C3buś Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 No a więc dzisiaj spróbowałem jeszcze troszkę wycisnąć z mojego proca...Sprzęt jak w podpisie ofkoz :) Udało mi się narazie 2.4@3.5 przy napięciu 1.78V stabilnie... Udało mi się uzyskać 3.6 ale przy vcore 1.85V (ale PC Mark się wysypywał :P) niestety niestabilnie... Nie chce skrócić życia prockowi więc na razie dałem sobie spokój...( No ale wracając do tematu: obecnie mam Volcano 7 (za 70 zl skołowałowałem więc udana tranzakcja ;) ) i w IDLE jest 50 stopni, a w stresie koło 65-70... Czy opłaca się qpić Zalmana 7000A AlCu? Czy zauważe dużą różnicę pomiędzy tymi 2 qlerami? W necie sporo jest o tych 2 coolerach, ale testu nie znalazłem porównującego aqrat te 2 produkty... No i nie ma jak opinia użytkowników :) Może miał ktoś Volcano i Zalmana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 miałem przed zalamanem ,v7+ (czyli znacznie lepszy niz v7) i róznica jest kolosalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 miałem przed zalamanem ,v7+ (czyli znacznie lepszy niz v7) i róznica jest kolosalnaC3buś chyba mysli o v7+, bo nie wiem czy chcialoby mu sie walczyc z mocowaniem v7 do intelowej plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 miałem przed zalamanem ,v7+ (czyli znacznie lepszy niz v7) i róznica jest kolosalnaC3buś chyba mysli o v7+, bo nie wiem czy chcialoby mu sie walczyc z mocowaniem v7 do intelowej plyty. tez racja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Obawiam się że wydajnośc V7 na maxa jest porównywalna z Zalmanem 7000 Cu. Zyskujesz za to ciszę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ale C3buś wspominał o wersji A AlCu, a nie A Cu, a to różnica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 A ja na twoim miejscu bym zaczal zbierac kase na WC (swoja droga fundusz wc zostal juz u mnie zainicjowany :D - bo mam antka 2000+ i sie strasznie grzeje i glosno jest :? ) bo : - bedzie to wydajniejsze od zalmana - cichutkie - a cena hmmm ... wg mnie to z cena (sam blok na procka pompka nagrzewnica rurki i inne badziewia) spokojnie mozna zmiescic sie w 280 zeta ... chyba ze zle licze :roll: Wiec zastanow sie nad takim rozwiazaniem, a jezeli zalezy ci na mobilnosci kompa to musisz zostac przy tradycyjnym chlodzonku, jaka masz temp w budzie ? bo u mnie to wlasnie temp w obudowie jest glownym winowajca wysokiej temperatury proca - teraz mam zdjety bok i jest chlodniutko 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 No a więc dzisiaj spróbowałem jeszcze troszkę wycisnąć z mojego proca...Sprzęt jak w podpisie ofkoz :) Udało mi się narazie 2.4@3.5 przy napięciu 1.78V stabilnie... Udało mi się uzyskać 3.6 ale przy vcore 1.85V (ale PC Mark się wysypywał :P) niestety niestabilnie... Nie chce skrócić życia prockowi więc na razie dałem sobie spokój...( No ale wracając do tematu: obecnie mam Volcano 7 (za 70 zl skołowałowałem więc udana tranzakcja ;) ) i w IDLE jest 50 stopni, a w stresie koło 65-70... Czy opłaca się qpić Zalmana 7000A AlCu? Czy zauważe dużą różnicę pomiędzy tymi 2 qlerami? W necie sporo jest o tych 2 coolerach, ale testu nie znalazłem porównującego aqrat te 2 produkty... No i nie ma jak opinia użytkowników :) Może miał ktoś Volcano i Zalmana?Ja mam podobny config i jak mam 2,4@3,0 to mam 49 stopni w stress a w idle 39/41. Opłaca się kupić zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecaj_77 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ja mam Zalmana CNPS 7000A-Cu i jestem bardzo zadowolony. Oprócz wydajnego chłodzenia dostajesz nieocenioną ciszę!!! Zaatakują pewnie posiadacze WC. Ale zakładając wiatrak a nie chłodzenie wodne dostajesz mobilność komputera - nic nie wystaje z obudowy, żadnych rurek, zbiorniczków i wody w twoim kompie. Konkrety: Na moim podkręconym Bartonie mam 36st idle i max 41 w stresie! No i ta cisza........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Siemka to ja :) Tam miaŁEM Volcano 7+... Niestety przez coolerka mi się płyta spaliła :P Regulowałem ilość obrotów i nagle iskra. To były ostatnie sekundy życia mojego mobo :cry: Dobrze że na gwarze jest :) W WC na razie chyba nie zainwestuje, ale na Zalmana zacznę zbierać kasę... Jak mi kompa oddadzą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...