Skocz do zawartości
$l@ven

Tania drukarka

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad tania drukarka, do zastosowac domowych.

Powinna byc ona jak najtansza w esploatacji,tania! w miare dobrze drukawac i nie problematyczna.

Zastanawiam sie nad tymi:

HP DeskJet 3550 -

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7738

Canon i250 -

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8588

Epson Stylus Color C43UX -

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8362

Ktora najlepiej wypada? (Jestem osobisice za Canonem)

Cena: do 300zl!!!!, najlepiej ok. 270zl.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tania drukarka tania w ekspluatacji to chyba jest niemozliwe. Kupisz tania drukarke to bedziesz pozniej bulił "krocie" za tusze do niej. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze do tego typu sprzetu lepiej dolozyc wiecej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemuz to HP? W czym lepsza od Canona ;) ?

A jak z uzupelnianiem tuszu w tych drukarkach?

Uzupełnienie bezproblemowe ,wysoka jakosc wydruku , pomimo ze Canon ma wyższa rozdzielczosc to HP bedzie mia li tak wyższą jakosc wydruku, mniej awaryjny ,cicha praca, wysokiej jakosci cały mechanizm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...............pl

Epson Stylus Color C43UX -

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8362

.

a co sie wam nie podoba w tej epsonce zdjęcia bardziej mi się na niej podobają niz na HP (jakiś taki wydaje się deczko bardziej ziarnisty czy cuś) tuszew porównianiu do konkurencji są tansze mowa oczywiscie o zamienikkach . stoje przed podobnym wyborem a wczesniej miałem 40UX i działała swietnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idzie wy sie nie znacie jakie HP? to sheet do bani i tyle tusz kosztuje krocie a jakosc za ta cene to i tak badziew po czym niby tu sie cudow spodziwac osobiscie uwazam ze canon 320i (czsem cos na nie drukuje)to najlpesze rozwiazanie jak ktos widził jak to drukuje to potrierdzi ze wypas grosze kosztuje tusz tez tani a hp to było dobre ale 5 lat temu. ekonomia panowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idzie wy sie nie znacie jakie HP? to sheet do bani i tyle tusz kosztuje krocie a jakosc za ta cene to i tak badziew po czym niby tu sie cudow spodziwac osobiscie uwazam ze canon 320i (czsem cos na nie drukuje)to najlpesze rozwiazanie jak ktos widził jak to drukuje to potrierdzi ze wypas grosze kosztuje tusz tez tani a hp to było dobre ale 5 lat temu. ekonomia panowie

:lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lexmark Z35 byl w Auchanie za 100pln ,a Z55SE za 200pln

przez tydzien tylko :( nie zdazylem

Z602 kosztuje 200pln ,jak sie zuzyje to wyrzuca sie i kupuje nowa

napelniac mozna do woli ,moj Z31 juz 8 razy przetrwal czarny i 3 razy kolorowy

przy dzisiejszych cenach drukarek nawet nie ma co wychodzic ponad 200pln - chyba ze ktos musi zdjecia drukowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie bawi jak ktos o drukowaniu zdjec  mowi przy drukarkach w cenie ponizej 300 zl toz takie drokarki to sie do zdjec napewno nie nadajo

NIe bądz dzieckiem i lamą jak drukarka np HP 845c czy 930c kosztuje -kosztowała w końcoweej fazie poniżej 300zł to co zdiecia są kiepskie ?? 2 lata temu kosztowały one po 450 i 700zł a 3 lata temu 700 i 900zł a na HP 845 czy 930c zdiecia sa bardzo diobrej jakosci nawet na zwykłym papierze a na fotograficznym są miodzio cena/jakość - celując!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie bawi jak ktos o drukowaniu zdjec  mowi przy drukarkach w cenie ponizej 300 zl toz takie drokarki to sie do zdjec napewno nie nadajo

NIe bądz dzieckiem i lamą jak drukarka np HP 845c czy 930c kosztuje -kosztowała w końcoweej fazie poniżej 300zł to co zdiecia są kiepskie ?? 2 lata temu kosztowały one po 450 i 700zł a 3 lata temu 700 i 900zł a na HP 845 czy 930c zdiecia sa bardzo diobrej jakosci nawet na zwykłym papierze a na fotograficznym są miodzio cena/jakość - celując!!!

jak chce utrwalic sobie zdjecia znajomych czy rodziny to nie stosuje polsrodkow jak drukowanie ich w domu np . wole isc do zakladu fotograficznego i wywolac te zdjecia za mniej niz 1zl a jkaosc bedzie bez porownania , niz te twoje cuda na zwyklym papieze chyba ze lubisz grafiki :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie bawi jak ktos o drukowaniu zdjec  mowi przy drukarkach w cenie ponizej 300 zl toz takie drokarki to sie do zdjec napewno nie nadajo

jak chce utrwalic sobie zdjecia znajomych czy rodziny to nie stosuje polsrodkow jak drukowanie ich w domu np . wole isc do zakladu fotograficznego i wywolac te zdjecia za mniej niz 1zl a jkaosc bedzie bez porownania , niz te twoje cuda na zwyklym papieze chyba ze lubisz grafiki :lol: :lol: :lol:

A kto tu mówi o drukowaniu tego typu fotek na drukarce w domu??????

Mi chodzi o fotki np do pracy magisterskiej czy np fotke kóra chce sobie walnąc nad biurko lub do czegoś innego a jeżeli choiz o zdiecia z aparatu to chyba logiczne ze lepiej pójśc do zakładu i wywołac tam za grosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto tu mówi o drukowaniu tego typu fotek na drukarce w domu??????

Mi chodzi o fotki np do pracy magisterskiej czy np fotke kóra chce sobie walnąc nad biurko lub do czegoś innego a jeżeli choiz o zdiecia z aparatu to chyba logiczne ze lepiej pójśc do zakładu i wywołac tam za grosze.

wiesz ale jak piszesz ze ta drokarka kosztowala 2 lata temu tyle a tyle a 3 lata jeszcze wiecej to sie przykro robi , technika idzie do przodu i sprzet ktory teraz kosztuje 200 zl wiecej potrafi nieraz niz ten z przed 3 lat za 1000zl , zobacz na grafy kiedys gf3ti kosztowal majatek a teraz to go bije karta za 300zl , procesory , plyty pamieci co jeszcze mam wymieniac i ty mi piszesz zebym nie byl lama ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ale jak piszesz ze ta drokarka kosztowala 2 lata temu tyle a tyle a 3 lata jeszcze wiecej to sie przykro robi , technika idzie do przodu i sprzet ktory teraz kosztuje 200 zl wiecej potrafi nieraz niz ten  z przed 3 lat za 1000zl , zobacz na grafy  kiedys gf3ti kosztowal majatek a teraz to go bije karta za 300zl , procesory , plyty pamieci co jeszcze mam wymieniac  i ty mi piszesz zebym nie byl lama ?

Nie porównuj drukarek do procesorów, kart graficznych i innych rzeczy tego typu bo w drukarkach wiele sie nie zmieniło. I ciekaw jestem jaka to grafa za 300zł bije gf3ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ale jak piszesz ze ta drokarka kosztowala 2 lata temu tyle a tyle a 3 lata jeszcze wiecej to sie przykro robi , technika idzie do przodu i sprzet ktory teraz kosztuje 200 zl wiecej potrafi nieraz niz ten  z przed 3 lat za 1000zl , zobacz na grafy  kiedys gf3ti kosztowal majatek a teraz to go bije karta za 300zl , procesory , plyty pamieci co jeszcze mam wymieniac  i ty mi piszesz zebym nie byl lama ?

Nie porównuj drukarek do procesorów, kart graficznych i innych rzeczy tego typu bo w drukarkach wiele sie nie zmieniło. I ciekaw jestem jaka to grafa za 300zł bije gf3ti.
no pewnie podwojenie czy potrojenie rozdzielczosci druku w stosunku do modeli z przed 2 lat to niewiele

przepraszam grafa za 400zl(gf4ti4200) bije gf3ti500 ktory kosztowal jeszcze niedawno 1500zl ,nie jest to rzeczywiscie 300zl ale i tak prawie 4 x mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ale jak piszesz ze ta drokarka kosztowala 2 lata temu tyle a tyle a 3 lata jeszcze wiecej to sie przykro robi , technika idzie do przodu i sprzet ktory teraz kosztuje 200 zl wiecej potrafi nieraz niz ten  z przed 3 lat za 1000zl , zobacz na grafy  kiedys gf3ti kosztowal majatek a teraz to go bije karta za 300zl , procesory , plyty pamieci co jeszcze mam wymieniac  i ty mi piszesz zebym nie byl lama ?

