michalak Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Niedługo mam zamiar sprawić sobie takową nagrywarkę i będe miał około 1500 Pln. Nagrywarka musi obsługiwać oba standarty(DVD-R i DVD+R oraz DVD-RW i DVD+RW) i nagrywać płyty cdr z prędkością conajmniej 40x. Narazie poważnie myślę nad Plextorem PX708A. Może ktoś z was ma taką nagrywarkę albo o podobnych parametrach? Prosiłbym o opinie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Wysokie kryteria dotyczace predkosci nagrywania CDR nie pozostawiaja Ci nic innego jak wymieniony Plextor i LiteON - przy czym ratio ceny jest jak 1 : 3 / za jednego plexa masz 3 liteony / osobiscie wolałybm to pierwsze. Jesli nie potrzebowałbys 40x CDR to mogłbys rozpatrzec jeszcze cos ze stajni PIONEERA ,Toshiby bądz Sony. Tutaj masz wykaz nagrywarek Multiformatowych http://www.cdrinfo.pl/software/nagrywarki_dvdall.php - przejrzyj te liste oraz testy sprzetu, moze cos innego wpadnie Ci w oko :) jesli chodzi o opinie to nie pomoge - narazie wystarcza mi 99 minut jakie moge wepchnac na CDR :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 za jakis tydzien bede mogl sie wypowiedziec na temat plextorka.. pozatym w necie juz sa testy. ludziska narzekaja tylko na to ze moglby miec 8mb, a nie 2. a na razie podobnych nagrywarek nie ma.. wszystkie chyba maja 24x. pozatym plextor ma 8x dvd+r =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 tez mysle o nagrywarce DVD ale chyba zaczekam na masowe wejscie 8x (duzo zapowiedzi juz jest na swiecie) wtedy te 4x musza IMHO mocno staniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 to ja za jakiś tydzień sobie kupie tego plextorka dzięki za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...