Skocz do zawartości
Mevius

geFORCE2 GTS - czy to dobry wynik? (UPDATE wyniku!)

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi sie że jak na twój sprzęt to wynik jest rewelacyjny.

Ja na Celku 2.0 i 128 SDRAM PC133 mam 2645pkt.

Niestety wszystko co mam (procek, ram i płyta główna) ogranicza możliwości tej karty.

I tak zmieniam na Gainwarda GF3. Moim celem jest podkręcenie go z 200/450 na 300/600. Z ramem nie będzie problemów, ale na GPU chyba nie znajde dobrego chłodzenia. Max pewnie osiągne 280.

Póki co to musze pokombinować ze sterami i może innego DirectX-a zainstalować.

Na kompie kumpla - P4 3.0 FSB800, 2x512 DDR400 i Abit IS7 osiągnąłem na tej karcie ok. 3900 bez podkręcania.

Twój wynik jest bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na Geforce 2 MX 400 128 bit, 64 MB mam tyle co w podpisie. Proca nawet niekręciłem bo to nic niedawało.Gdybym zapodał lepsze chłodzenie na GPU i na memory jakieś radiatorki, to może by dogonił twojego GTS, ale i tak wątpie. Z drógiej strony ciekawe jak by się sprawowała twoja karta z miom procem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie że jak na twój sprzęt to wynik jest rewelacyjny.

Ja na Celku 2.0 i 128 SDRAM PC133 mam 2645pkt.

Niestety wszystko co mam (procek, ram i płyta główna) ogranicza możliwości tej karty.

I tak zmieniam na Gainwarda GF3. Moim celem jest podkręcenie go z 200/450 na 300/600. Z ramem nie będzie problemów, ale na GPU chyba nie znajde dobrego chłodzenia. Max pewnie osiągne 280.

Póki co to musze pokombinować ze sterami i może innego DirectX-a zainstalować.

Na kompie kumpla - P4 3.0 FSB800, 2x512 DDR400 i Abit IS7 osiągnąłem na tej karcie ok. 3900 bez podkręcania.

Twój wynik jest bardzo dobry.

Najlepsze stery, co dały mi największą wydajność to Dentki 29.80

Tobie też polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na p3 500 tez mialem odblokowany mnoznik :twisted:

a wynik bardziej niz ladny :D ja na p3 500 i rivce tnt2 [wiem wiem , krok milowy] mialem.... 675!! :(

Zobacz sobie to: http://service.futuremark.com/compare?2k1=6421115

Mój stary, dobry celeron 333@417 i geFORCE SDR jak ładnie biegał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze przy tej klasie kart graficznych AGPx2 wystarcza w zupelnosci. Karta nie jest w stanie zaoferowac takiej przepustowosci po drugie nie liczy sie juz dla tych kart procek wiekszy niz 1200 bo powyzej 1200MHZ procka roznice sa wrecz niezauwazalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wynik na Geforce 2 PRO  8) z tego co widze to wcale nie mam az tak niskiego wyniku :)

pozdrowienia dla czlowieka ktory wydusil z celinki i gf1sdr ponad 1000markow :P  :twisted:

Ja na GF1 SDr wycisnołem 3600 linka dam pozniej jak ktos chce bo teras futuremark ma przerwe albo jaka awarie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...