grzesiekf Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Jak wyfrezować blok (jaki kształt rowków) aby był najwydajniejszy? Czy jeśli bym robił top bloku z plexi zamiast użyc miedzi to czy to nie zmniejszy wydajności tego bloku? I jeszcze takie głupie pytanie: Czy szklany blok nie byłby wydajniejszy od miedzianego? czy są w ogóle takie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 :arrow: tego jeszcze nikt nie wie - wzoruj sie na WW lub MK4 :arrow: Nie :arrow: Nie i chyba nie, bo po co :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 szklany tak, ale jeszcze lepszy bedzie z porcelany TUTAJ ZNAJDZIESZ NAJLEPSZE PROJEKTY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 to nie moze sie dziac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 popix dlaczego szklany jest lepszy?? w tablicach fiz. przewodnicwo cieplne lambda szkla crown to 1W/mK a miedzi to 395Wm/mK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 szklany tak, ale jeszcze lepszy bedzie z porcelany Czy to miała być ironia? TUTAJ ZNAJDZIESZ NAJLEPSZE PROJEKTY! Nie znalazłem NAJLEPSZYCH. To może tak: czy lepiej zrobić gęściej kanałów a węższych czy lepiej szersze i jednocześnie krutsze - myślę zrobić w kształcie spirali. Dajcie ludzie jakieś linki to poczytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Arnie > jaja sobie Popix przeciez robi :) grzesiekf > dajcie! Sam rusz sie i poszukaj na FORUM!!!! Na overclockers tez masz kopalnie wiedzy. Troche samodzielnosci przed zadawiem takich pytan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Możecie sobie robić jaja, bo może taki rariator nie byłby wydajniejszy ale taki istnieje!!! Znalazłem na googlach tylko coś mi sie strona nie otwiera. Możecie wpisać w wyszukiwarce "szkłoradiator" - tylko jedną stronę z takim czymś znalazłem ale znalazłem ! to jest na stronie www.in4.pl - sprawdźcie czy wejdziecie na tą stronę bo ja jakoś nie dam rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 nie dziala (dziala nie ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Możecie sobie robić jaja, bo może taki rariator nie byłby wydajniejszy ale taki istnieje!!! Znalazłem na googlach tylko coś mi sie strona nie otwiera. Możecie wpisać w wyszukiwarce "szkłoradiator" - tylko jedną stronę z takim czymś znalazłem ale znalazłem ! to jest na stronie www.in4.pl - sprawdźcie czy wejdziecie na tą stronę bo ja jakoś nie dam rady.Poszukaj tabel przewodnosci cieplnej i sam sobie odpowiesz na pytanie. Co do szkloradiatora to moze ktos zrobil model z pleksi albo cos dla bajeru, bo wydajnosciowo jest to tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Z tymi porcelanowymi blokami to na jednym forum niezly ubaw mialem. Kolo myslal ze jak wyszlo Arctic Ceramique, to robienie bloczka z porcelani to cel jego zycia :) I ciezko bylo go odwiesc od tej mysli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Porcelana porcelanie nierowna (a raczej ceramika ceramice). Sa takie, ktore dobrze przewodza cieplo (np z takich robi sie obudowy jadra), tyle, ze pewnie taki material bylby drozszy od srebra (a przynajmniej na tyle drogi, by nie oplacalo sie z tego bloku robic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 szklany tak, ale jeszcze lepszy bedzie z porcelany Czy to miała być ironia? TUTAJ ZNAJDZIESZ NAJLEPSZE PROJEKTY! Nie znalazłem NAJLEPSZYCH. To może tak: czy lepiej zrobić gęściej kanałów a węższych czy lepiej szersze i jednocześnie krutsze - myślę zrobić w kształcie spirali. Dajcie ludzie jakieś linki to poczytam. nie znajdziesz NAJLEPSZYCH bo w budowie WC jest jeszcze troche do wymyslenia, ale jesli rzeczywiscie szukales to powinienes znalezc takze te informacje. z tego co wiem w tej chwili najwydajniejszy blok to cascade ze srebra, jesli nie wiesz co to zapraszam na HTTP://WWW.GOOGLE.COM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Cascade ze srebra jak to pięknie brzmi Popix powiedz to jeszcze raz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Cascade ze srebra ;) grzesiekf - znalazłeś już coś? pochwal sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 grzesiekf - znalazłeś już coś? pochwal