mikos Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jutro będę miał wreszcie nowe kostki - Geil DDR500. Wczesniej miałem HyperX DDR433 które nie chciały iść w dualu i max FSB to było 230. Teraz staram się dobić do FSB250 :twisted: i obawiam się, że nowy procek by się przydał. Aktualnie ma XP1700 z 10 tygodnia tego roku (B0 ale na standardowym napięciu 1.5 V a nie 1.6) i niestety mimo że proc jest całkiem całkiem, to ma problemy z wzszym napięciem. Nie lubi nic ponad 1.75 V (i nie z powodu temperatury!). Jedyny plus tego proca to to że przy 12,5x166 (XP2600) styka tylko 1.5V. W sumie poszedł na 2375 i to jest max. Pamiątki przystopowały przy FSB230. Teraz liczę na więcej :twisted: Szukam proca który poszedłby na FSB250 przy mnożniku x10 (bądź wyższym). Może ktoś poleci jakąś serię? Jestem trochę nie na bierząco... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 jest gdzies swiezo na forum watek o chodzeniu @250 i pierwsze co sie w nim pojawia, to ze jest to loteria czy dojdziesz do takiego FSB znajdz go sobie bo tam sa cale cztery strony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 musisz dobierac MOBO a nie proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 niue koniecznie mi na jednym mobo z 15 procków na 250fsb poszły tylko 2 dzisiaj zobacze czy mój łazi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Taki proc musi znosić wyższe Vcore bo inaczej lipa. Wątpię, czy poleci na 250 na Vcore poniżej 1,825. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 sorry ale nikt tu nie ma pojecia o co chodzi....tylko z Niemcem moge tu sie zgodzic Najwazniejsza jest plyta glowna ,jesli MoBo jest w stanie pracowac na fsb250 to KAZDEGO procka mazna zmusic do pracy na takim fsb.Przy mnozniku dosc niskim 6-8 .wystarczy Vcore1.8-1.85V dla wiekszosci prockow.Wraz ze wzrostem fsb trzeba tez podniesc Vcore.np. 12.5x200 i wystarczy Vcore1.9V,ale 10x250 to juz Vcore 1.95-2V Procek jest tu czynnikiem drugorzednym....jak nie znajdziesz plyty ktora smiga na takim fsb i pamieci to nic nie zrobisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...