Skocz do zawartości
j.h.hudy

Wszystko o ECS k7s5a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - dołącze do tego forum i mój problem.

Płyta K7S5A pro (5.0), ADM 1250Mhz, DDR 256MB, Nvidia GeForce FX 5200, HDD 60GB (dysk WD), system Win XP.

Komputer zawiesza się raz po dłuższej przerwie w pracy (kiedy jest dłużej wyłączony) np. raz dziennie: tzn. właczam komputer, ładuje się system, uruchamiam jakiś program (np word) lub film, muzykę czy zwykłą gierkę, poracuję chwilkę i komp się zawiesza: jest martwy - myszka nie reaguje, klawisze z klawiatury też nie, jedynie pomaga reset. Dodam, że nie ma komunikatów o błędach i nie ma blu screnów. Po resecie komp pracuje bez zastrzeżeń.

Narazie jedyne lekakarstwo na kompa jakie mam to po włączeniu kompa, zamykam system, odpalam jeszcze raz i wszystko jest ok do następnego dnia kiedy sytuacja powtarza się.

Co już sprawdziłam:

Ram przetestowany działa OK

Grafika sprawdzona na innym kompie OK, (nawet zmieniałam grafikę - zawieszenie było)

Dysk sprawdzałam firmowym programem OK

Zasilacz sprawdzony był dobry, ale wymieniłam go na MODECOM 350W (bez poprawy)

temperatury na procku OK

płyta wizualnie wygląda OK (chodzi o kondensatory)

Mój wniosek jest taki, że komp potrzebuje się rozgrzać, "rozkręcić" i potem pracuje już OK. Czy to jest możliwe?

Co z tym fantem zrobić??

Dziś zaktualizowałam bios - ze strony ecs - pobrałam firmowy bios do płyty K7S5A pro (5.0) - bios się zaktualizował. To czy pomogło okarze się jutro po włączeniu kompa.

Problem ten jest właściwie od nowości komputera - "prywatny" serwisant złożył tego kompa, ale przy zgłaszaniu problemu stwierdził, że jest zawirusowany. Jednak po formacie dysku, całkowitym wyczyszczeniu ze wszystkiego i nowej instalce - zawieszanie ciągle występuje - raz po dłuższej przerwie. Tak, jka gdyby komputer musi się rozgrzać.

Oczekuję porady i dziękuję za wszystkie sugestie - pozdrawiam Lidka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy na tej plycie pojdzie pamiec DDR 400?

Kupilem ram twinmos cl2.5 dual 2x512 i komp w ogole mi nie rusza :/

Gdy wsadze tylko jedna kosc, to samo. Bios resetowalem zworka.

Podmienilem go jeszcze jakis czas temu na nowszy, obslugujacy dyski 160gb, wiec stary chyba nie jest.

Jakies propozycje jak to ruszyc? :> Plyte dopiero zamierzam wymieniac na wakacje, wiec troche szkoda by ram sie kurzyl.

Ja właśnie wrzuciłem Twinmosa 512 CL 2,5 ruszyło bez problemu oczywiście na 133. wersja mobo 1.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam - dołącze do tego forum i mój problem.

Płyta K7S5A pro (5.0), ADM 1250Mhz, DDR 256MB, Nvidia GeForce FX 5200, HDD 60GB (dysk WD), system Win XP.

Komputer zawiesza się raz po dłuższej przerwie w pracy (kiedy jest dłużej wyłączony) np. raz dziennie: tzn. właczam komputer, ładuje się system, uruchamiam jakiś program (np word) lub film, muzykę czy zwykłą gierkę, poracuję chwilkę i komp się zawiesza: jest martwy - myszka nie reaguje, klawisze z klawiatury też nie, jedynie pomaga reset. Dodam, że nie ma komunikatów o błędach i nie ma blu screnów. Po resecie komp pracuje bez zastrzeżeń.

Narazie jedyne lekakarstwo na kompa jakie mam to po włączeniu kompa, zamykam system, odpalam jeszcze raz i wszystko jest ok do następnego dnia kiedy sytuacja powtarza się.