sieZnalazłem :!: :D . Znalazłem jakiś szkłoradiator - na początku nie mogłem wejść na tą stronę ale jak wkońcu mi się udało to była to jakaś jajcarska strona i ten "szkłoradiator" to był kufel a ciecz która miała chłodzić proca to oczywiście piwo :oops: Z resztą na początku mówiłem że to głupie pytanie. Pomyliłem się troszeczkę. Ale co do kształtu frezu to w sumie nic sie nie dowiedziałem. Ale ciekawią mnie te topy z plexi w tych nowych blokach! Przecież jeśli by był top z miedzi to on mógł by działać (pewnie było to minimalne działanie ale zawsze coś) jako radiator. Jeśli się mylę to wytlumaczcie mi to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 grzesiekf - znalazłeś już coś? pochwal sie Znalazłem :!: :D . Znalazłem jakiś szkłoradiator - na początku nie mogłem wejść na tą stronę ale jak wkońcu mi się udało to była to jakaś jajcarska strona i ten "szkłoradiator" to był kufel a ciecz która miała chłodzić proca to oczywiście piwo :oops: Z resztą na początku mówiłem że to głupie pytanie. Pomyliłem się troszeczkę. Ale co do kształtu frezu to w sumie nic sie nie dowiedziałem. Ale ciekawią mnie te topy z plexi w tych nowych blokach! Przecież jeśli by był top z miedzi to on mógł by działać (pewnie było to minimalne działanie ale zawsze coś) jako radiator. Jeśli się mylę to wytlumaczcie mi to. ' mógłby też i tak jest - magazynować niepotrzebnie dodatkowe ciepło, które musiałaby odbierać woda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 grzesiekf - znalazłeś już coś? pochwal sie Znalazłem :!: :D . Znalazłem jakiś szkłoradiator - na początku nie mogłem wejść na tą stronę ale jak wkońcu mi się udało to była to jakaś jajcarska strona i ten "szkłoradiator" to był kufel a ciecz która miała chłodzić proca to oczywiście piwo :oops: Z resztą na początku mówiłem że to głupie pytanie. Pomyliłem się troszeczkę. :lol: :lol: :lol: Ale co do kształtu frezu to w sumie nic sie nie dowiedziałem.Bo nie szukales. Trudno, zeby ktos Ci tu podstawil je pod sam nos. Ale ciekawią mnie te topy z plexi w tych nowych blokach! Przecież jeśli by był top z miedzi to on mógł by działać (pewnie było to minimalne działanie ale zawsze coś) jako radiator. Jeśli się mylę to wytlumaczcie mi to.Pewnie tak, ale roznicy nawet nie uda Ci sie zmierzyc. Zauwaz, ze generalnie producenci staraja sie odchodzic od topow z miedzi ze wzgledow kosztowych i czysto technicznych (multi-jet'y). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ale co do kształtu frezu to w sumie nic sie nie dowiedziałem. Ale ciekawią mnie te topy z plexi w tych nowych blokach! Przecież jeśli by był top z miedzi to on mógł by działać (pewnie było to minimalne działanie ale zawsze coś) jako radiator. Jeśli się mylę to wytlumaczcie mi to. Jakto nic się nie dowiedziałeś :?: Przeczytaj mój post - wzoruj sie na WW i MK4 - tam chyba sam widzisz jak co jest zrobione :? A jak chcesz konkretów to poszukaj sobie bo na pewno to zostalo opisane. Poszukaj sobie tematu frezowanie, wiercenie kontra reczna robota - tam niedosc ze masz opisane jak zrobic blok to jeszcze sa opisane spostrzezenia na ten i inne tematy :!: Top z miedzi hmm jesli zrobisz uszczelke gumowa to top i tak nie bedzie dotykał własciwej czesci bloku wiec nie ma sensu sie w to ładować IMO, a jesli nawet to róznica byłaby praktycznie niezauwazalna. Patrz tez na strone estetyczna - co jest ładniejsze? ładny blok przykryty blachą czy ładny blok z przezroczytstym topem gdzie mozesz podziwiac swoje wypociny. Pozdro. ehhh :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ale co do kształtu frezu to w sumie nic sie nie dowiedziałem. Ale ciekawią mnie te topy z plexi w tych nowych blokach! Przecież jeśli by był top z miedzi to on mógł by działać (pewnie było to minimalne działanie ale zawsze coś) jako radiator. Jeśli się mylę to wytlumaczcie mi to. ksztalt frezu itp. Milego czytania. początek tekstu moze być mylący choć z 2 strony już sugeruje jakiś rodzaj frezu :D w dalszej czesci masz przyklady rodzaje projekty. jak zrobic itp. wiem bo to wszystko robilem. napewno To ci naswietli sytuacje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...