Mrozik Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Hej witam ostatnio z gazety dostałem auroxa i bardzo mi się spodobał jednak chciał bym uruchamiać go z dysku a nie z płyty - jak to robić i drugie pytanie jaki system nie microsoftu proponowali byście mi , ale taki który jest latwy w obsłudze coś jak ten aurox. potrzebuje na nim oglądać filmy, mp3 puszczać i pisać texty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Co do Knoppixa wiem, Auroxa nei wiem jak skopiowac na dysk :? Jakis latwy w obsludze powiadasz...Jaki Mandrake/Red Hat/SuSe, jesli chcesz cos porzadnego to Debian/Slackware :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 .. jak chcesz cos porzadnego to zainstaluj cokolwiek byle nie na ixach :) - popracuj na czystej konsoli :)) a najlepiej by bylo jakbys postawil linuxa na jednym kompie i pracowal na nim z pod windy przez ssh - mialbys wszystko co Ci potrzebne pod reka + pelno helpow w i-necie :)) _pogromca X'ów_ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Ja tam mam dwa kompy kolo siebie ;] Na jednym zawsze moge czytac jakies FAQ a na drugim robic :D No jak od razu wszsytko bedzie robil w x'ach to jak przyjdzie mu zrobic cos w konsoli to na pewno tego nei zrobi :P Wiec Debian/Slack :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Kat_666 mam dokladnie tak samo :D tylko ten drugi komp jest jakies 2km od mojej chaty - tak czy tak mam full access :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Ludzie moje wymagania to: 1. Hodzi na pII 266, 32mb ram 2. chodzą na tym filmy div-x i mp- trójki 3 sam dam rade to zainstalować 4 ma to interfejs taki ja windows a nie textowy i to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 DivX'y na takim sprzecie :? A jaka masz grafe bo x'y w mandrake wymagaja bodajze 8 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 4mb s3 virgi tak to sie chyba pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 a i jeszcze jedno div'xy chodzą na nim pod win98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 jesli linux to pld ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 spokojnie... gosciu pisze, ze potrzebuje ogladac divixy, a wy mu odradzacie x'y. nie prawda ze wymagaja 8 mb, wystarczy ze nie uzyjesz 'duzego' menadzera okien (kde, gnome), choc udalo mi sie spokojnie uruchomic kde3 na rh na p 166, 32 ramu i jednomegowej trio64. co do distro to kwestia gustu, choc w przypadku slabego sprzetu lepiej nie wybierac rh cz mdk. obecnie jako systemu 'na biurko' uzywam slack'a i oczywiscie polecam :) twierdze, ze divixy bede latac lepiej na linuxie niz pod windows (takie sa moje odczucia). do odtwarzania polecam mplayer (gmplayer). a kolegow czytajacych manuale pod windows, zeby zrobic cos pod linuxem nie do konca rozumiem. przeciez mozna miec odpalone x'y i w tym samym czasie spokojnie dzialac na kilku xtermach - tez jest wszystko pod reka i nie trzeba windows :) to ze ktos uzywa x'ow nie znaczy ze korzysta z kreatorow przy konifgurowaniu systemu. zostawcie sobie windows do grania. poza slackiem mam jeszcze w2k3 server wlasnie do grania i pisania progsow w C# / Delphi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...