Co już sprawdziłam:

Ram przetestowany działa OK

Grafika sprawdzona na innym kompie OK, (nawet zmieniałam grafikę - zawieszenie było)

Dysk sprawdzałam firmowym programem OK

Zasilacz sprawdzony był dobry, ale wymieniłam go na MODECOM 350W (bez poprawy)

temperatury na procku OK

płyta wizualnie wygląda OK (chodzi o kondensatory)

Mój wniosek jest taki, że komp potrzebuje się rozgrzać, "rozkręcić" i potem pracuje już OK. Czy to jest możliwe?

Co z tym fantem zrobić??

Dziś zaktualizowałam bios - ze strony ecs - pobrałam firmowy bios do płyty K7S5A pro (5.0) - bios się zaktualizował. To czy pomogło okarze się jutro po włączeniu kompa.

Problem ten jest właściwie od nowości komputera - "prywatny" serwisant złożył tego kompa, ale przy zgłaszaniu problemu stwierdził, że jest zawirusowany. Jednak po formacie dysku, całkowitym wyczyszczeniu ze wszystkiego i nowej instalce - zawieszanie ciągle występuje - raz po dłuższej przerwie. Tak, jka gdyby komputer musi się rozgrzać.

Oczekuję porady i dziękuję za wszystkie sugestie - pozdrawiam Lidka

hmmm nie spotkałem się z takim problemem z sam mam ta płyte w wersji pro z pamięciami DDR i duronem 1000 na pokładzie.

czy jak komputer sie wyłączy a Pani go włączy spowrotem to pracuje normalnie tzn nie zawiesza się więcej razy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Na początku chciałem się przywitać jako nowy i to czynię. Poczytałem ten topik i mam zapytanie:

Mam płytę K7S5A pro z najnowszym oficjalnym biosem, do tej pory hulał tam Athlon 1200 TB zero problemów od bodaj 5 lat.

Postanowiłem zmienić procesor na szybszy. Na stronie ECS oraz w instrukcji do płyty napisane jest że płyta działa z procesorem do Athlon XP 2600+ FSB 266. Nabyłem i zapakowałem do niej Athlona XP 2400+ FSB 266 oznaczenie AXDA2400KV3C. Komputer wystartował ustawiłem 133/133 i działał przez około godzinę. Później zwis i zonk. Nie daje się uruchomić. Bios nie wstaje i nie pika. Powróciłem do Athlona 1200 i jest OK. Teraz pytanie:

Athlon 1200 Vcore to 1.75V, Athlon 2400+ Vcore to 1.65V czyli o 0.1V mniej. Temperatura nie przekroczyła 55 stopni. Czy to mogło zniszczyć procesor? Jeśli tak to dlaczego ECS podaje że pyta działa z tym procesorem. Jak to działa u Was?

A jakie pamięci i jakie timingi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak komputer ponownie uruchomię to pracuje bez problemów. Dopiero kiedy włączam po dłuższej przerwie ponownie się zawiesza, potem znowu restart i jest OK.

A jakie pamięci i jakie timingi ??

Uaktualniłam bios - ale ten oryginalny :-) ze strony ECS, tam chyba nie można nic zmienić jeśli chodzi o pamięć - nie bardzo orientuję się w timingach - i nie wiem jak sprawdzić jakie są obecnie i jak je zmienić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak komputer ponownie uruchomię to pracuje bez problemów. Dopiero kiedy włączam po dłuższej przerwie ponownie się zawiesza, potem znowu restart i jest OK.

Uaktualniłam bios - ale ten oryginalny :-) ze strony ECS, tam chyba nie można nic zmienić jeśli chodzi o pamięć - nie bardzo orientuję się w timingach - i nie wiem jak sprawdzić jakie są obecnie i jak je zmienić?