no pewnie podwojenie czy potrojenie rozdzielczosci druku w stosunku do modeli z przed 2 lat to niewiele

przepraszam grafa za 400zl(gf4ti4200) bije gf3ti500 ktory kosztowal jeszcze niedawno 1500zl ,nie jest to rzeczywiscie 300zl ale i tak prawie 4 x mniej

Kurna czy ty jestes jakis nie kumaty?? czy co?? zobacz co napisąłeś wcześniej: a mnie bawi jak ktos o drukowaniu zdjec mowi przy drukarkach w cenie ponizej 300 zl toz takie drokarki to sie do zdjec napewno nie nadajo napewno nie nadajo"

To ci napisąłem że skoro drukarka za 300zł ci nie odpowiada to ci mowie ze rok temu kosztowała ona 500zł bo dla ciebie widać cena oznacza jakosc a nie zawsze tak jest jak wiadomo ceny spadaja .To tak jakbys powiedzial ze na grafie za 400zł nieda sie grac i wszystkie w tej cenie są beznadziejnie wolne -przecież to idiotyzm !!

W cenie do 300zł mozna kupic fatalne Lexmarki( Z55 ujdzie jeszcze) i dobre HP-eki wiecej nie gadaj takich glupot jakby to cena wyznaczała jakosć produktu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to drukarki nawet za 700 zl a moze i wiecej , sie do druku zdjec nie nadaja , bo jak pisalem wczesniej na takim sprzecie nie uzyskasz tego co w zakladzie foto za kilkadziwesiat groszy i chodzi mi o zdjecia a nie obrazki do jakiejs tam pracy(bo od tego to dosc dobra bedzie najtansza drukara na rynku) , a ja na cene nie patrze bo juz bym dawno na radku9600 siedzial bo to napewno by miala byc duzo lepsza grafa od mojej ,za to ty wyskoczyles ze taki to a taki hp co teraz kosztuje 300 to 2 lata temu kosztowal tyle a 3 tyle i co z tego lepiej zdjecia robi ?Dla mnie mogl by nawet 10000zl kosztowac a i tak bym do fotografa poszedl ze zdjeciami z cyfrowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP do 300pln dobre???

jedyna dobra z jaka sie spotkalem to 945c ,ale to nie kosztuje 300pln :P

wysokie modele Lexmarka bardzo dobrze sobie radza ze zdjeciami (amatorskimi)

co do starosci sprzetu to: skoro 2 lata temu drukarka drukowala zdjecia to dzis taka sama nowa sztuka tez bedzie drukowala - dysze nie zasklepiaja sie z uplywem czasu :lol: to nie rana na skorze

update:

ortografy poprawilem tylko :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to drukarki nawet za 700 zl a moze i wiecej , sie do druku zdjec nie nadaja , bo jak pisalem wczesniej na takim sprzecie nie uzyskasz tego co w zakladzie foto za kilkadziwesiat groszy i chodzi mi o zdjecia a nie obrazki do jakiejs tam pracy(bo od tego to dosc dobra bedzie najtansza drukara na rynku) , a ja na cene nie patrze bo juz bym dawno na radku9600  siedzial bo to napewno by miala byc duzo lepsza grafa od mojej ,za to ty wyskoczyles ze taki to a taki hp co teraz kosztuje 300 to 2 lata temu kosztowal tyle  a 3 tyle i co z tego lepiej zdjecia robi ?Dla mnie mogl by nawet 10000zl kosztowac a i tak bym do fotografa poszedl ze zdjeciami z cyfrowki

