Skocz do zawartości
SzymonTER

[dysk] gdzie jest 1,5GB!?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dysk Maxtor 40GB 5400rpm i wczoraj zauważyłem że na dysku systemowym coś jest nie tak. Mam 3 partycje a nieprawidłowości występują na pierwszej czyli C: - systemowej. Partycja ta ma rozmia 6,82 GB. Wczoraj zauważyłem że mam na niej wolne tylko 1GB! Gdy biore właściwości dysku pisze że jest zajęte 5,78GB, a jak zaznacze wszystkie foldery w na tym dysku pisze że jest zajęte 4,14GB Więc wcieło mi jakieś 1,5GB! Gdzie to jest?! Bad sektorów nie mam, robiłem scandiska i dalej to samo. Pomóżcie :)

P.S. Nigdy wcześniej nie miaem takiego problemu i zawsze miałem około 2GB wolnego na C:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uruchom skandisca...pewnie zrestartowales komputer "recznie"....casami pojawia sie taki blad ze nie odczytuje po restarcie poprawnej wielkosci wolnego miejsca

update: sorry nie przeczytalem ze uruchomiles skandisca...w takim razie moze masz jakis plik ukryty ktory zajmuje miejsce??? albo ponaprawiaj wszystko DISC DOCTOR (z NORTON UTILITIES)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taki sam problem kilka dni temu , tylko że wtedy mi wcieło 15GB :).

Masz taki program Norton Unerease(zamiennik systemowego kosza) i musisz go opróżnić, bo ten norton zbiera tam naewt te pliki które wycieliśmy i wkleiśmy gdzie indziej. Najlepiej jest wywaliś ten program nortona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scan disc nie pomaga, disc doctora nie moge odpalić (sprawdza partycje a potem jakiś komunikat tak lub nie :). Windowsa mam xp, a tego narzędzia nortona co zabiera to miejsce już dawno temu nie instalowałem (nie mam tego) :)

a jaka masz wersje Disc Doctora??? bo mi tez nie chcial chodzic ten program ale mialem go z 2000 r...okazalo sie ze chyba nie mogl rozpoznac dysku (za duzy)...zainstalowalem pakiet z 2002 r i wszystko oki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...