Kiedyś miałem coś podobnego, tzn komp bez przyczyny się zwieszał, potem to już tylko reinstal pomagał zmieniłem timingi na 3 7 3 i od tej pory już nic się nie dzieje

wdit

Co do Biosu to proponuje ten z ver 5.0. u mnie działa bez zarzutu, co nie moge powiedzieć o cheppo lub honey

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wcześniej pisałam, wczoraj zainstalowałam bios ze strony ECS ten najnowszy dla K7S5A Pro (5.0) bios 30811.

Dzisiaj od 9 rano komputer ani razu się nie zawiesił - przeleciały trzy płytki z filmami, zapuściłam też test 3DMark 2001.

Czy to możliwe, że pomogło???

Pytanie dot. timingów - czy to można tylko ustawić w biosach typu cheepobios i HoneyX??

Czy te firmowe też mają tę możliwość??

i jeszcze jedno - jakie mogłyby być ustawienia biosu, żeby stabilnie pracował komp - na co szczególnie zwrócić uwagę??

Z góry dzięki za wasze porady.

Lidka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obcuje z ta plyta od jakis 2 miesiecy, zaktualizowalem dzis bios. FSB spokojnie chodzi na 150/150, przy 166 juz nie wstaje, ale mniejsza z tym. Jedno mnie dreczy, ladowanie systemu mimo wszystko zbyt dlugo trwa - te paski co leca przy logo windy to przeleci ich ponad 30^_-. Na starym duronie 1000 i ecs k7vza bylo ich 7-8.

Moja aktualna konfiguracja:

amd athlon 2000+ @1.65GHz, k7s5a, 256ddr 333mhz, gf2 mx400 64mb, win xp+sp2

przy czym raczej grafika i ram(sprawdzalem u kumpla) nie maja nic wspolnego z dlugim wlaczaniem systemu, nie wiem gdzie pies jest pogrzebany, nawet po formacie przed instalacja sterownikow tez sie dlugo wlacza, ze sterownikami rowniez.

Edytowane przez retard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam motoboard. K7S5A 3.1. Obcemnie mam grafike GeForca 2 400MX. Chciałem zmienic na Radeona 9550, ale po włożeniu karty, komp nie wstaje. Bios zato wydaje dźwieki, najpierw dwa krótkie, a potem chyba jeszcze szesć. Bios jest z 2001 roku.

Jakieś pomysły, o co biega???

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam motoboard. K7S5A 3.1. Obcemnie mam grafike GeForca 2 400MX. Chciałem zmienic na Radeona 9550, ale po włożeniu karty, komp nie wstaje. Bios zato wydaje dźwieki, najpierw dwa krótkie, a potem chyba jeszcze szesć. Bios jest z 2001 roku.

Jakieś pomysły, o co biega???

Pozdro.

sprawdź czy masz dobrze dociśniętą karte do slotu, sprawdź karte tego Radka na innym komputerze. Na mojej k7s5a spokojnie chodził radeon 9600 i nie było z nim najmniejszych problemów więc ta karta teorytycznie i praktycznie powinnna pójść na tej płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno mnie dreczy, ladowanie systemu mimo wszystko zbyt dlugo trwa - te paski co leca przy logo windy to przeleci ich ponad 30^_-. Na starym duronie 1000 i ecs k7vza bylo ich 7-8.

No to jak masz XP to włącz w rejestrze (albo powszczechnie dostępnym programem do tweak-owania XP) opcję czyszczenia pagefile (tzw. plik wymiany). Cp prawda szybko się system załaduje ale za to dłużej się wyłącza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam dziwny problem jak podlaczam klawiature usb do tej plyty glownej to mi windows nie startuje zaznaczam ze za pomoca tej klawiatury moge wejsc do biosu. Gdy podlaczone sa obie klawiatury tzn na ps2 i usb to wtegy wszystko smiga ale sama usb nie chce ktos wie moze dlaczego bylbym wdzieczny za rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja mam podobny problem do Lidii z tym, że kiedy zosatwie na dłuższy czas wyłączony komputer to nie moge go wlączyć. Za każdym razem po kolejnym restarcie komputer wstaje i brnie coraz dalej w bootowaniu następnie restart. I tak kilka razy aż sie załaduje windows lub linux i dalej już chodzi, póxniej już pracuje noemalnie do momentu kiedy go zostawie na pare godzin wylączonego. Tez to wygląda jak by musiał sie nagrać. Z tego powodu komputer mam właczony 24h na dobę w obawie o jego zywotnosć :) na noc czasami włączam tryb oczekiwania - wiadomo szkoda prądu. Moje podejrzenia padaja na grafike - gf 4 ti 4200 lub pamięć - posiadam kości: 1x ddr266 256 mb, 1x ddr400 512 mb. ale każdy podzespół napewno jest sprawny. Czy ktoś miał podobny problem? prosze o pomoc...