A ja ci juz pisałem ze nie mowie o fotkach np rodzinnych czy z imprezy tylko jak to napisał KGB o fotkach amatorskich zeby np obkleic sobie biurko -z odległosci juz 10cm niewidac malutkich kropeczek a jakna fotke patrze z odleglosci 30cm to jakosc jest miodzo no chyba ze ty drykowales jna jakis lexmarkach Z12 i nieiwesz jakie fotki sa z HP845c czy 930 jakosc w pełni zadawlajaca do celów jak napisałem nikt z odleglosci 5cm sie na nie nie patrzy!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to drukarki nawet za 700 zl a moze i wiecej , sie do druku zdjec nie nadaja , bo jak pisalem wczesniej na takim sprzecie nie uzyskasz tego co w zakladzie foto za kilkadziwesiat groszy i chodzi mi o zdjecia a nie obrazki do jakiejs tam pracy(bo od tego to dosc dobra bedzie najtansza drukara na rynku) , a ja na cene nie patrze bo juz bym dawno na radku9600  siedzial bo to napewno by miala byc duzo lepsza grafa od mojej ,za to ty wyskoczyles ze taki to a taki hp co teraz kosztuje 300 to 2 lata temu kosztowal tyle  a 3 tyle i co z tego lepiej zdjecia robi ?Dla mnie mogl by nawet 10000zl kosztowac a i tak bym do fotografa poszedl ze zdjeciami z cyfrowki

A ja ci juz pisałem ze nie mowie o fotkach np rodzinnych czy z imprezy tylko jak to napisał KGB o fotkach amatorskich zeby np obkleic sobie biurko -z odległosci juz 10cm niewidac malutkich kropeczek a jakna fotke patrze z odleglosci 30cm to jakosc jest miodzo no chyba ze ty drykowales jna jakis lexmarkach Z12 i nieiwesz jakie fotki sa z HP845c czy 930 jakosc w pełni zadawlajaca do celów jak napisałem nikt z odleglosci 5cm sie na nie nie patrzy!!!!

to ci mowie ze do takich celow to bedzie rownie dobrze lex z25 sie nadawal bo jak odchylisz glowe na 40 cm :lol: to tez roznicy nie zobaczysz , a jak sam narysojesz to z 1 metra tymbardziej nie zobaczysz roznicy (no chyba ze rysowac nie potrafisz) :lol: :lol:

a tak wogole to jak bym se chcial cos na biurko naklejac to bym sobie naklejki z BATMANEM kopil :lol: :lol:

o koledze KGB to juz nic nie mow bo on na innym topicu toczy wlasnie klotnie ze nie ma roznicy pomiedzy kt266a a nf2 czy kt600 :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze ja sie wypowiem.........polecam i250....mam ja jakos od miecha.......i co ciekawe drukowalem i zdjecia i wszystko chyba......zdjeica no fakt nie mozna porownac do zdjec z salonu ale itak jakos jest zadowaljaca, nie przygladajac sie lupa mala roznica....co do tuszy... to sprawa wyglada smiesznie bo w samym komputronikiu tusz kosztuje oczywiscie zastepczy ok 10...:) wiec robcie jak chcecie ale do 300 zlociszy tylko i wylacznie canon.....

p.s. Jedyna wada......glosna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ci mowie ze do takich celow to bedzie rownie dobrze lex z25 sie nadawal bo jak odchylisz glowe na 40 cm :lol: to tez roznicy nie zobaczysz , a jak sam narysojesz to z 1 metra tymbardziej nie zobaczysz roznicy (no chyba ze rysowac nie potrafisz) :lol: :lol:

a tak wogole to jak bym se chcial cos na biurko naklejac to bym sobie naklejki z BATMANEM kopil :lol: :lol:

o koledze KGB to juz nic nie mow bo on na innym topicu toczy wlasnie klotnie ze nie ma roznicy pomiedzy kt266a a nf2 czy kt600 :lol: :lol:

Wiesz co juz bys nieporównywał tego złomu Z25 do naprawde zaje.. drukarki HP845 (cena/jakosc/rozsądek/bezawaryjnosc/szybkosc)

zacytuje ci wypowiedz kumpla z gg:

20:51:45 xxx

kurcze to ja zdjecie z cyfraka wydrukowałem na zwykłym papierze i jest super idealne o on tu pierdzieli jakies głupoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...