Skocz do zawartości
nitro

8RDA3l i zwiechy po o/c i powróceniu do default

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na tej płycie chodzi kumplowi AXP 2,0+ (nie wiem, czy t-bred, czy Thorton, ale vcore 1,6V). I taka akcja:

O/C do 10x200 - zwis po 5 minutach, temp w normie - ~50C

Po 'Load BIOS defaults" problem sie powtarza, też po 5 min.

Co jest grane, to jest niemożliwe, zeby po takim czasie coś się sypało. Chyba, że Epox ostatnio wypuścił jakieś "niedoróbki" z zjechanymi kondensatorami, tak jak kiedys 8RDA/ 8RDA+.

Co wy na to? (Zaznaczam, że szukaj użyłem i nic.... :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie gostek ma 2 HDD, CD, CDRW i jeszze trochę sprzętu, ale wszystko na default powinno działać. 2,0+ to nie jest tak dużo. Ja mam 235W zasilacz i na 2,0+ brak problemów, a do jego konfiguracji aż tak dużo mi nie brakuje (1HDD i "infrastruktura DDR")..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku ja tez myslalem ze 300w codeszit pociagnie na default 1xhdd 1xcdrw 1xdvd antka 2000+ i gts2... ale nie pociagnal jak seti odpalilem zwis i tyle ... wymiana zasilacza na noname 350 :P i jakos idzie nawet troche o/c ale i tak czekam na fortrona 300pna bo na tym noname mi sie napiecia juz psuja (na poczatku bylo rock stable tera zaczynaja skakac ...) aha i zaznacze ze tez mam epox 8rda3i wiec wiem co mowie!! zmiana zasilacza na cos dobrego !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie mowie ze to nie moze byc wina czegos innego ale sprawdzcie jak sie to bedzie zachowywalo na jakims dobrym zasilaczu, jak komp sie zachowuje ? tzn jak zwiecha? bo u mnie byl czarny ekran i reset nic nie dawal trza bylo wylaczyc i wlaczyc .... a napiecia tez mialem w normie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...