Al Bundy Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Heloł :D Błagam, niech ktoś mi powie jak zrobić skrut do wysunięcia tacki napędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 napisz w notatniku poniższy tekst: set shell=CreateObject("Shell.Application")Set Naped=ScanFolder(17, "(I:)") 'Wpisz literę napędu CD-ROMNaped.invokeVerb("W&ysuń")Function ScanFolder(vDir, Element) set folder = Shell.NameSpace(vDir) For i = 0 to Folder.Items.Count-1 If Instr(lcase(folder.items.item(i)),lcase(Element))>0 then Set ScanFolder=folder.items.item(i) exit for End If Next If Not ISObject(Scanfolder) Then Wscript.Quit End IFEnd FunctionWstaw sobie litere odpowiednią dla twojego napędu i nadaj plikowi nazwe z rozszerzeniem VBS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 wielkie dzięki!! RE5PECT Ubdate: jestem gupi i nie potrafię tego uzupełnić (wiem, lama, ale z programowaniem mam tyle wspulnego co z miską soczewicy) mógłbyś napisać jak to będzie wyglądać dla napędu "E" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 set shell=CreateObject("Shell.Application") Set Naped=ScanFolder(17, "(e:)") Naped.invokeVerb("W&ysuń") Function ScanFolder(vDir, Element) set folder = Shell.NameSpace(vDir) For i = 0 to Folder.Items.Count-1 If Instr(lcase(folder.items.item(i)),lcase(Element))>0 then Set ScanFolder=folder.items.item(i) exit for End If Next If Not ISObject(Scanfolder) Then Wscript.Quit End IF End Function Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Nawet ja sobie z tym poradzilem ;] Fajna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 A da sie taki skrypcik na zamykanie zrobić? Jak tak to poprosze koda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 ok, zrobiłem to ustrojstwo dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A da sie taki skrypcik na zamykanie zrobić? Jak tak to poprosze koda :)Da się, ale trzeba mieć zainstalowany Clone CD. Jeżeli w clonie język jest ustawiony na polski to wystarczy w wyżej wymienionym skrypcie zamienić Naped.invokeVerb("W&ysuń") na Naped.invokeVerb("Zamknij tackę") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Spoko działa :) tak wlasnie kombinowalem z tym ale zmienilem tylko na "zamknij" nie pomyslalem o tacce :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...