ps nadmieniam że moja przygoda z k7s5a dobiega końca ale nie chce komuś sprzedać tak problematycznego egzemplarza dlatego zalezy mi na rozwiazaniu problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne wiekszoscz was o tym pamieta i wie , ale przypominam ze wiekszosc problemow z ta plyta rozwiazywaly biosy ocworkbench...

napewno gdzies w tym watku podawana

a i .. nie liczcie na dzialanie np antka xp + sdr ... wiem po sobie jak mialem ta plyte to sie konczy freezem w aplikacjach 3d;]

jedyna rada - wymiana ramu na ddr ;] ale itak lepiej wymienic na asrocka k7s8x jak ktos nie chce przeplacac za plyte;] duzo stabilniejsza;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne wiekszoscz was o tym pamieta i wie , ale przypominam ze wiekszosc problemow z ta plyta rozwiazywaly biosy ocworkbench...

napewno gdzies w tym watku podawana

a i .. nie liczcie na dzialanie np antka xp + sdr ... wiem po sobie jak mialem ta plyte to sie konczy freezem w aplikacjach 3d;]

jedyna rada - wymiana ramu na ddr ;] ale itak lepiej wymienic na asrocka k7s8x jak ktos nie chce przeplacac za plyte;] duzo stabilniejsza;]

ja posiadam najnowszego cheepbios czy jak to sie nazywa i pamieci ddr wiec to mnie nie dotyczy zresztą mam durona :) może jakieś inne rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjmij jedna kosc i sprawdz, jak to samo , to przestestuj tak samo druga kosc (byl tez bal z k7s5a ze mial problem z 2 kostkami na raz)

czyli karte graficzna odrzucamy - to nie może być przyczyna problemu? jesli to pamiec to będe sie bardzo cieszył bo sprzedaje tylko 256 mb ddr266 a 512 ddr400 zostawiam sobie wiec to by było bardzo dobre rozwiązanie :)

zrobiłem tak jak proponowałes wyciagnąłem ddr400 512 mb i zostawiłem ddr266 256mb wyłącze kompa na noc (chyba pierwszy raz od 2 miesięcy) i zobacze rano czy odpali normalnie jesli nie tzn ze grafika jest powodem problemów (tylko nie to... :mur: ) narazie będe oczekiwać... :huh:

Edytowane przez kaczor kcx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś podobny problem z bootowaniem (pojedyńczy ręczny restart pomagał) i pomogło...podkręcenie procka, nawet o odrobinę, oczywiście na cheepobiosie. Podejrzewam że stary R9500 potrzebował wyższego taktowania AGP, a oc plus zablokowany dzielnik mu to załatwiło, na GF2Ti oraz GF6600GT nie mam tego problemu, ale proc oczywiście nadal jest podkręcony :D Możesz też pobawić się timingami np. ustawienia 3-4-7 safe być może są jakieś problemy na pamięciach, tymbardziej że masz dwie różne kostki.

