Skocz do zawartości
Robertosgd

TRACER 450W

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17231981 co sadzicie na temat tego zasilacza? obecnie urzywam rubikona 300W i niestety po zakupie fx a zaczol mi sie komp restartowac w czasie gry, cena tego zasilacza tracera jest dosc niska jak na 450 W wiec chcialem zasiegnac opini bardziej wyksztalconych na temat kompow :) czy on bedzie dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu uwazam,ze Chieftec jest pewny. A taki Tracer to zalezy jak sie trafi. Komp moze chodzic bez problemu, a moze na przyklad sie zjarac. Bo Tracer chyba nie ma zadnych zabezpieczen.W najgorszym wypadku spali sie caly osprzet komputerowy. Mysle,ze akurat na tym elemencie komputera nie powinno sie oszczedzac i tyle. Ale ludzie maja wolna wole, po to by wybierac, to co im najbardziej odpowiada! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajdaho -> z pelnym szacunkiem alle co u ciebie ma jesc prad??

ja mam 300W ale enlighta i ciagnal antka @ 2,45ghz i radka 9800pro + wszystko co tam jeszcze mam, jak twoje 450 by to pociagnelo to stawiam morze browara....... i gdzie sa te waciki ...

mialem w reku 350w tracera i powiem tyle -> to jest ptakowy zasilacz ,,, a wiele sie nie roznia.

Robertosgd -> nie pakuj sie w to niby to dziala ale zaufanie zadne,

jak ci siepomysli cos zmienic bedziesz mial znowu chustawke napiec, lepiej tera doloz 100zl zamiast potem sprzedac toto za 50zl i kombinowac 200stowki +++..]

co by nie bylo niedomowien - ta zasilka pocignie twoj konfig. (kropka)

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajdaho -> z pelnym szacunkiem alle co u ciebie ma jesc prad??

ja mam 300W ale enlighta i ciagnal antka @ 2,45ghz i radka 9800pro + wszystko co tam jeszcze mam, jak twoje 450 by to pociagnelo to stawiam morze browara....... i gdzie sa te waciki ...

mialem w reku 350w tracera i powiem tyle -> to jest ptakowy zasilacz ,,, a wiele sie nie roznia.

Robertosgd -> nie pakuj sie w to niby to dziala ale zaufanie zadne, 

jak ci siepomysli cos zmienic bedziesz mial znowu chustawke napiec, lepiej tera doloz 100zl zamiast potem sprzedac toto za 50zl i kombinowac 200stowki +++..]

co by nie bylo niedomowien - ta zasilka pocignie twoj konfig.  (kropka)

Pozdrawiam  8)

i tu sie z toba zgadzam w calosci co u mnie i u Robertosgd oraz krycho ma ciognoc prad ? nie sa to konfigi jakos specjalnie prado zerne wiec w tym przypadku patrzac nie wydaje mi sie aby konieczne bylo wydanie ponad 2 baniek na zasilacz . ja tego nie zabraniam to jest kazdego wlasna decyzja , jesli ktos dzieki temu poczuje sie lepiej to niech bierze zalezy co lubi. poprostu uwazam ze jesli kolega sie pytal o ten zasilacz to na pieniodzach nie lezy i sprzetu nie ma tak mocnego zeby zaraz drogo zasilke kupowac .

takie zasilke to pewnie sam bym kopil majoc radarka 9800pro lub cos w tym stylo choc by ze wzgledu na cene samej karty . ale zaraz bedzie ze jak ktos z celkiem 333 i riva tnt zapyta sie o zasilko to tez tylko chiftec . Bo to jedyna sluszna droga , panowie to w tym kraju przez 45 lat bylo i nic dobrego nie dalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze lepiej dolozyc troszke do Tracer 500 W ??

ten juz sie rozni sporo od tych swoich slabszych "braci" :P

Zasilacz do komputera,

- moc maksymalna 500W.

- 2 stosunkowo ciche wentylatory

- zabezpieczenia antyprzrepieciowe i przeciwzakloceniowe

- elektroniczny uklad sterowania predkosci wentylatora w zaleznosci od obciazenia - system Thermal Control

- wysoka sprawnosc ukladu

- posaida miedzynarodowe certyfilkaty bezpieczenstwa i jakosci

Sam sie nad tym zastanawiam hmmm Chieftec 360W to bedzie za malo bo jescze sprobuje pokrecic kompa. W tej chwili mam IMPET 300 W i tragiczne napiecia od poltora roku ale jeszcze wszystko dziala.

Wiadomo ze przy pelnym obciazeniu bliskim 500W to Tracer nei da rady alep oniezj 400 W powinno byc bez problemu. Jest powiekszony test www.benchmark.pl

Dziwna sprawa bo w opisie tego zasilacza jest ze ma sterowanie predkoscia a w tamtym tesie ze nie ma pisza hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy to cos zmienia, ale mam jeszcze 2 katody aurora coolermastera 30cm kazdy podlaczone do kompa i 2 dodatkowe wentyle chlodzace srodek kompa, w maxa payne 2 po odlaczeniu katod pogralem 10 min dluzej:) ale i tak sie zrestartowal przy mocniejszej akcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakbyscie juz musieli wybierac sposrod 2 -bez zadnej trzeciej opcji :lol:

to ktory??

1. Codegen 400 W X1 ( w actionei przy nim "ultra cichy" :P )

2. Tracer 500 W

wiadomo ze mi wystarczy sporo ponizej 400 W a jade tyle czasu 300W i napiecia fatalne a dziala np. 5v -mam 4.78 V a czasmi i mneij a 12V dochodzi do 13.60 V i tak poltora roku :P

tylko ze juz nei wiem czy nei padni calkiem zasilka ktora mam i dlatego szybko musze cos do 150 zl hmmm jakos sie ratowac trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jednak nie polecal tracera bo zasilacz kupuje sie na dluzej.

Lepiej dolozyc 80 zl i miec pewnosc ze sie nam nic nie spali - a szkoda by bylo sprzetu. Sam stanalem przed takim wyborem jak kupilem gf4 i moj modecom 300 w przestal wyrabiac. Teraz troche zaluje ze nie wzialem 420 watt chiefteca bo przy wiekszym upgrade sprzetu ten moze okazac sie niewystarczajacy. Ale co kto lubi - jedni lubia "dreszczyk emocji" podczas wkladania nowej grafy

(spali sie czy ie nie spali) a inni spokoj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowcipny jesteś AJDAHO i ciekaw jestem czy mówiłbyś to samo gdybyś rozbudował sprzęt przy tym Tracer 450. Koleś chce kupić zasilacz i my tu radzimy mu by się zastanowił czy nie zainwestować w coś lepszego, bo to o co pyta to jest zasiłka z ładnym napisem i choćby nie wiem jaki trafił egzemplarz to ciekaw jestem jak zachowa się przy powiedzmy procku AMD puszczonym na 2,5 GHz. Bronisz tej zasiłki, a sam porządnie jej nie obciążasz więc nic o niej więcej nie wiesz. A jak uważasz,że Chieftec 360 ma niestabilne napięcia to zapraszam do mnie na pokaz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZMIENILEM ZASILACZ NA HUNT KEY 360W, NIBY BARDZO DOBRY I CO...........W CZASIE 3DMARKA KOMP ZNOW SIE ZRESTARTOWAL I W CZASIE GIER TEZ SIE RESTARTUJE, NO TO JA NIC NIEROZUMIEM...............TO JAKA INNA PRZYCZYNA JAK NIE ZASILACZ!!!?

hehe miałem podobny problem... tórego przyczyną był proc :lol:

źle wyczyściłem paste srebrną i sie poszedł... :oops: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm no dziwne bo problemy zaczely sie wlasnie po wlozeniu fx a, na 4800 wszystko bylo ok, a proca nieruszalem od daaawna

w takim razie to wg mnie jest coś z fx'em albo z zasiłką... (ale przecież masz nową...??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie ja nie bronie tracera ani nic takiego przeciez pisalem ze jak bym kopil grafe za ponad 1000 zl to sam bym pewnie lyknol chifteca albo cos w tym stylu , nie wiem czy to jest na tyle doskonalsze urzadzenie ale po przeczytaniu porad na tym forum byl bym o niebo pewniejszy , to ze zasilacz mam nie obciazony to nie dlatego ze martwie sie o zasilacz tylko dlatego ze WC do kompa nie zaloze (maly smyk ten co na zdjeciu widac jest za ciekawy takich gadgetow i mogl by chciec cos powyciogac), a przy wykreconych sprzetach to AC nie bedzie raczej ciche , no i w paranoje nie popadam ile moj komp naprawde ciognie ? 300watt ? to zakladajoc 75 % wydajnosc zasilacza i tak mam zapas

HANU bez obrazy ale na taki tekst to co ci moglem napisac ? pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robertosgd nie masz kasy bierz FORTRONA z giełdy ja tak zrobiłem kupiłem o Roberta Parady model 300-BT z PFC i smiga że aż miło, cicho, dobrze trzymie napięcia ma zabezpieczenia

3.3 - 3.3

5 -4.99-5.02

12 - 12.3 - 12.4

napięcia mierzone miernikiem pod obciążeniem , sprzęt dwa dyski,gf4600ti310@700 ,A1700@2400+ 1.7v ,cd i wętyl do budy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze sie zastanawiasz? problem pojawil sie po zakupie karty ,a zniknol jak testowales na innej karcie ,wiec raczej z zasilaczem masz spokoj . oddaj te grafe do serwisu i juz , no chyba ze pokombinuj z ustawieniami w biosie bo moze karta jest na agp x 8 , plyta twoja to chyba obsluguje tylko masz co zle ustawione ?(nie krzyczcie zaraz nie mialem grafy na agp x 8 wiec to tylko takie gdybanie )

ale od zasilacza to juz bym sie odczepil raczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...