Skocz do zawartości
acid_toXin_from_home

Discman mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Panasonic SL SX 420

Kupiłem takiego w lipcu we Włoszech za 65 Euro (kiedy jeszcze było po ~4 ?? zł) i jestem bardzo zadowolony. System antywstrząsowy działa bez zarzutu. Dla cd-audio bufor to 10 lub 45 sekund do wyboru. W praktyce nawet ten krótszy (który ponoć daje lepszą jakość dźwięku) sprawdza się nawet przy bieganiu. Dla mp3 bufor wynosi zawsze 100 sekund dla plikow 128kbps. Muszę jeszcze przetestować odczyt mp3PRO - instrukcja milczy na ten temat.

Equalizer ma podbicie basów i tryb "live" (hala koncertowa).

Na kablu słuchawek jest pliot z podstawowymi funkcjami. Bardzo fajna sprawa. Właściwie to słuchawki podłącza się _do_ pilota. Potwierdzanie komend piknięciem w słuchawkach moża wyłączyć.

Zasilanie to 2 baterie AA lub 2 typowe akumulatorki - ich ładowanie odbywa się w odtwarzaczu.

Czas odtwarzania wg instrukcji (i to się mniej więcej potwierdza):

Baterie:

dysk z mp3 - 48h

dysk cd - 37h

Akumulatorki:

dysk z mp3 - 23h

dysk cd - 15h

Jakość dźwięku oceniłbym na przynajmniej dobrą, dołączone słuchawki (pchełki) też są OK.

A najlepsze jest to, że świetnie mieści się w taniutkim gąbkowym futerale na CD sprzedawanym w IKEA.

Wady? Nie obsługuje tagów mp3, ale za taką cenę... Ja po prostu drukuję listę plików jako okładkę płyty - przy ~192kbps wchodzi przeciętnie 10 albumów na płytę.

No i nie ma "przwijania" zawartości mp3. Jak słuchasz, to tylko od początku utworu.

Aha, model SL-SX425 czyta również WMA, ale za to moim zdaniem nie warto dopłacać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi