Sowiak Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Usłyszałem od kolegi, że podobno od nowego roku będzie promocja i abonament będzie wynosił 99zl/miesiecznie, a to dlatego, że promocja z okresem probnym nie przyniosla zysków. Może ktoś to potwierdzić czy to prawda czy plotka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 plotka. promocja z okresem probnym zdala egzamin i zostala przedluzona do konca roku Zreszta: Dostęp szerokopasmowy - stan na dzień 30 września 2003 i 2002 : (tys.) 30 września 2003 30 września 2002 ADSL 66 7 SDI 109 93 Razem (ADSL + SDI) 174 100 Nie pytac o zrodlo ;) A po 30stym jeszcze sporo przybylo - w pewnym momencie na tyle ze nie nadazyli z dystrybucja srazemow z fr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Usłyszałem od kolegi, że podobno od nowego roku będzie promocja i abonament będzie wynosił 99zl/miesiecznie, a to dlatego, że promocja z okresem probnym nie przyniosla zysków. Może ktoś to potwierdzić czy to prawda czy plotka? Ludzie odpuscilibyscie juz z tymi plotkami tylko bajzel sie robi... Ciagle ktos cos gdzies slyszy potem maja miejsce puste dyskusje zupelnie nic nie wnoszace. A tak na zdrowy rozum jezli neostrada nie przyniosla by zysku to czemu mieliby jej cene poraz kolejny obnizyc, aby teraz juz zaczela straty generowac...?? Osobiscie mam nadzieje internet w koncu przestanie taniec bo i tak szkielet tpsa i innych wydaje mi sie coraz bardziej przeciazony GRRRR. Na szczescie konczy sie okres chwilowych userow neo(promocja ~1zl na probe, sam znam kilka takich osob, ktore jedynie na miesiac wziely i mialy to w planie) i w koncu bedzie moza znow normalnie pracowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Nie konczy sie bo promocja trwa do konca roku :P Ja bym sie tam ucieszyl gdyby spuscili z ceny :D :P No jak widac powyzej liczba userow radyklanie sie podniosla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 z tpsa numer jest taki ze jesli szkielet krajowy jest calkiem znosny bo niedawno modernizowany to cuda dzieja sie na liniach miejskich i z tzw. uslugami dodanymi. Np wczoraj w godzinach wieczornych padly 2 z 3 serwerow DNS dla klientow TP SA a ten ktory sie ostal resolvowal w zawrotnym tempie 20000ms / request [skutek wiadomy] O awaryjnosci styku polpaku z szczecinskim MANem tez nie mozna mowic inaczej niz uzywajac slow powszechnie uznawanych za obrazliwe. A awarie "na centrali" zdarzaja sie u mnie tak czesto ze mam wrazenie momentami ze albo im prad wylaczaja za nieplacenie rachunkow albo sprzataczka sie potyka o kable i raz na 2 piatki wszystko idzie w pizdu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 ja bym sie cieszyl jakby mieli ceny jak dialog - 2mbps mniej wiecej za jakies 400zl na miecha by mnie uradowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 :D No takie ceny tez by mi sie podobaly... OT Wprowadza kiedys ta neostrade 1Mbit czy to tez byla plota :?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Kat_666: jest internet dsl 1 mbit/s wiec neostrady raczej nie bedzie. Tzw dywersyfikacja produktow wedlug tp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 ja bym sie cieszyl jakby mieli ceny jak dialog - 2mbps mniej wiecej za jakies 400zl na miecha by mnie uradowalo A ja bym sie nie cieszyl poniewaz na chwile obecna dzialaly by te 2mbps w proponowanej cenie jak neo na 30 osob wiec sie tak nie cieszcie jak tpsa obniza ceny o kilka zlotych i podpina kolejne osoby. To tak jak bys chcial robic siec na bnc i huba'ch na 500 osob. Uwazam lepiej zamrozic ceny i czekac na nowy szkielet albo modlic sie aby nie obnizali - nie zachecali kolejnych osob... :( ps ja nie patrze na to ale fajnie bo zaplace o 30zl mniej ale otrzymam neo 512 ustawione na 640 dzialajace jako 128 a odpowiedz z dns jak kolega pisal 20 000ms... Jesli szkielet nie zostanie szybko rozbudowany to neo bedzie "globalnym" lanem o szybkosci 0,5Mbps z zablokowanym otoczeniem sieciowym jak dla mnie to THX ... Zreszta szkoda mi sie produkowac sprawdzcie ile wynosi przepustowosc powiedzmy krakow usa i obliczcie ilu userow neo jest w stanie to calkowicie wylozyc a nastepnie porownajcie z planami jakie tpsa chce do konca roku osiagnac z iloscia klientow neo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Kat_666: jest internet dsl 1 mbit/s wiec neostrady raczej nie bedzie. Tzw dywersyfikacja produktow wedlug tp.Mogli by takie neo zrobic, ale bez zgody na dzielenie ;) Byloby taniej a lacze i tak by bylo podzielone :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 tak czy inaczej ceny beda leciej w dół a niemal ide o zakład że będzie jakaś nowa promocja w tepsie od nowego roku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 floyd: bez jaj Jesli TP SA zejdzie w dol mozna sie spodziewac pozwow o nieuczciwa konkurencje i dumping cenowy na wyniszczenie konkurencji. Poprostu pewnych kosztow sie przeskoczyc nie da i przy instalacji zblizonej do 0 i 99 PLN abonamentu czas zwrotu samej czesci sprzetowej byl by cholernie wysoki. Nie znam kraju w europie gdzie za < 25 euro byl by dzialajacy broadband No chyba ze calosc bedzie polaczona z nowymi taryfami za sama linie (tendencje zreszta widac w nowych taryfach ISDN i zapowiadanych nowych PSTN). Wtedy bedziemy mieli jak w DT - T-Online DSL faktycznie za 29 euro tylko ze plus T-DSL plus T-ISDN w wyzszym pakiecie taryfowym zeby miec taniej T-DSL ;) Tylko ze zapewne ARPU DT jest z 4 razy wyzsze niz w przypadku TP wiec i tak sie szybciej zwracaja inwestycje w nowe rozwiazania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgadzam sie z tym co napisal marco calkowicie. A zwlaszcza z tym wyniszczaniem konkurencji z wrecz dampingowymi cenami. Przy oplacie 99zl zaden nowy operator na 100% by sie nie pojawil w nowym miejscu poniewaz w tej branzy inwestycja sprzetowa nie moze sie zwrac 5 lat czy dluzej. Pozatym zejscie do 99zl z obecnych bodajze ~190zl pomijajac roczna umowe oznaczaloby spadek o 50% czyli jesli chciliby tyle samo zarobic musieliby conajmniej podwoic liczbe klientow. Efektem bylyby znacznie bardziej obciazone lacza oraz dodatkowe koszta zwiazane z obsluga jeszcze wiekszej liczby klientow. Niestety za jakosc trzeba placic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 A co sadzicie o nowej (prawdopodobnej) propozycji Dialogu ? : - 1Mb / 256 kb - 400zl (instalacja) + 149zl (abonament) - 2Mb / 512 kb - 400zl (instalacja) + 249zl (abonament) ceny netto otrzymuje sie 1staly adres IP z puli + opcje do wykupienia wiecej info na: http://infojama.pl/article.php?sid=2244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Tu mnie zbili z nog. Wypasna ta propozycja. A kiedy mozna bedzie juz zakladac ta dialostrade?? W grudniu konczy mi sie umowa z tpsa wiec trzeba bedzie sie ostro zastanowic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 A co sadzicie o nowej (prawdopodobnej) propozycji Dialogu ? : - 1Mb / 256 kb - 400zl (instalacja) + 149zl (abonament) - 2Mb / 512 kb - 400zl (instalacja) + 249zl (abonament) ceny netto otrzymuje sie 1staly adres IP z puli + opcje do wykupienia wiecej info na: http://infojama.pl/article.php?sid=2244 ktoś tu wspominał że zejscie neostrady do 99zł zabije konkurencje <lol> Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 mi sie bardzo podoba ta propozycja :] tylko nie wiem czy naciagne ludzi aby wylozyli po 80zl za zalozenie.... ale jezeli tak to bede mial 2mbps ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 O czym ty gadasz dialog ma wpiz... mniejszy obrot niz tpsa zysk. Z niego taka konkurencja dla tpsa jak jednoosobowy sklepik osiedlowy do dla sieci hipermarketow. Zobaczymy jak usluga dialogu bedzie dziac i przez ile... kilka miast moze sie cieszyc stosunkowo niska cena za neta a przez to do innych miast predko nie wejda bo niby za co??? Netia niedawno w krakowie i innych miastach chciala walczyc z tpsa a teraz gdyby nie wsparcie z zachodu juz by nie bylo netii w polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Timm: poczekamy, zobaczymy ;) jezeli wejdzie do gdyni to bedzie zbieral kase na podlaczenie ;] jezeli to wejdzie, to nie wierze, ze ludzie nie bede sie chcieli przepinac (chociazby z chello). klientow im przybedzie.... jakby wprowadzili do tego jeszcze, ze mozna dzielic to ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 noose: nie masz co zbierac: pisalem ze bedzie tylko we wroclawiu i z. gorze i to i tak nie na kazdym zakonczeniu. TD ma koncesje glownie na okolice wroclawia i z wiekszych miast jeszcze Z.G i J.G. U Was w 3-miescie koncesje ma chyba netia, right? