Skocz do zawartości
xenik

wykręciłem na ponad 2300 mhz

Rekomendowane odpowiedzi

sorcia za niedowierzanie piotrus ale jakis screen by sie przydal skoro pobiles chyba rekord swiata w kreceniu XP... bez LN i FC i na tak niskim napieciu - chyba ze masz jakies FC bo nie wiem - wtedy to wierze - ale na AC albo WC przy 1.8V... - ja mialem chyba jedna z najlepszych serii tego procka - 0309 DLT i szedl na maksa przy 2.1V na 2,6GHz temp ok 40 stopni - a na 1.8V to bym chyba na 2.5GHz nie uruchomil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorcia za niedowierzanie piotrus ale jakis screen by sie przydal skoro pobiles chyba rekord swiata w kreceniu XP... bez LN i FC i na tak niskim napieciu - chyba ze masz jakies FC bo nie wiem - wtedy to wierze - ale na AC albo WC przy 1.8V... - ja mialem chyba jedna z najlepszych serii tego procka - 0309 DLT i szedl na maksa przy 2.1V na 2,6GHz temp ok 40 stopni - a na 1.8V to bym chyba na 2.5GHz nie uruchomil...

Jak tylko coś zrobie z zasilaniem to porobie testy.

Narazie przyznam się że wstał mi na 2750MHz ale po załadowaniu windy scan od temperatur i napięć oszalał i mi wyłancza kompa po paru sekundach widze że zasilacz mi nie wyrabia jak tylko będę miał więcej czasu (sobota) to poodłanczam chociaż cdrw , dvd , dysk to może coś pomoże.

Przyznam się iż nie chciał bym spalić tej zasiłki bo narazie mnie nie stać na coś pożądniejszego :(

Seria mojego demona to 0306

PS.

Szkoda że moja GFX nie chce się tak przetaktowywać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS.

A co do chłodzenia to żeczywiście nie mam freonu , nie mam wody.

Mam zwykłe powietrze :)

Od kilku dni mam CoolerMastera Areo7+ poniewarz X-Dream się chyba popsuł (chodził 20s po czym powoli się zatrzymywał mam nadzieje że to nie po tym EXTREMALNYM O/C :)

A temperaturka:

200x7.0 - 1.35V = 36oC Aero7+ MIN

200x10 - 1.425V = 39oC Aero7+ MIN

200x12.5- 1.5V = 39oC Aero7+ MAX

220x12.5- 1.8V = ???? BEDZIE W SOBOTE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja by mocniejszym akcentem zopiniować "wyczyn" Piotrusia powiem,że Duncan wykręcił swojego na ponad 2,8 GHz tylko, że na.... PROMETEI!!! A ty próbujesz udowodnić,że masz 2,75 GHz na 1,8V i jeszcze w dodatku chłodzonym Aero 7+ i temp. tylko 39 C? To ja na 2,65 GHz 1,825 V przy Zalmanie7000 A Cu mam około 50 C. Eee, koleś, zastanów sie co piszesz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoshi - pisałem już że taki zrzut z wcpuid czy innego cpu-z to ja w pięc minut mogę "dać dowód" że podkręciłem swojego nawet na 5 GHz :lol:

A porada dla kolegi Piotrusia - jeżeli chcesz wyjść z tego z twarzą do cyfrówka w dłoń i uwieczniać tego POSTa 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...