Skocz do zawartości
marc16

problem z gefroce 4 titanium 4200 128mb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ,moja konfiguracja to epox 8rda3 athlon 1800 256 ddr

i gefroce 4 titanium 4200 128mb wersja niefirmowa

w 3dmarku 2003 mam 1300 punktów a powininem przy takiej karcie mieć wiecej punktów nie wiem dlaczego a sterowniki mam najnowsze.

A pozatym gry u mojego kumpla co mam tosamo co ja tylko radeona 9200 128 chodzą lepjej.

Pomocy co zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj!

Co do 3D Mark'a 2k3,to cóż,na nie o/c GF4 Ti4200 (w dodatku firma noname) 1300 to i tak dużo :P 3D Mark 2003 zależy GŁÓWNIE od wydajności karty graficznej - już gdzieś to pisałem,ale jakiś serwis przeprowadził fajny teścik porównawczy - Cel400MHz + Radeon 9700Pro i Athlon 2400+ + GF4 Ti4xxx - oczywiście pierwszy konfig kompletnie położył na łopatki konfig numer dwa)

Co do gier u Twojego kumpla - ok,ale jakiego on ma proca? Poza tym,zależy jakie gry - czasami są takie,które zależą głównie od karty graficznej (no dobra,takich jeszcze prawie nie ma),ale w większości gierki zależą właśnie od mocy procesora,stąd jeśli Twój kumpel ma lepszy procesor,to niektóre gry mogą mu lepiej chodzić...proste :P

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisali poprzednicy! Ja ino dodam ze niezawsze najnowsze detonatory znaczy najlepsze :cry:!! Dla mojego GF2MX400 preferują jakiesik detonatorki 23.xx a ja sobie jade na 42.xx i wsysko piknie hasa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...