotę poczytać zapytać, ocenić to zapraszam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Co do skuteczności nowego BIOSa to na razie 100% od czasu kiedy sflashowałem . Dzięki Lukasrz. Link do CheepoBiosów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ja juz sie nie bede wypowiadal bo mam asrocka tego co w podpisie :twisted: i powiem wam tak.. mnie ta plyta chodzila idealnie z fsb 100 ale po przejsciu na fsb 133 komp nie zawsze sie wlaczal :?: stwierdzam ze ta plyta jest idealna do zastosowan biurowych ale do niczego innego 8) z ta plyta jest loteria tak jak z codegenami.. trafi sie dobry albo zly!? ale mnie te zasilacze co w podpisie chodza idealnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Przymierzam się do zakupu tej płyty, ale nie wiem czy procesor który wybrałem na niej pójdzie. Codzi mi o Athlona XP 2,0GHz, ew jeżeli się nie uda to 1,8 chyba pójdzie - prawda :?: PS: Zamierzam kupić wersję Pro, czyli pcb ver. 5.0. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Przymierzam się do zakupu tej płyty, ale nie wiem czy procesor który wybrałem na niej pójdzie. Codzi mi o Athlona XP 2,0GHz, ew jeżeli się nie uda to 1,8 chyba pójdzie - prawda :?: PS: Zamierzam kupić wersję Pro, czyli pcb ver. 5.0. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie. Max co dzwignie ver3.1 to 2600+ 5.0 niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Wszystkie proce AMD na FSB 100/133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 No to mam kolejne pytanie: Posiadam zasilacz 235W, ale nie tam jakiś codeszajs tylko w miare niezły - wytrzymał pradożernego GF GTS, jak sądzicie pociągnie takie coś: to co w podpisie +6.5GB seagate i CD 40x ASUS :?: Zaznaczam ze w niedalekim czasie będę miał nowy dysk [Maxtor 80GB 7200] i combo [LiteOn 48x24x48x16]. Czy powinienem od razu zmienić zasiłkę czy mogę spróbować na tej co mam :?: [Wytrzymuje sporo - napięć nigdy nie sprawdzałem] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Spróbować możesz , zobaczysz , jezeli napiecia będą w normie to OK ale jeśli będą drastycznie zanizone to czeka cie zmiana zasiłki to już zalezy od danego modelu , np codegen 300W na jednym napiecia są fatane i duuzo poza normaami a w drugim przypadku codegen 300W tylko zdeka inny model i napiecia trzyma OK, zreszta luknij na mój config powiem ci ze zasilany jest by Codegen 300W (z lepszej seri) Próbój szczescia ale świetlanej przyszłości nie wróże , ja bym radził -jeśli masz kase zmieniaj zasiłke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 OK, teraz mam jeszcze jedno BTW: Nigdy nie miałem proca AMD i nie wiem na co zwracać uwage przy zakupie - wiem że na pewno biore box'a, ale są dwa rodzaje jąder [myślę o procku 2200+, ew 2400+] Thoroubred /czy jakoś tak ;)/ i Thorton - który polecacie i wiem że jeszcze seria jest ważna [wiem że najlepiej ta z odblokowanym mnożnikiem]. Proszę o pomoc w tym względzie [jaka seria jest dobra, jaka mniej i na co zwracać głównie uwagę przy zakupie proca tej marki]. Z góry dziex za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Kupiłem płytę i proca. Chciałby zauważyć, że żaden z wymienionych tutaj problemów w przypadku mojej MoBo nie występuje. Mam zasiłkę 230W i wszystko śmiga. Poza tym w moim biosie najwyższe ustawienia FSB/Taktowanie pamięci to 166/133 fabrycznie - czyżby płytka dopuszczała bartony :?: Jedyną wadą jaką zauważyłem był za krótki jak dla mnie kabel IDE, poza tym wszystko sprawnie działa - WinXP bez problemu się zainstalował, a NFS UDER 1024x768 full detal śmiga jak złoto. I'm Happy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 bzdura ta plyta nie obsluguje fsb 166/133!!!!! to bzdura! powiem lepiej,, jak u kumla wsadzilem bartona 2800xp to ten ecs sie zepsul :roll: :twisted: :evil: padly mosfety i czipset mimo iz plyta byla nowa (wiem ze mosfety napewno bo jak w naprawie dal nowe i lepsze to plyta dzialala ale tylko prze 1 godz. bo potem padla, lecz wtedy juz nowe mosfety nie pomogly) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 bzdura ta plyta nie obsluguje fsb 166/133!!!!! to bzdura! powiem lepiej,, jak u kumla wsadzilem bartona 2800xp to ten ecs sie zepsul :roll: :twisted: :evil: padly mosfety i czipset mimo iz plyta byla nowa (wiem ze mosfety napewno bo jak w naprawie dal nowe i lepsze to plyta dzialala ale tylko prze 1 godz. bo potem padla, lecz wtedy juz nowe mosfety nie pomogly) 166 na tej płycie jest mozliwe.Kilku osobom sie udało. Problemem jest tylko to ze na 166 komp nie startuje. Trzeba odpalic na 133 i próbować szczęscia przy zmianie na 166 z windows. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Witam. Planuję zakup pamieci DDR i amm pytanko: Czy na chepoo biosie pójdą DDR 333mhz z taką prędkością:?: Planuję zakup lepszych pamięci - czy nie będzie problemu z dualami :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Nawet jak kupisz lepsze pamięci musisz puscić je synchro z procem. Na tej płycie po puszczeniu pamięci na inną częstotliwosc niz proc następuje drastyczny spadek wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Witam. Planuję zakup pamieci DDR i amm pytanko: Czy na chepoo biosie pójdą DDR 333mhz z taką prędkością:?: Planuję zakup lepszych pamięci - czy nie będzie problemu z dualami :?: Jak kupisz dobre pamieci i daszje na 266Mhz ! i na chepobiosie timingi 2/2/6 ! to wydajność będzie miodzio aż sam się zdziwisz , na tej płycie przy takich timingach konfig dostaje niezłego kopa wydajnościowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeMpH!S Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 odswiezam posta, gdyz mam problem z uruchomieniem irDY pod ta plyta w wersji pro, co trzeba ustawioc w biosie zeby ona dzialala?? Narazie to windows mi ja zainstalowal ale nic sie nie swieci i nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 odswiezam posta, gdyz mam problem z uruchomieniem irDY pod ta plyta w wersji pro, co trzeba ustawioc w biosie zeby ona dzialala?? Narazie to windows mi ja zainstalowal ale nic sie nie swieci i nie dziala :( Skoro system ci ja postawił to znaczy ze niemusizz nic w biosie nic zmieniac, neibawilem sie tą wersja płyty i irdą na niej to ci nie pomoge ale moze coś masz z kablem ?? dobrze go podłączyłeś ?? IRDA działa u kumpla?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeMpH!S Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 no nie wiem czy dziala jeszcze jej nigdzie indziej nie podlaczalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witos Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Mam problem z USB.Postwailem nowy system (XP).System sie laduje, wykrywa nowe urzadzenie i nastepuje zwis.Nie mam pojecia jak to rozwiazac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Mam problem z USB.Postwailem nowy system (XP).System sie laduje, wykrywa nowe urzadzenie i nastepuje zwis.Nie mam pojecia jak to rozwiazac. Ludzie :!: :!: :!: Czy my tu jesteśmy wróżki ??? CH....jasna ! Podawajcie wiecej danych :!: :!: Podłączasz urządzenie pod USB ?? Jakie to urządzenie?? mikrofalówka ?? odkurzacz ?? Jakich sterów używasz??? Orginalne z windy czy ze strony producenta ?? Dzizys.... :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 czy ten mod da cos na moim ecs'ie, jestem ciekaw czy po modzie moja plytka pujdzie na 166/166, probowal juz ktos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 czy ten mod da cos na moim ecs'ie, jestem ciekaw czy po modzie moja plytka pujdzie na 166/166, probowal juz ktos?? Jaki mod ?? O czym ty do mnie mówisz to jest tylko zmiana biosa jak chcesz ja modować to już inna sprawa wtedy i vcore mozesz zmieniać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 chodzi mi o mod vcore, czy po nim moja plytka ruszy na 166/166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 chodzi mi o mod vcore, czy po nim moja plytka ruszy na 166/166 Dajac wyższe vcore nie modujesz chipsetu a tylko zwiekszasz możliwości OC procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 czyli nie oplaca sie robic tego moda ? szkoda myslalem ze moze osiagne te 166/166 ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...