bkroy Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Witam, problem jak w temacie, wyskakują mi różne komunikaty przy podłączaniu się do serewrów: Uwaga ProbenPrinz.de (193.111.198.138:4242) - Your 4242 port is not reachable. Please review your network config. To jeden z nich. Błąd ProbenPrinz.de (193.111.198.137:4242) - Connection refused. Your IP is currently blacklisted. Ten jest troche inny i jakby śmieszniejszy (z jakiej <span style="color:red;">[ciach!]</span>*** okazji jestem na czarnej liście) Apropo do jakiego serwera się podłączać ???? Jakie średnie wartości osiągacie przy ściąganiu - ja raz miełem ok. 19kb/s (piękne czasy) a teraz ogólnie od 2kb/s do 9 - 10 kb/s na Neostradzie+. Jak z transferami i portami jest u was?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Zmien porta i pokombinuj :P ps. polecam overneta - latwy w obsludze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Moze laczysz sie przez proxy zewnetrzne? Ale jak Neo to raczej nie. Jak laczylem sie przez w3cache to mialem takie dziwne problemy :? Sprobuj pokombinowac z portami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanth Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jezeli jestes za firewallem albo masz wew ip bez przekierowanych portow (na neo tez mozna :) ) to normalne, ze dostajesz taki komunikat. Bby uzyskac high ID mulek potrzebuje portu TCP (dowolnego) i UDP: 4672 - wymiana zródel pomiedzy klientami 4661 - polaczenie z serwerem 4665 - wyszukiwanie zródel na serwerze Blacklisted mozesz byc za kilka rzeczy, z tego co pamietam, szczegolnie przez servery lugdunum. 1. Jak za czesto skaczesz z servera na server 2. Jak przekroczyles hard limit shared files danego servera 3. Jak masz wersje mula ponizej bodajze 24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jezeli jestes za firewallem albo masz wew ip bez przekierowanych portow (na neo tez mozna :) ) to normalne, ze dostajesz taki komunikat. Bby uzyskac high ID mulek potrzebuje portu TCP (dowolnego) i UDP: 4672 - wymiana zródel pomiedzy klientami 4661 - polaczenie z serwerem 4665 - wyszukiwanie zródel na serwerze Blacklisted mozesz byc za kilka rzeczy, z tego co pamietam, szczegolnie przez servery lugdunum. 1. Jak za czesto skaczesz z servera na server 2. Jak przekroczyles hard limit shared files danego servera 3. Jak masz wersje mula ponizej bodajze 24 Co mam wpisać w konfiguracji eMule w sekcji PARAMETRY ŁĄCZA, okienko Port klienta w miejscu TCP I UDP ????? Witam, korzystam z NEO+, dystrybucja na LINUXIE, mam aktywny firewall z windowsa XP. Możesz mi troche jaśniej wyjaśnić o tych portach?? Apropo: 1. Faktycznie nie mogłem się zdecydować na konkretny serwer i troche skakałem po nich 2. Jak przekroczyles hard limit shared files danego servera - co to znaczy ?? - bo nie wiem. 3. Co to znaczy że niby jestem na tej blacklist danego serwera (będe miał kare w postaci mniejszych transferów czy co)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Wyłącz firewalla. Dystrybucja na linuksie? Może trochę więcej? Serwer? Maskarada? Jeśli tak to zrób przekierowanie portów. ad3) blacklist = ban. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jezeli jestes za firewallem albo masz wew ip bez przekierowanych portow (na neo tez mozna :) ) to normalne, ze dostajesz taki komunikat. Bby uzyskac high ID mulek potrzebuje portu TCP (dowolnego) i UDP: 4672 - wymiana zródel pomiedzy klientami 4661 - polaczenie z serwerem 4665 - wyszukiwanie zródel na serwerze Blacklisted mozesz byc za kilka rzeczy, z tego co pamietam, szczegolnie przez servery lugdunum. 1. Jak za czesto skaczesz z servera na server 2. Jak przekroczyles hard limit shared files danego servera 3. Jak masz wersje mula ponizej bodajze 24 Co mam wpisać w konfiguracji eMule w sekcji PARAMETRY ŁĄCZA, okienko Port klienta w miejscu TCP I UDP ????? Witam, korzystam z NEO+, dystrybucja na LINUXIE, mam aktywny firewall z windowsa XP. Możesz mi troche jaśniej wyjaśnić o tych portach?? Apropo: 1. Faktycznie nie mogłem się zdecydować na konkretny serwer i troche skakałem po nich 2. Jak przekroczyles hard limit shared files danego servera - co to znaczy ?? - bo nie wiem. 3. Co to znaczy że niby jestem na tej blacklist danego serwera (będe miał kare w postaci mniejszych transferów czy co)?? Z Windowsowym firewallem nigdy nie dostaniesz