Skocz do zawartości
krawcu

Chieftec dragon (56k warning) [mały UPDATE]

Rekomendowane odpowiedzi

Na fotkach brakuje coolera Zalmana 7000, świecącego wentyla z tyłu(zielony) i zaślepki z pleksy z przodu (półprzezroczystej), która da fajny efekt niebieskiej poświaty. No i oczywiście panuje już porządek z kablami w środku Postaram się z czasem wstawić więcej fotek.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do umieszczenia okna mam swój argument - po co mają być widoczne aluminiowe skrzynki z dyskami, a wyżej też nie szło bo szyba byłaby jeszcze mniejsza (mały dinks do otwierania obudowy przeszkadza. A wzór - moim zdaniem lepszy od biohazard :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzor moim zdniem jest moze i lepszy od Biohazardu, ale smoik to tez juz wszyscy robia. Ja mam juz inny plan na szybke, czekam tylko na chiefteca.. A ten dinks zawsze mozna w prosty sposob oninac..

BTW : Beton pokaz jakies robocze fotki z pola walki z chieftec'iem..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzor moim zdniem jest moze i lepszy od Biohazardu, ale smoik to tez juz wszyscy robia. Ja mam juz inny plan na szybke, czekam tylko na chiefteca.. A ten dinks zawsze mozna w prosty sposob oninac.. 

BTW : Beton pokaz jakies robocze fotki z pola walki z chieftec'iem..

Pozdrawiam

walcze z nim dzielnie - na razie duzo olowka sie zuzywa i makulatury (projekty etc)

kompletuje wszystkie potrzebne mi rzeczy aby rozpoczac moda - czekam az dorwie mnie jakas choroba to wtedy sie zabiore do wlasciwej roboty

btw: kupilem migomat za 30zl :lol: od jakiegos menela ktory wiozl go na zlom :lol: - przyda sie do mojego moda :lol:

nie pokaze nic , dopoki nie skoncze - przedstawienie mojej budy nie tylko bedzie statyczne (fotki) , ale tez filmik , bo tutaj bedzie naprawde co do pokazania :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też dorzuce opinie:

1.Okno małe, ale ujdzie :wink:

2.Smoka to sam robiłeś czy kupiłeś już wypisakowana plexi :?

3.Wzór jest spoko jednak boli mnie to " ucięta szyja" :?

4.Mały bajzel z kabelkami masz :cry:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ono afktycznie sprawia wrazenie ine skonczonego - mozna jebylo wyciagnac nieco (tylko tak de pierwszych oznak nieporzebnego zlomu) w gore no i jakos obejsc ta klamke ostawiajac tam chocby 0,5cm blachy - bo teraz wyglada jakby sie komuz wyzynarka obsunella :/

kolorki spox (jak nie lubie chinek ccalorocznych to to zestawienie mi sie podoba), smoczek niestety chyba z allegro, ale moze daloby sie gdzies dopiaskowac reszte szyi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracając do oklepanych wzorów ważne jest czy jemu sie podoba a nie wam !!! którzy stwierdzacie że to oklepany wzór bo to dla niego mod a nie dla was a mod jest słaby bo sie nie postarałeś ja sie zabieram do swojego tylko musze kupić plexe odpowiednio grubą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem choinki, jestem też leniwy więc nie włożyłem dużo pracy (przyznaje bez bicia), a szybka już mi się znudziła trochę i wstawiam większą na cały bok, tylko nie wiem jaki kształt. Chyba coś innego (na pewno) niż zwykły kwadrat, może coś w rodzaju dziury w scianie z cegieł.... Wszytko przydzie z czasem (po sesji :P ). Ale najbardziej mnie cieszy cisza :D wszystkie wentyle na 5 V i tylko szum powietrza słyszę.

A co do farby to jak narazie sie trzyma (odpukać). Jak zacznie schodzic to kupie czarne panele i czarną szufladkę na dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Jak na taką bude to okno moim zdaniem za małe.

2) Szkoda, że łeb ucięty i nie jest większy

3) Podświetlenie ładne

4) Zrób cos by światło z wnętrze nie przebijało się przez krawędzie zaślepki itd.

Popracuj jeszcze bo jak anrazie to standart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto mały update 

Dołączona grafika

Zaślepki z pleksy nie ma, za to są pomalowane napędy.

Dołączona grafika

widze ze kolega ma obudowe cheifteca big towera, jak zmiesciles tam tego zalmana? Mi przeszkadza blacha pod zasilaczem, czy ja wyciac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee to chyba nie jest bigtower :|

Faktycznie :) W kazdym razie w tej obudowie nie ma blachy pod zasilaczem jak w big towerach cheifteca (seria dragon). Za cholere nie mozna tam upchac zalmana 7000A Cu :( Szukalem ze mozna wyciac ta blache. Jesli w tej obudowie na zdjeciu byla ta blacha pod zasilaczem to czym mozna wyciac jej kawalem aby wszedl zalman lub inny wiekszy radiator?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi