BassMan-SND Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Witam Poszukuje programu ktory by rejestrowal kirdy komputer zostal wlaczony i ile czasu byl wlaczony, czas zamkniecia systemu itd. Szukalem czegos takiego ale nic narazie nie znalalzlem. Z gory wielkie dzieki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 moj znajomy jest w trakcie pisania takiego progu tylko troche bardziej rozbuowanego : co bylo uruchamiane , instalowane itp. jedyny problem ze to bedzie komercja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Hmmm, napisanie takiego programu zajełoby mi jakieś 5 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 moze cos takigo? windowsuptime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Hmmm, napisanie takiego programu zajełoby mi jakieś 5 minut.no to napisz i się nim podziel :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 masz 5 minut ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Stefe wielkie dzieki czegos takiego szukalem dzieki za rade. sgj jak jesets w stanie napisac taki program to napisz i sie podziel efektem swojej 5 minutowej pracy. PS. jak by ktos znalazl cos podobnego to niech da znac. Pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Chcieliscie to macie. Oto efekt mojej 5-cio minutowej pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Spoko ale cos takiego (moze nie w takiej postaci) jest juz w windowsa XP Pro a ja potrzebowalem czegos o wiekszych mozliwosciach (windows Uptime pasuje jak ulal). Jak bys dodal jakies dodatkowe funkcja jak rejestracja i prowadzenie statystyk to bylo by super i bym sie przezrzucil na twoj program. Dzieki za zainteresowanie tematem ale na razie zostaje przy Windows UpTime. Pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Chcieliscie to macie. Oto efekt mojej 5-cio minutowej pracy A z ciekawosci moglbys powiedziec w czym to napisales? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 IMO 99% ze Delphi zobacz, jesli nawet w skompilowanym kodzie zostaja tego rodzaju smieci: "SOFTWAREBorlandDelphiRTL" "SoftwareBorlandDelphiLocales" to ciezko aby to bylo cos innego :D edit1 ----- Z reszta juz po samej ikonce mozna sie domyslic w czym to bylo pisane... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Ale co z tego, że delphi :D Mimo pisania 99% kodu w MSVC++ 6 czasem trzeba przekodować bardzo szybko interfejs użytkownika do jakiegoś modułu, albo po prostu przetestować DLL-a :) wtedy delphi jest niezastąpione (albo c++ builder, ale jego nam nie kupili :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Ale co z tego, że delphi :D Mimo pisania 99% kodu w MSVC++ 6 czasem trzeba przekodować bardzo szybko interfejs użytkownika do jakiegoś modułu, albo po prostu przetestować DLL-a :) wtedy delphi jest niezastąpione (albo c++ builder, ale jego nam nie kupili :() Yyyyyy..... nic z tego... yyyy...poprostu sie pytal to mu odpowiedzialem.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 A ja jestem narwany :) Sorki, pracuję przy kodzie cały dzień i około 16, 17 już mam dość :D Tak sobie napisałem o zastosowaniu delphi :D Gorąco pozdrawiam znad rozgrzanego procesora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Ja potrzebuje czegoś co by można było ograniczyć czas pracy komputera. Np Użytkownik a może mieć 2 godziny dziennnie komputer odpalony Użytkownik b może mieć 1 godzine dziennnie komputer odpalony Administrator ile chce Coś w tym stylu :) Zna ktoś coś takiego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Może polecenie net user ? Pozwala ograniaczać konkretnym uzytkownikom logowania tylko dla konkretnych godzin i dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Generalnie problem jest dość prosty do rozwiązania. Do programiku sgj-a dodać tracking uptimeu w zależności od zalogowanego użytkownika. Zapisać to do jakiegoś pliku i viola. Sprawdzanie po zalogowaniu pozostałego czasu, nawet nie trzeba się bawić uptimem, wystarczy API SetTimer() (albo delphowski wrapper TTimer). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Aha tylko trzeba potrafic to zrobic ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Aha tylko trzeba potrafic to zrobic ;p Potrzebujesz tego progamu komercyjnie, czy tak po prostu, do domu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Do domu :) Komercyjnie to bym se Cafe Suite czy coś podobnego strzelił. Ja to do domu potrzebuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...