Xon Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Makonar: Sprawdzilem na MSI K7T266Pro2 i KT3UltraARU i niezaleznie od tego ile wiatrakow sie kreci to wszystkie maja zawsze tyle samo obrotow. Mozliwe ze na innych plytach jest inaczej. Moze "chasis" nie stracil bo to jedno z zlacz ktore nie posiada regulacji obrotow i dlatego (to moj domysl). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Na moim Asusie AV7133 są 4 złącza dla wiatraków i jedno z nich jest dla wiatraków bez rotation signal, ale do niego jest podłączony wiatrak chłodzący chipset. Co do wentylatorów, to gdzieś czytałem (chyba na Tom's hardware), że podłączenie wysoko-obrotowego wiatraka do płyty głównej, moze spowolnić pracę pozostałych, i tak jest w moim przypadku, dlatego do 7000 rpm'owych dodaje się przelotki... Może nowe płyty mają więcej mocy, albo coś, ale moje nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 heh mam titanka i mam od 2987-3112 w zaleznosci od ogrzania procka :) jak zmniejsze obroty na nocke sobie kiedy mi sie cos sciaga tak do ok. 1880 obr to prawie go nie słychac. po podgrzaniu procka predkosc wzrasta i do 3112 a najczesciej jest to 2987-3013. w sklepie mi powiedziano ze 2 a 3 rózniły sie obrotami ponoc i jakimis tam drobnostkami, ale to przeciez trza chciec teraz kupic 2jke bo ich juz nie sprzedaja normalnie, same 3jki widze w sklepach. dalem za niego 30zl a ceniony był 36 :) mam go od stycznia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Na moim Asusie AV7133 są 4 złącza dla wiatraków i jedno z nich jest dla wiatraków bez rotation signal, ale do niego jest podłączony wiatrak chłodzący chipset. Co do wentylatorów, to gdzieś czytałem (chyba na Tom's hardware), że podłączenie wysoko-obrotowego wiatraka do płyty głównej, moze spowolnić pracę pozostałych, i tak jest w moim przypadku, dlatego do 7000 rpm'owych dodaje się przelotki... Może nowe płyty mają więcej mocy, albo coś, ale moje nie. Ale brak rotation signal nie przeszkadza regulacji obrotow. Dlatego moze masz tak 1 bez rotation signal 2 z z rs oraz regulacja obrotow i jeden bez regulacji ale z rs. A sproboj odlaczyc chwilowo ten 7K RPM albo wylacz go speedfan'em jesli mozesz i sprawdz jaka bedzie reakcja innych wiatrakow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Mam do sprzedania TITANA D5TB po tuningu - zeszlifowany spód, wyselekcjonowany wentyl ( z ponad 25 egzemplarzy - cichy i wydajny ), dodaje paste srebrną lub białą - co kto woli ! 8) Chętni na priva !!! mój mail: wofek@poczta.fm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Nie mam wiatraka 7000 rpm, to był przykład. Co do tych złącz z kontrolą obrotów, to dlaczego ten od CPU własnie jej nie ma? Hmm? Przecież wydawać się by mogło, ze to najważniejszy, ze wszysztkich trzech... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Witam, jako że pracuje w sklepie komp. to wtrące swoje 3 grosze... Titan TTC-D5TB(3) różni się od (2) kształtem żeber, gdy popatrzymy od boku to żebra w (3) są na przemian niskie i wysokie, a (2) mają identyczną wielkość. A ponadto w (3) inaczej jest wyprofilowany spód radiatora i jest nieco głośniejszy od (2). Niestety nie pamiętam jak wyglądały pierwsze z serii. Co do Mint M5TB to kształt radiatora identyczny jak w (3) ale wykonany jest z matowego aluminium, Titan (2) i (3) błyszczy się jak psu... :), w Mint wiatrak niestety nie ma kratki. Co ważne do Titan'ów dodaje się "srebrną" pastę z dodatkiem aluminum, a Mint ma "białą" silikonową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Nie mam wiatraka 7000 rpm, to był przykład. Co do tych złącz z kontrolą obrotów, to dlaczego ten od CPU własnie jej nie ma? Hmm? Przecież wydawać się by mogło, ze to najważniejszy, ze wszysztkich trzech... Faktycznie bardzo dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...