Micuel Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Popsuł mi się monitor. Problem jest w tym że popsuł się nie kineskop i nie elektronika tylko coś co zwie się EDID (są to niby wewnętrzne informacje monitora). Istnieje taki programik Power Strip :) i w nim można znaleść informacje o monitorze i włączam je i wyskakuje takie coś: Dane 'EDID' pobrane z monitora są uszkodzone. Powrót Do Danych 'EDID' Dostępnych w Windows i Sterowniku, Jeśli Te Są Dostępne Prawidłowe Dane 'EDID' Nie Mogły Być Odczytane Z Windows Lub Sterownika. Brak Wsparcia DDC. 2 Gości którzy zajmują sie naprawą monitorów nie umiało tego naprawić ponieważ monitor niby jest OK, ale nima MENU OSD a obraz wygląda szkoda gadac 8O . Pomożecie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 hyhy ciekawe... nie wiem moge sie mylić ale wydaj mi się żę to tak jak z biosami... albo jakoś to wgrać ręcznie, albo trzeba zasówać tam gdzie składali monitor ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 uu porażka :( a gwarancji na niego nie masz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 zawin do serwisu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Gwarancji brak. Serwis hmmm ciekawe ile za to skasują. Ale znalazłem jakiś programik na necie do wgrywania 'EDID' ale nie do mojego monitora i nie działało. Co z tym zrobić :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Informacje o trybach pracy monitora zapisane sa najczesciej w pamieci EEPROM.Zeby ja zaprogramowac trzeba niestety wylutowac z plyty blownej monitora,dysponowac odpowiednim programatorem i plikiem z zawartoscia EEPROM'a lub innym sprawnym monitorem aby ten plik utworzyc.Bywa czasami ,ze EEPROM monitora ulega uszkodzeniu od wyladowan elektrostatycznych -wtedy trzeba kupic drugi sprawny i do niego wprogramowac odpowiedni plik.Zalecam naprawe w serwisie najlepiej z autoryzacja firmy ,ktorej monitor posiadasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 a jak już nic nie bedzie można zrobić to mówie ci że monitor rzucony z okna na 5 pietrze to fajna sprawa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a jak już nic nie bedzie można zrobić to mówie ci że monitor rzucony z okna na 5 pietrze to fajna sprawa 8)Fajne bardzo fajne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 A czy nie podłączyłeś monitora za pomocą gniazd BNC?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 A czy nie podłączyłeś monitora za pomocą gniazd BNC??A o co chodzi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Moze podaj co to za monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Najwyższy czas na nowy monitor. Ja mam 17" firmy Schneider z 1993 roku i choć to super monitor, zaczyna się psuć. Ja właśnie oswajam się z myślą o potrzebie zakupu nowego... moze i Ty powinienes? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Monitor to Belinea 105035 a nowy kupie ale chce ten sprzedac więc dobrze by było jakby był sprawny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...