Co do wymiany na asroka to jeśli zamierzasz zmieniać kompa to nie jest za dobry pomysł, powiedział bym "zamienił stryjek kijek na kijek tyle, że trochę mniej sękaty" ;) lepiej te paredziesiąt-stoparedziesiąt zł. przeznaczyć na nowego kompa, a w tym czasie jeśli nic nie pomoże, można robić coś pożytecznego np stawiać na noc serwer quaka lub ET 8)

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś podobny problem z bootowaniem (pojedyńczy ręczny restart pomagał) i pomogło...podkręcenie procka, nawet o odrobinę, oczywiście na cheepobiosie. Podejrzewam że stary R9500 potrzebował wyższego taktowania AGP, a oc plus zablokowany dzielnik mu to załatwiło, na GF2Ti oraz GF6600GT nie mam tego problemu, ale proc oczywiście nadal jest podkręcony :D Możesz też pobawić się timingami np. ustawienia 3-4-7 safe być może są jakieś problemy na pamięciach, tymbardziej że masz dwie różne kostki.

Co do wymiany na asroka to jeśli zamierzasz zmieniać kompa to nie jest za dobry pomysł, powiedział bym "zamienił stryjek kijek na kijek tyle, że trochę mniej sękaty" ;) lepiej te paredziesiąt-stoparedziesiąt zł. przeznaczyć na nowego kompa, a w tym czasie jeśli nic nie pomoże, można robić coś pożytecznego np stawiać na noc serwer quaka lub ET 8)

z tym zbyt niskim taktowaniem agp to możesz mieć racje... ale zobaczymy rano co dało wyciągniecie szybszej pamieci dawniej miałem gf 2 mx 400 i własnie te 256 mb pamieci na najniższym timingach i wszystko było ok a procek ciagle jest podkrecony - fsb z 100/100 mam ustawione 110/110 wiec może trzeba jeszcze podnieść? tyko ze mam temperature podczas testu superpi ok 64 stopnie warto podkrecać dalej? co do zmiany na asrocka to jezeli zmienie to oczywieście na dual sata II czyli socket 939 z athlonem 64 venice - płyta o niebo lepsza od mojej takze nie boje sie :) no zobaczymy rano jak to bedzie... tymczasem

ps mi pojedynczy restart niepomaga - po 10 może zaczyna normalnie pracowąć czyli rozruch kompa trwa dobre 15 minut jak nie wiecej :) a w nocy ścigam filmy i gry ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm , no wiesz, niby to nie ma takiego znaczenia w przypadku durona (fsb100) ale mieszanie pamieci nie zawsze wychodzi na zdrowie takze sproboj tak jak pisalem, - a jesli nie .. to sprawdz jeszcze grafe jesli masz do niej jakies ale ... np u kumpla i jasne ze zmykaj na 939 i asrocka co mam w sigu ;]

pozdro i powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm , no wiesz, niby to nie ma takiego znaczenia w przypadku durona (fsb100) ale mieszanie pamieci nie zawsze wychodzi na zdrowie takze sproboj tak jak pisalem, - a jesli nie .. to sprawdz jeszcze grafe jesli masz do niej jakies ale ... np u kumpla i jasne ze zmykaj na 939 i asrocka co mam w sigu ;]

pozdro i powodzenia

właśnie na twoja płytke chce uciekać :) możliwe że dowiedzialem się w czym tkwi tofifi :) mianowicie po wyjeciu 512 mb pamieci i odpaleniu kompa miałem znów problemy ustawiłem fsb na 112/112 ale to nic nie dałoi kolejne resety wiec zajałem sie pamiecą ustawiłem timingi na 3 4 7 i safe no komp ruszył tylko teraz pytanie - dobrze ustawiłem czy sie już nagrzał? :huh: wyłacze go jeszcze raz sprawdze za 1-2 godzinki dzieki za pomoc zobaczymy co dalej...

no i jednak nie :( wychodzi że to karta graficzna a nie pamięcitakże będe musiał sprzedawać sprzet osobno.. szkoda

