MORSZCZACHA Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Witam wszystkich. Mam zamiar nabyć kartę w granicy 1500zł i mam oto taki problem czy kupić NVIDIĘ- ASUS, Winfast 5900[bez ultra] czy też HERKULESA ATI 9800[bez pro].Zaznaczam iż owe karty będą podkręcane na rdzeniu ponieważ mam chłodzenie wodne.Na temat ATI 9800 Herkulesa wiem prawie wszystko czego nie mogę powiedzieć o Nvidii[ tzn na ile mogę liczyć przy przetaktowaniu, oraz jakie mają zastosowane pamięci] i oczywiście co jest tym samym wydajniejsze.Wiem że niektóre karty 5900 mają zastosowane radiatory rdzenia które są jednocześnie radiatorami pamięci i co oczywiście nie jest dobrym rozwiązaniem jak dla mnie. :?: Dzięki za rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 i jedno i 2 jest dobre - ja bym bral NV bo mam taki psikus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 hmmmm ja też w sumie bym brał NviDie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 asusa za 1500 nie kupisz chyba ze nie w sklepie tylko na bazarku a leadtek to w sumie dobry wybor bierz co chcesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Właśnie że kupię i to w sklepie :!: http://www.netservice.pl/ sprawdź :idea: A co do Ati to mam pewną obawę bo Ati 9600 pro nie działa w 3D .Ten problem [to dłuższa historia] wyjaśniał sklep i stwierdzili iż żadna ATI 9600pro nie działa napłycie głównej SOLTEK KT-600 [ nie wiem jak inni producenci ATI] objawy: obraz w 2D bez uwag natomiast zwis w 3D zaraz gdy tylko następowało przełączenie w 3D.Ati 9700 pro i 9700 natomiast na tym samym PC działa elegancko co sam sprawdzałem.Zadałem to pytanie ponieważ trochę boję się także o ATI 9800 .Co do NVidii nie spotkałem się z takim problemem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 bierz herca albo gainwarda jak znajdziesz w nizszej cenie mam na mysli 5900 SE podobno sie super kreci a pomimo faktu iz ma opamieci na 700 to i tak ta karta nie wykozystuje takiej duzej przepustowosci ale lepiej chyba leadteka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Hercules 9800 - lepszy wybór ( sprawdź uprzednio w sklepie czy nie bedzie zadnych problemow ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Do twin .To jest problem bo mam chłodzenie wodne i z PC nie będę się przemieszczał.Więc sprawdzenie na moim PC odpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 To trochę komplikuje sprawe. Mimo wszystko radzę wziaść tego Herca, nie powinno być z nim problemów skoro na tym Solteku działały bez zająknięcia 9700 i 9700pro, wszak one mają wieksze zapotrzebowanie na moc niż 9600 (gdby to byla kwestia zasilania :? ), a 9800 stanowi tylko niewielkie rozwiniecie ukladu R300. :? Mam nadzieje, ze wyrazilem sie w miarę jasno ;) Tak to sobie tłumacze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 To jest problem napięć na AGP, tak mi wytłumaczyli w sklepie.A co do zasilacza to mam Q-TEC 450W i napięcia trzyma jak skała.A HERKULES powinien pójść mi na 400-440/670-680Mhz.Zastosowano tam pamięci niezbyt szybkie 3.0ns ale rdzeń przy wodnnym powinien to nadrobić .Procek to BARTON 1833 & 2400 Mhz.Miałem poprzednio GF ti4800 więc po tych numerach z ATI mam właśnie ten problem- co kupić?.Teraz pooglądałem karty i stwierdziłem że winfast odpada bo jest cała zabudowana i ma połączone chłodzenie pamięć + rdzeń ,a właśnie staram się znajść kartę która ma w/w radiatory osobno tak jak ATI 9800 HERKULES .Więc zapytam tak :co będzie wydajniejsze HERKULES ATI 9800 czy ASUS 5900[niby idzie 475/950Mhz] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 koorka ciężki wybór, ale ja ci powiem że na radka mojego nie narzekam a kreci sie na pro spokojnie na standardowym chlodzeniu wiec na wc chyba jeszcze lepiej bedzie, dodatkowo teraz cos sie cuduje z biosami od XT ktore podnosza taktowanie dodatkowo, takze zastanow sie :-), ja sie dlugo zastanawialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 A jak kręci się twój HERKULES i [ potwierdź mi czy faktycznie pamięci to HYNIX 3.0ns] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 kreci sie na pro , co do pamieci nie potwierdze bo sa na nich radiatory :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Więc zapytam tak :co będzie wydajniejsze HERKULES ATI 9800 czy ASUS 5900[niby idzie 475/950Mhz] 9800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilen Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 tylko 9800, naprawdę nie wiem kto kupuje te fx-y Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 jestem za 9800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 9800 herca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 tylko 9800 a przemawia za nim specyfikacja 8 potoków super wydajność w najnowszych grach (domm3, hl2 , tylko nie piszcie że to testy alfy bo w pełnej wersji wyniki będą te podobne) pełna i bezproblemowa obsługa DX9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Przecież HERc nie ma na pokłsaadzie Hynixów 3,0 tylko Samsungi 2,8 lub 3,3- to jedyne karty gdzie masz gwarancję, że będa się super kręciły- to gwarantują pamiątki Samsunga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Do srekal34 Też myślałem iż są SAMSUNGI ,dopóki sam nie zobaczyłem iż jest to Hynix 3,0 na HERKULESIE 9800 .Próbowałem znaleść link gdzie to widziałem , ale jakoś mam problem go zlokalizować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 To żeś mnie zmartwił- czy czesto występują te pamięci? A może zawsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 9800 bez wachania, mowi ci to wlasciwiel nvidii ;] (5800) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 bierz herca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Hercules 9800 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SafO Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Srekal34--jakie pamieci masz to mozesz sobie sprawdzic programikiem RivaTuner. Ale hyba jednak taka firma jak Hercules nie zdecydowala by sie na Hynixy, z tego co czytalem to tylko Samsungi zakladaja. Ale za to pytanie wazniejesze... czy mozliwe zeby zalozyli pamieci 4ns?? czy wogole samsung robi takie pamieci? bo niewiem jak odczytac z symboli co to za pamieci czy 2.8 czy 3.3....czy moze 4ns :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 oczywiscie ze brał bym radka 9800 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 9800 żaden z niewypałów typu fx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 wlasnie ykhm ... ja rowniez kupuje 9800 Herculesa (dzisiaj zamówiony) ... wiem o nim już tyle że jest to najlepszy wybór ... a IMHO NV i te jej FX-y srixy to tani numer jest ... :) szajsu nie kupujemy.. a jeszcze halasuje to jak suszarka zintergowana z bębnem pralki--->totalny kwas 9800H yeah! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 wlasnie ykhm ... ja rowniez kupuje 9800 Herculesa (dzisiaj zamówiony) ... wiem o nim już tyle że jest to najlepszy wybór ... a IMHO NV i te jej FX-y srixy to tani numer jest ... :) szajsu nie kupujemy.. a jeszcze halasuje to jak suszarka zintergowana z bębnem pralki--->totalny kwas 9800H yeah! Niestety taki tani to on nie jest :wink: Tez za okolo miesiac bede mial Herca 9800 Pro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 IMHO Herc 9800 ( problemy NV z PS 2.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...