SzymonTER Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Mam dysk Maxtor 40GB 5400rpm i wczoraj zauważyłem że na dysku systemowym coś jest nie tak. Mam 3 partycje a nieprawidłowości występują na pierwszej czyli C: - systemowej. Partycja ta ma rozmia 6,82 GB. Wczoraj zauważyłem że mam na niej wolne tylko 1GB! Gdy biore właściwości dysku pisze że jest zajęte 5,78GB, a jak zaznacze wszystkie foldery w na tym dysku pisze że jest zajęte 4,14GB Więc wcieło mi jakieś 1,5GB! Gdzie to jest?! Bad sektorów nie mam, robiłem scandiska i dalej to samo. Pomóżcie :) P.S. Nigdy wcześniej nie miaem takiego problemu i zawsze miałem około 2GB wolnego na C:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 uruchom skandisca...pewnie zrestartowales komputer "recznie"....casami pojawia sie taki blad ze nie odczytuje po restarcie poprawnej wielkosci wolnego miejsca update: sorry nie przeczytalem ze uruchomiles skandisca...w takim razie moze masz jakis plik ukryty ktory zajmuje miejsce??? albo ponaprawiaj wszystko DISC DOCTOR (z NORTON UTILITIES) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Miałem taki sam problem kilka dni temu , tylko że wtedy mi wcieło 15GB :). Masz taki program Norton Unerease(zamiennik systemowego kosza) i musisz go opróżnić, bo ten norton zbiera tam naewt te pliki które wycieliśmy i wkleiśmy gdzie indziej. Najlepiej jest wywaliś ten program nortona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A może System Restore troche już zajmuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 to plik wymiany tyle zajmuje. Jest on niewidoczny ale rozmiary swoje ma. Przestaw plik wymiany na inny dysk lub partycję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Scan disc nie pomaga, disc doctora nie moge odpalić (sprawdza partycje a potem jakiś komunikat tak lub nie :). Windowsa mam xp, a tego narzędzia nortona co zabiera to miejsce już dawno temu nie instalowałem (nie mam tego) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Plik wymiany też to chyba nie jest bo po restarcie normalnie on wraca do normalnych rozmiarów (zresztą ramu mam 5120:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Scan disc nie pomaga, disc doctora nie moge odpalić (sprawdza partycje a potem jakiś komunikat tak lub nie :). Windowsa mam xp, a tego narzędzia nortona co zabiera to miejsce już dawno temu nie instalowałem (nie mam tego) :) a jaka masz wersje Disc Doctora??? bo mi tez nie chcial chodzic ten program ale mialem go z 2000 r...okazalo sie ze chyba nie mogl rozpoznac dysku (za duzy)...zainstalowalem pakiet z 2002 r i wszystko oki.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 mam Nortona System Worksa 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A może System Restore troche już zajmuje??Tym się zainteresuj, SzymonTER. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...