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Zobaczymy jak usluga dialogu bedzie dziac i przez ile... kilka miast moze sie cieszyc stosunkowo niska cena za neta a przez to do innych miast predko nie wejda bo niby za co??? Timm co ty się martwisz za co Dialog będzie powiększał swój zasięg?? Przeczytałeś chociaż historie działania Dialogu???Chyba nie skoro twierdzisz że nie będą mieli pieniędzy. Kapitał akcyjny firmy wynosi 850 mln zł. Więcej możesz poczytać tu http://www.dialog.pl/dialog/main/sub.php?id=216 Jak widać Dialog nie ma nic do ukrycia , ciekawe czemu na stronach TePsy nie mogłem znaleść takich informacji?? No cóż na to pytanie niech sobie każdy sam odpowie... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Waler3d: Fajnie ze dajesz linka ale Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z realiow. TD jest na sprzedaz od kilku miesiecy bo KGHM nie ma zamiaru wkladac w telekomunikacje kasy bo interes okazal sie nie tak dochodowy jak mieli nadzieje, sam potrzebuje kasy i pewnei dostal odgorny przykaz. Zreszta poczytaj sobie rozne spekulacje rynkowe np o tym na ile prawdopodobne jest przejecie dialogu przez netie i na jakim etapie skonczyl sie "plan" konsolidacji telekomow posrednio we wladaniu skarbu panstwa autora niespelnionego geniusza kaczmarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Zysk netto tpsa za ubiegly rok ~1,5mld zl ;] n/c. Jak by chcieli i mogli pomysl co by sie stalo z dialogiem ;]. Dobra nie bede sie wdawal w ekonomie, dialog powtazam jest zerem ekonomicznym w porownaniu do tpsa. Dadza teraz tani net to beda mieli klientow, ale rowniez klopoty aby byc w stanie uczymac ich bez pieniedzy. Nie sztuka sprzedawac sztuka zarabiac i moc sie rozwijac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Marco: no niby netia.... a wie ktos czy netia bedzie wprowadzac xDSL'a :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Marco: no niby netia.... a wie ktos czy netia bedzie wprowadzac xDSL'a :?: Jak narazie to netia ma jakies w hu... drogie lacze, ktorego nie wolno dzielic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Co do ekonomicznego stanu Dialogu to może macie racje , opierałem się na tym co przeczytałem w sieci a co do Jak narazie to netia ma jakies w hu... drogie lacze, ktorego nie wolno dzielic. to neo+ też nie można ale nikt się tym nie przejmuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 chyba sobie jaja robicie http://www.netia.pl/bdi/#standard :? jakies przecieki czy cos dot netii :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Hehe aż się zadławiłem herbatką jak zobaczyłem w/w link . Może tam powinien być przecinek przed tym ostatnim zerem:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Tylko neo kosztuje obecnie ~175zl a tamto jak ostatnio sie dowiadywalem 1200zl netto... (acha to byl 1mbps) O widze koledzy juz sprawdzili cennik :D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 A co sadzicie o nowej (prawdopodobnej) propozycji Dialogu ? : - 1Mb / 256 kb - 400zl (instalacja) + 149zl (abonament) - 2Mb / 512 kb - 400zl (instalacja) + 249zl (abonament) ceny netto otrzymuje sie 1staly adres IP z puli + opcje do wykupienia [/guote] co sądzimy??? Hmmm. a wiesz jakim łączem dysponuje DIALOG. jedynym czym dysponują to jest jedno łącze 155 Mbit/s dzierżawione od Telii. czy to Ci coś wyjaśnia. lącze to miało być już według świetlanych planów rozbudowane w I kwartale 2003roku - ale jakoś o tym cisza powód wiadomy - BRAK KASY. jeszcze przez długi czas z usługi tej będą mogli skorzystać nieliczni z użytkowników DIALOGU, a co tu dopiero mówić o skali ogólnopolskiej Dialogu jeszcze długo technologicznie i finansowo nie będzie stać aby zaoferować tą usługę większej ilości swich klientów. fakt nieliczni szcześciarze bedą mogli miec powody do zadowolenia (o ile sieć wytrzyma i nie będzie to 1Mbit do servera dialogu) ale nie dosyć że ten szczęściarz będzie musiał mieszkać np. We wrocławiu to jeszcze będzie musiał mieszkać na odpowiednim osiedlu. Ironicznie właśnie dzięki bardzo okrojonej liczbie klientów DIALOGU którzy będą mogli skorzystać z tego dobrodziejsta, dialog może sobie pozwolić na takie parametry usługi i w takiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...