moris Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 witam :) moze ktos mi powie jak podkrecic tego duronka na tej wlasnie plycie ? co prawda oferuje ona zmiane fsb ale .zgodnie za rana jednego znajomego zmienilem fsb poprzez zworki na plycie na 166 i obecnie z duronka 1.4 mam 1750.ale jak podkrecic go bardziej ?:) bo jesli zmieniam poprzez fsb z poziomu biosu to nie rusza juz przy 155. poza tym czytalem ze mozna jakos odblokowac cache tak ? czy to prawda? z gory dzieki za wazne dla mnie informacje:) pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ok, widze ze zes nowy wiec zrob tak znajdz na forum opcje szukaj wpisz nazwe swej plyty , pozniej duronka nowego a nastepnie pojaw sie znowu :P to pogadamy na temat twojej plyty i procka (swoja droga jak zworkami dajesz 166 to w biosie powinny sie ukazac wyzsze wartosci przetaktowania chyba ze twa plyta obsluguje max magistralke 166 ) a wiec jak juz poczytasz i stwierdzisz iz plytka ciagnie max 166 to zmien mnoznik na 12,5 i bedzie gucio a jak to ci nie wystarczy to zawsze mozesz sobie drut moda strzelic. Amen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moris Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 witam oj czytalem czytalem..zanim napisalem na grupe przeczytalem niemal wszystko odnosnie zarowno plyty jak i duronka :) jesli chodzi o plyte to wlasnie max na niej to 166 a niestety nie moge mnoznika w biosie zmienic (nie ma takiej opcji) a jesli chodzi o jakiegos drut moda..nie wiem co to :) ludzie pisza tez o odblokowaniu cache w tym duronku..tez nie wiem jak i nie udalo mi sie jakos znalezc cos wiecej niz tylko wzmianki :) dzieki z gory za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ... a niestety nie moge mnoznika w biosie zmienic (nie ma takiej opcji)... ale przeceiz masz zworki w lewym gornym rogu - poczytaj manuala lepiej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moris Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 wlasnie dopadlem manuala w pdf i faktycznie jest:) dzieki :) teraz tylko musze skolowac 5 zworek :) a co z tym cache? to jakis kit ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 to nie kit tylko prawda, poszukaj na forum o tym topicu bo jest tego bardzo duzo wiec tam dowiesz sie co i jak, a topic nazywal sie bodajrze odblokowywanie cache w thortonie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moris Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 wlasnie siedze juz z podkreconym duronem 1.4 na 2ghz i pracuje stabilnie..temperatura 45 stopni (glacialtech 2410) ...jeden znajomy polecil podniesc napiecie vcore 6% czyli obecnie mam 1.6v..czy dobrze zrobilem ? czy moze nie podnosic napiecia? a z tym cache..troszke sie boje:)mam duronka z zielonym laminatem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 a sprobuj nie podnosic napiecia jezeli proc wystartuje to super a jak nie to zostaw podkrecony tak jak jest, jaki max vcore (napiecie) mozesz dac w biosie, sprobuj smignac durnia na 2200 mhz, tylko ze juz pewnie bedziesz potrzebowal dla takiej wartosci 1,8 volta ale kto tego sie nie dowiemy dopoki nie sprobujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 wlasnie siedze juz z podkreconym duronem 1.4 na 2ghz i pracuje stabilnie..temperatura 45 stopni (glacialtech 2410) ...jeden znajomy polecil podniesc napiecie vcore 6% czyli obecnie mam 1.6v..czy dobrze zrobilem ? czy moze nie podnosic napiecia? a z tym cache..troszke sie boje:)mam duronka z zielonym laminatem :) U mnie na tej samej płycie z najnowszym BIOS-em napięcie proca jest przekłamane o około 10 st. C- u ciebie wszystko OK? Czyżby BIOS zawinił- jaką masz wersję? Magistralę masz na 166, a jaki mnożnik? Próbowałaś ustawić pamięci na 200MHz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moris Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ??? napiecie przeklamane o 10stopni Celcjusza???ze co ? jak napiecie i stopnie celcjusza sie maja wspolnie ? bo naprawde nie rozumiem temp sprawdzalem w biosie i spozycjonowalem sobie cpucool zeby mi pokazywal faktyczna temp wlasnie z biosu.bios mam najnowszy do tego asrocka k7vt4-4x .magistrala 166 mnoznik 12. pamieci mam 333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Oczywiście chodziło o temperaturę, moja pomyłka! Co to znaczy spozycjonowałem ??? Jak ze stabilnością tej płyty przy jakichś bardziej skomplikowanych operacjach, mocnym obciążeniu CPU i takim przetaktowaniu? Mi dla odmiany nie działa pod XP mycha USB, a pod Win98 działa!!! Chyba muszę przeinstalować XP, może jakiś inny sposób naprawy (mycha korzysta ze standardowych sterów z XP, żadnych konfliktów a nie działa!!!- na starej płycie i tem samym OS było wsio OK) Jak do tej płyty podłączyć dodatkowe głośniki- niby obsługuje 5.1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...