Edytowane przez kaczor kcx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

To ja zapytam tak, do którego slotu włożyłeś 256 a do którego 512?? Bo jeżeli w pierwszym była 512 a w drugim 256 to płyta ustawiała timingi pod 512 a nie pod 256. W tym wypadku 256 musi być w pierwszym slocie a 512 w drugim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja zapytam tak, do którego slotu włożyłeś 256 a do którego 512?? Bo jeżeli w pierwszym była 512 a w drugim 256 to płyta ustawiała timingi pod 512 a nie pod 256. W tym wypadku 256 musi być w pierwszym slocie a 512 w drugim.

dzisiaj rano sprawdzałem 256 mb na pierwszym slocie 512 - wyciagniete - problem ten sam chyba przyczyną jest grafika niekompatybilna z płytą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory (wiesz niektorzy sie obrazaja za takie stwierdzenia) ale nie owijajac w bawelne - k7s5a jest niekompatybilna z komfortowym uzytkowaniem

- wiem bo sam mialem ;D , owszem inni mieli wiecej klopotow odemnie ale ... zreszta sam wiesz co robic (wymien puki mozesz :) pozdrawiam;]

edit: z tym ze lepiej sprzedaj komus ta 256... bo ona jest 266 a na a64 to raczej 400 by sie przydalo:)

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory (wiesz niektorzy sie obrazaja za takie stwierdzenia) ale nie owijajac w bawelne - k7s5a jest niekompatybilna z komfortowym uzytkowaniem

- wiem bo sam mialem ;D , owszem inni mieli wiecej klopotow odemnie ale ... zreszta sam wiesz co robic (wymien puki mozesz :) pozdrawiam;]

edit: z tym ze lepiej sprzedaj komus ta 256... bo ona jest 266 a na a64 to raczej 400 by sie przydalo:)

no tak ja to wszystko wiem dlatego spier... jak najdalej od tej płyty a drugą kostke pamieci mam ddr400, 256 mb oczywiście chce sprzedac. sama k7s5a 5 lat temu była dobra i tania :D ale jej kompatybilnośc z komfortowym użytkowaniem stopniowo spadała no i co jest z nią teraz każdy wie :) może mi sie uda sprzedac ją razem z prockiem grafika i pamiecia za 300 zł a jak nie to mam klienta na procka + grafike za 160 zł a płyta pójdzie do komisu i ewentualnie pamieć myśle ze 220 zł co najmniej za to wszystko razem wyciągne (mało ale ważne ze wogóle coś :) ) na gf 7300 gs już będzie mam nadzieje chociaz wolałbym coś lepszego ale ze tak przysłowiowo powiem "lepszy rydz niż nic" :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mar_cin skończ z tym wymienianiem tej płyty na inną bo to jest kompletnie pozbawione sensu w przypadku szykującej się zmiany platformy, zwyczajnie nie odzyska się pieniędzy wpakowanych w jakiegoś asrocka, lub cokolwiek innego.

Płyta jest jaka jest, ale da się z nią wytrzymać i tak sprawuje się wyśmienicie jak na 5-LETNIĄ konstrukcję, ciągle może być podstawą całkiem niezłego kompa np. takiego jak mój ;) Może rekordów w smarkach nie da się bić, ale bycie "PR0" mnie nie interesuje, ważne jest dla mnie by gierki chodziły a komp się nie mulił. Te 5-10% spowolnienia* przez płytę mnie jakoś nie rusza (*w porównaniu do nf2, co sprawdziłem w wakacje w ramach takiego jednego wygranego oczywiście zakładu).

Co do problemów z kompatybilnością to jest na to jeden sprawdzony sposób albo umówić się ze sprzedawcą co do możliwości wymiany podzespołu, lub zawieźć kompa do sklepu/komisu i tam dobierać (szczególnie polecam jeśli chodzi o dobranie drugiej kości pamięci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszytkich :D

nowy jestem na tym forum

wiec moze zaczne z moim pytaniem :lol:

czy da sie duzo wycisnac z athlona xp 1700+ na k7s5a?

gdzies kiedys dawno temu slyszalem ze tego athlona da sie podkrecic do bardzo weyskoich wartosci:D

czy udalos ie to komus na k7s5a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...