benek Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Tez mi sie wydaje, ze to dobry pomysl, tylko ja nigdy niczego nie lutowalem, a w domu to nawet lutownicy nie mam :|, wiec wolalbym raczej zasilacz z wentylatorem "na wtyczke". A moze da sie jakos zamontowac nie lutujac ????... :P poszukaj magika od lutowania SMD - tak Ci przylutuje ze nie bedzie widac ze cos bylo robione (moze przez lupe) - potem (w razie co - tfu, tfu) przelutuje wszytko spowrotem i ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ja moge z reka na sercu polecic Enermaxa. Posiadam model EG365AX-VE z aut. ergulacja obrotow. Jest na prawde super cichy. Na procu Zalman 7000Cu na LOW (1350 obr/m), na grafie ZM80HP-C i wiatrakiem Zalmana ZM-OP1 ust. na 5V, 2x Noiseblocker Ultra Silent S2 (1050 obr/m) i slysze jak Baracuda IV jezdzi po glowicach :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Czyli ty masz to: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=7193&sid=1 - 489zł ? To lepiej wziac tego enrmaxa czy tego silentmaxxa (link wyzej) - 425zł ??? "magika od lutowania SMD" - ??? - gdzie go szukac ? - SMD ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 No wlasnie mam ten sam co w siriusie. POLECAM :!: Dalem za niego 280zl :lol: Ale nie w naszym "kochanym" kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 "magika od lutowania SMD" - ??? - gdzie go szukac ? - SMD ? tak skrotowo - "lutowanie powierzchniowe" - te malenkie prostokatne kondensatorki/rezystorki itp na grafice, plycie glownej, ... sa lutowane ta metoda a gdzie szukac takiego magika z doswiadczeniem - np w serwisie telefonow komorkowych :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 aha a o tym silentmaxxie cos slyszales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...