pajaczek Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Witam! Pewnie ten temat juz byl wiele razy poruszany, a mianowicie dostep tylko do ftp. Przeszukalem google i forum, w poszukiwaniu odpowiedzi. Jedynie co znalazlem to zmiania powloki na /bin/false i dopisanie jej do shells, niestety u mnie nie dziala, owszem nie ma dostepu do shella, ale takze nie ma dostepu do ftp, od razu rozlancza. I teraz pytanie, gdzie tkwi blad ? a moze jakis inny pomysl, bo wiem ze to latwo mozna obejsc tworzac przez ftp plik ktory zmienia shella. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Rozłącza. Rozumiem, że dopisałeś /bin/false do użytkownika ftp w /etc/passwd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajaczek Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 pajaczek:x:1000:100:,,,:/home/pajaczek:/bin/false Dopisywalem tez /bin/true Przeczytalem tez ze RequirevaluateidShell musi byc wlaczone, zrobilem tak, reset proftpd i dalej kiszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajaczek Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Wiem w czym tkwil blad. A zatem nie po stronie servera, tylko po stronie klienta :wink: Uzywam programu WinSCP ktory kozysta z protokolu SSH a wiec odrzucal polaczenie, teraz smiga dobrze, jeszcze dopisalem sobie tekst do pliku, dalem +x i ustawilem jako shell i smiga, dzieki za pomoc :)) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...