High-ID. Wolny port - niekoniecznie 4662 i jest ok. Praktycznie nie ma znaczenia na jakim serwerze sie jest bo i tak pliki sa u ludzi a ludzie lacza sie miedzy soba poprzez serwery a serwery rowniez miedzy soba - zatem. Tak jest przynajmniej w teorii - zauwazylem jednak ze czasem na najwiekszych serwerach (Razorback czy Probenprienz bylo mniej zrodel niz na mniejszych) Uzywam juz eMula od Maja - przetestowalem mase ustawien, modow , uzywalem roznych serwerow, raz bylo lepiej raz gorzej ale 250 GB sciagnietych danych jakby nie bylo jest :). Obecnie uzywam moda 0.30c Sivka 10c6. Sredni transfer to ok 37-40 kB/s (2,5 - 3GB dziennie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 8O o ja p..... Jakie masz lacze :?: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 co do portow - udp nie musisz miec, aby uzyskac highid... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 8O o ja p..... Jakie masz lacze :?: :!: Oczywiscie Neo+ :) i jak widze narzekania innych to troszke sie dziwie. Mnie przynajmniej wystarcza. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 wow ;] :D :lol: Zaraz wyprobuje tego moda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanth Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 co do portow - udp nie musisz miec, aby uzyskac highid... ;] Ze niby wystarczy jeden TCP? Hmmm.... a probowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 mam tak zriobione :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Potwierdzam na moim przypadku. UDP wlaczone czy wylaczone - nie ma zadnego znaczenia dla uzyskania High ID. Przydaje sie jednak przy A4AF - czyli wymianie zrodel z klientami. Co do Low ID to nie ma co panikowac - nie oznacza to automatycznie mniejszego trasnferu a mniejsza ilosc zrodel - mozna z tym zyc. To co decyduje to jakikolwiek wolny port. Na forum osiolka mozna dowiedziec sie praktycznie wssystkiego : http://donkey.outs.pl Co do testowania moda - trzeba troche cierpliwosci - osiolek nie rozpedza sie tak szybko, ale jak juz sie rozbuja to hehe :). Przykladowo teraz mam : uptime : 22h 42min downloaded data : 2,44 GB uploaded data : 782 MB version : emule 0.30c Sivka 10c6 limity UL/DL : 10/64 kB/s limit zrodel : 350 / 800 serwer : Razorback, High, ID Neo+ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 I jeszcze maly update : Link do wspominanego moda : http://homepage.hispeed.ch/sivka/mods/eMul...a.v10c6-bin.rar Strona ze wszystkimi modami : http://www.emule-mods.de Test na sprawdzenie portu i mozliwosc uzyskania High ID http://www.thedonkeynetwork.com/connection_test Powinno wystarczyc :) [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Witam, czy może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób zainstalować tego moda i jak to zrobić aby w tym czasie nie utracić plików które były wtedy ściągane ??!!?? Apropo jeszcze te części tych plików mam w katalogach eMule! Jak zrobić aby były widoczne przez tego moda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 heh... bierzesz i wrzucasz wszystko co masz w paczce .rar do katalogu z mulem i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Celowo podalem link do tzw. binarnych wersji a nie instalatora. Przegrywasz zawartosc archiwum do katalogu z emulem i zostaja wszystkie kredyty, ustawienia itp. Co do pytania z PW - kolory oznaczaja ilosc zrodel do konkretnej czesci pliku. Im ciemniejszy kolor tym wiecej. Na podanym forum mozna naprawde sie wszystkiego dowiedziec, po co zasmiecac tweak-a skoro tam juz to wszystko bylo 1000 razy przerabiane ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=SeReWkA= Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Czy jest możliwe ze eMule wykrywa High ID dopiero po "zainstalowaniu" tego moda- w tym przypadku - eMule0.30c-sivka.v10c6??????? Na "normalnym" eMule 0.30, bez zadnych modów nie wykrywało u mnie High ID mimo iż odbllokowany miałem ten sam port co teraz i takie samo ID mojego kompa w sieci??? Po "zainstalowaniu" moda mam High ID - czyli wynika z tego że rodzj eMule ma wpływ na to czy mamy Low ID czy High ID ?? Czy tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 nie moge zmienic ilosci zrodel na plik, samo sie ustawilo na 500 i nie ma mozliwosci zmiany tego (na szaro). nie wiem dlaczego na tej ver tak jest :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...