Skocz do zawartości
yotomeczek

Obudowa BIG TOWER ...

Rekomendowane odpowiedzi

Polećcie jaką

Musi być duża, najlepiej z drzwiczkami opuszczanymi hydraulicznie :)

Jak by kto miał używkę - chętie bierę (mod ;))

DUŻA bo WC chcę wstawić do środka.

Koniecznie ATX (kiedyś wymienię złoma ...)

Na CHIEFTEC'a na razie mnie nie stać (widzieliście ich aluminiaczki :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam ostatnio kupiłem BigTowera, aby rozbudować mój WC. Jako, że nigdy nie wiadomo, jak w rzeczywistości twój wc będzie wyglądał nie planuj gdzie co rozmieścisz przed kupnem obudowy. Jeśli o mnie chodzi, chodziłem po sklepach i do znudzenia kazałem sobie je otwierać, aby zrobić zdjęcia. 200PLN piechotą nie chodzi. Rzeczy, na które zwróć uwage:

1. Przedni panel

Wszystkie guziki, diody i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly powinny być maksymalnie z boku. Jeśli bedą na środku, nie będzie można wyciąć dziury w przednim panelu, przez co odpadnie możliwość założenia tam 120stki, a co za tym idzie, chlodnice będzie można włożyć już tylko u góry.

Raczej kup taką, gdzie masz 6x5.25"

Jeśli jesteś pewien, że nie będziesz umieszczał chłodnicy z przodu na dole, możesz poszukać takiej, która w przednim panelu będzie miała dziurki, i zamontować 80tke od wewnątrz w strone płyty

2. Koszyczek 3.5" (najczęsciej są w nim 3 miejsca)

Najlepiej, aby stacja dyskietek montowana była na górnym. To wiąże się też z przednim panelem. Wedle własnego uznania, albo wybierz taki z gotową szparą na stacje (wtedy stacja w środkowym 3.5" przeważnie, niestety), albo zdecyduj się na zaślepki. Jeśli dasz radę, kup taką, gdzie stacje montować można u góry, nad 5.25", ale wtedy raczej na 6x5.25" nie masz co liczyć, a to jest przydatne.

3. Ścianka do mocowania płyty najlepiej, żeby była odchylana. W ten sposób odkręcasz 2 śruby i masz płyte przykręconą do ścianki z boku obudowy. Ułatwia życie.

4. Patrząc od wnętrza na lewo od portów USB, szeregowego i równoległego powinna być wnęka na wentylator. Nie będzie w nią pasowała klasyczna 80tka, ale od czego jest szlifierka.

Ja właśnie taką obudowę dostałem za 200PLN z zasilaczem niestety...

5. Zasilacz zaraz nad płytą, nie nad sufitem. Unikniesz plątaniny, które dodtakowo można skrócić (szczególnie te do płyty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polećcie jaką

Musi być duża, najlepiej z drzwiczkami opuszczanymi hydraulicznie :)

Jak by kto miał używkę - chętie bierę (mod ;))

DUŻA bo WC chcę wstawić do środka.

Koniecznie ATX (kiedyś wymienię złoma ...)

Na CHIEFTEC'a na razie mnie nie stać (widzieliście ich aluminiaczki  :lol: )

yotomeczek zagladnij TUTAJ

A zwlaszcza TU !

Ewentualnie jeszcze TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem mniej więcej tyle z nalepki na tylnej sciance. Nie jest to żaden Codegen, to na pewno.

Model: Smart BT 16

Producent: JNC Computer Group

Importer: Megabajt

6x5.25"

3x3.5"

podaj mi maila to ci zdjęcie wyśle...

HeHeHe :wink: Mem identyczna :!: :!: Ale guwno, co nie... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...