yuri Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 siadłem wczoraj do kompa z zimnym pifkiem bo wytrzymać przy takiej temperaturze inaczej się nie da(ponad 30*C w domku). po jakimś czasie pracy kompa(full load) samoczynny reset 8O patrze temperatury proc jak nigdy 54*C a mobo 42*C. pomyślałem że to wina temperatury na mobo wiec co :?: więc mod obudowy wywaliłem dziursko z boku budy. ach ta blacha 1mm :( ale wyszło ładnie. zamontowałem wentylator nidec 90x90mm i po odpaleniu kompa miałem przy full load już 49*C na procu i max 35 na mobo. więc warto było. godzina pracy efekt zauważalny i obudowa wygłąda bajer. jeszcze tylko grila mi brakuje na wentylu. jakiego moda polecacie jeszcze :?: pozdro yuri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Heh, ja tez ostatnio notuje zwiechy przy graniu, ale modow to ja nie bede robil ;], po prostu przetrwam te cieple czasy ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Heh, ja tez ostatnio notuje zwiechy przy graniu, ale modow to ja nie bede robil ;], po prostu przetrwam te cieple czasy ;]. czemu nie :?: też tak myślałem ale to fajnie potem wygląda 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 tez mialem przed chwila reset systemu... ale w ogole nie mam pojecia dlaczego, bo opcje ta w xp wylaczylem :) A temperatura proc/mobo kolo 30stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 tez mialem przed chwila reset systemu... ale w ogole nie mam pojecia dlaczego, bo opcje ta w xp wylaczylem :) A temperatura proc/mobo kolo 30stopni to na pewno nie przez proc. np. u mnie to na 99,9% była za wysoka temperatura na mostku północnym bo nigdy na tej płycie nie miałem zwiechy ani resetu samoczynnego(no chyba że przesadziłem z przetaktowaniem proca :oops: ) a teraz 42 na mobo a po modzie 35 i znów wszystko spox :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 ja po prostu otworzyłem obudowę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 ja po prostu otworzyłem obudowę :D ja jak otworzyłem przy jeszcze nie tak wysokich temperaturach to proc 3*C mniej a mobo 3*C więcej. więc odpada :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 przy okazji tematu mam pytanko gdzie w w-wie można kupić grila na wentyl 90x90 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Grila kupisz napewno na WGK ale to musisz poczekac do soboty-niedzieli. Mozesz probowac jeszcze pod GUS'em na WGE, chyba jeden ze sklepow taki z wiatrakami ma. Oraz pozostaja budki na Wolumenie. Co do otwierania obudowy to nie zawsze jest to dobry pomysl, u mnie wtedy temp rosnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Witam was .Mam pytanko odnosnie chłodzenia mam zamiar sobie zalożyc coolera z tyłu obudowy pod zasilaczem mam tam miejsce na nigo ale sa tam dziurki , i tu moje pytanie czy mocowac go na tych dziurkach czy trzeba wyciac otwór na niego. Pozdro ALEX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Witam was .Mam pytanko odnosnie chłodzenia mam zamiar sobie zalożyc coolera z tyłu obudowy pod zasilaczem mam tam miejsce na nigo ale sa tam dziurki , i tu moje pytanie czy mocowac go na tych dziurkach czy trzeba wyciac otwór na niego. Pozdro ALEX Najlepiej wyciac te otworki a zalozyc wentyl z grilem (ladniej i efektyyywniej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 ja tam otworzyłem obudowe i mam około 7 stopni mniej na procu, a zimie przyda sie dodatkowy kaloryfer :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommygun Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Moj rekord to 57C na D900 + Coolermaster DP5-6H51 [ustawiony na 3000rpm], DFI AK75-EC, 3D Prophet 4500. Testowane caly dzien na MOHAA i Operation Flashpoint, zero zwisow czy bsodow w windzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 ja teraz mam na procu 43°C a w pokoju 28°C czyli nie jest tragicznie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ja mam zwale z temp na mobo dochodzi do 45 stopni 8O a to wszystko przez dodatkowa dziure w obudowie w ktorej jest wiatrak wiejacy na proca. Dzieki niemu na procku jest spox ale skutecznie blokuje on gorace powietrze w dole obudowy. :cry: musze poprawic cyrkulacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 przy okazji tematu mam pytanko gdzie w w-wie można kupić grila na wentyl 90x90 :?: na wgk drog u mate-a drogo (ma grille sunona) , najtaniej w pccooler, jak chcesz, to sie mozemy razem przejechac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Grila kupisz napewno na WGK ale to musisz poczekac do soboty-niedzieli. Mozesz probowac jeszcze pod GUS'em na WGE, chyba jeden ze sklepow taki z wiatrakami ma. Oraz pozostaja budki na Wolumenie. Co do otwierania obudowy to nie zawsze jest to dobry pomysl, u mnie wtedy temp rosnie. dzięki za info o grilu. u mnie przy otwarciu obudowy tez wzrasta temp. na mobo bo nie ma właściwej cyrkulacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Moj rekord to 57C na D900 + Coolermaster DP5-6H51 [ustawiony na 3000rpm], DFI AK75-EC, 3D Prophet 4500. Testowane caly dzien na MOHAA i Operation Flashpoint, zero zwisow czy bsodow w windzie :) u mnie powodem resetu była temperatura na mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 na wgk drog u mate-a drogo (ma grille sunona) , najtaniej w pccooler, jak chcesz, to sie mozemy razem przejechac chyba przejadę się na wgk ale nie w ten weekend bo wyjeżdzam. dobrze że jeszcze wczoraj zmierzyłem wentyl bo ma 92x92 i bym qupił za mały grilek. he he Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 siadłem wczoraj do kompa z zimnym pifkiem bo wytrzymać przy takiej temperaturze inaczej się nie da(ponad 30*C w domku). po jakimś czasie pracy kompa(full load) samoczynny reset 8O patrze temperatury proc jak nigdy 54*C a mobo 42*C. pomyślałem że to wina temperatury na mobo wiec co :?: więc mod obudowy wywaliłem dziursko z boku budy. ach ta blacha 1mm :( ale wyszło ładnie. zamontowałem wentylator nidec 90x90mm i po odpaleniu kompa miałem przy full load już 49*C na procu i max 35 na mobo. więc warto było. godzina pracy efekt zauważalny i obudowa wygłąda bajer. jeszcze tylko grila mi brakuje na wentylu. jakiego moda polecacie jeszcze :?: pozdro yuri Ej a czym wyciołeś tą dziure?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 siadłem wczoraj do kompa z zimnym pifkiem bo wytrzymać przy takiej temperaturze inaczej się nie da(ponad 30*C w domku). po jakimś czasie pracy kompa(full load) samoczynny reset 8O patrze temperatury proc jak nigdy 54*C a mobo 42*C. pomyślałem że to wina temperatury na mobo wiec co :?: więc mod obudowy wywaliłem dziursko z boku budy. ach ta blacha 1mm :( ale wyszło ładnie. zamontowałem wentylator nidec 90x90mm i po odpaleniu kompa miałem przy full load już 49*C na procu i max 35 na mobo. więc warto było. godzina pracy efekt zauważalny i obudowa wygłąda bajer. jeszcze tylko grila mi brakuje na wentylu. jakiego moda polecacie jeszcze :?: pozdro yuri Ej a czym wyciołeś tą dziure?? kurde napieprzyłem się bo nawiercałem otwory wiertarką a potem pilnikiem ale efekt przerósł moje oczekiwania bo obudowa wygląda bajer. jak chcesz to opisze dokładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...