TyBiAs Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ja tez wlansie przerobilem mojego Atmana 306 :D zakupilem krucce w castoramie, mosiezne :D i klej epoxydowy bezbarwny :D I mowie wam wyglada jak ze sklepu :D ten bezbarwny klej jest swietny ! trzyma jak diabli i wogole go nie widac, calosc jest bardzo estetyczna. Krucce przykelilem bezposrednio do wylotow, ta kratke wywalilem, bo tylko zajmuje mi miejsce. POd ta zakrecana klapke, przed wirnikiem, podlozylem gumke recepturke :D zzakrecilem(ledwo co) i jest full szczelnie :D, jak bede mial aparat to wam wzuce zdjatka. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Male pytanko jak jest z srednicami wyjsc w pompach 305 i 306? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 At 306 16mm wewnątrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krulik Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Atman 305 wystarczy na 2-3 bloki wodne ?? Pompuje 1200l/h ? Na allegro sa po 45 złoty teraz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Na 2 napewno ale przy trzech bym sie zastanawiał. Jakiej srednicy najlepiej uzyc wezy do pompy atman 306? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Na wyjscie pasuje waz 12/16, a na wejscie to sie zastanawiam czy nie zapodac 16/22 zeby byl dobry przeplyw no ale to tylko moja koncepcja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizo Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy może ktoś wie gdzie można kupić wirnik do pompki Atman AT-305, na http://www.discus.com.pl niestety od dłuższego czasu niemają, swoją drogo pochodziła mi 3 miechy i padł wirnik, czy to normalne :?: , mam ją zamocowaną siatką (wlot wody) do dołu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/\/\ Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Co dla was znaczy cicha pompka?? AT306 ma takie wibracje że wąż na kilkadziesiąt centymetrów drży. Czy to jest cisza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_marko Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o przeróbki to ćwiczyłem sprawę na conajmniej kilku egzeplarzach .... Pierwszy był AT-305 ... wyszło tak sobie (widać wycieki silikonu), kolejny AT-306 ... wyszło o niebo lepiej (tak mi się wydaje). W porównaniu obu pompków - cóż jak bym nie planował kolosalnego układu podłączonego do hydromasażu w wannie ;) to bym wybrał AT-305 - ciuchtka, spokojna w sam raz. AT-306 to overkill w przeciętnym układzie WC. Przy testowaniu zalałem cały zlew wody i podłączyłem do prądu .... zanim się spostrzegłem, że nic nie przymocowałem do końcówki pompy miałem wodę w całej kuchni (momentalnie wypompowało .... :mur: ). Prezentuję fotki moich pompek .... A tu więcej fotek AT-306 i AT-305 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaWCi0 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 radek_marko - dwa pytanka: 1. potrafilbys okreslic czy AT-306 jest znacznie glosniejsza od AT-305? Bo kupilem 306 i jak narazie nie moge o niej powiedziec ze jest cicha (ale pracuje nad tym aby ją wyciszyc, wyeliminować wibracje). 2. Jak pompka radzi sobie z brakiem wody w otoczeniu? Nie przegrzewa sie? A moze montujesz na niej jakies radiatorki? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Witam! No ja tez zakupilem atmana 306 =) interesuje mnie wydajnosc ale nie chce miec znowu jakiegos wielkiego halasu :/ mysle teraz tez zeby przerobic tego atmana na niezatapialnego jak bede montowac moje WC. czy bedzie duzo glosniejsza niz jako zatopiona? i o ile podnosi sie temp wody gdy jest zatopiona? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_marko Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 radek_marko - dwa pytanka: 1. potrafilbys okreslic czy AT-306 jest znacznie glosniejsza od AT-305? Bo kupilem 306 i jak narazie nie moge o niej powiedziec ze jest cicha (ale pracuje nad tym aby ją wyciszyc, wyeliminować wibracje). 2. Jak pompka radzi sobie z brakiem wody w otoczeniu? Nie przegrzewa sie? A moze montujesz na niej jakies radiatorki? Pozdrawiam 1222088[/snapback] Ad 1. AT-306 jest zancznie głośniejsza Ad 2. Nie mam pojęcia jak to jest z brakiem wody - nie testowałem. W moim zastosowaniu nie stosuję radiatorków - pompka jest w postaci fabrycznej, dla wyciszenia i eliminacji drgań okręciłem ją gąbką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Na 2 napewno ale przy trzech bym sie zastanawiał. Jakiej srednicy najlepiej uzyc wezy do pompy atman 306? 900195[/snapback] U mnie atman 304 (800l/h), napędzą cristala i 2 kadety spięte szerogowo. Taką samą 304-kę miałem przy trzech blokach + fiat i nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Witam ponownie zapytuje jakie beda korzysci z przerobienia pompki na niezatapialna, oprocz tego ze spadnie mi nieznacznie temp wody ale niestety bedzie glosniej i pompka bedzie sie grzac?? bo niedlugo bede skladac WC, mam wlasnie ta pompke i nie wiem czy przerabiac czy nie... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 hmm.. ja przerobilem i nie nazekam .. przynajmniej teraz mi sie wszystko do budy miesci .. aa problem z grzaniem papki rozwiazalem tak ze stoi zaraz za kadettem na ktory dmycha wentyl 120 :) masz link sobie zobacz jak to wyglada...LINK!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 miałem przez blisko rok AT-305 jako niezatapialną i powiem tak: sama pompka podczas pracy nie grzeje się aż tak, żeby wymagała dodatkowego chłodzenia jeśli chodzi o temperatury to odnotowałem spadek o blisko 3*C gdy przerzuciłem się na układ z pompką w zbiorniczku, dodatkowo aktualnie (ze zbiornikiem z wodą) woda nagrzewa mi się około 3 razy dłużej niż przy pompce niezatopionej (pojemnik ma 2,5L) dlatego polecam wszystkim rozwiązanie z pojemnikiem: może i zajmuje dużo miejsca, ale o wiele łatwiej jest taki układ napełniać, odpowietrzać (dosłownie 3 sec) i opróżniać (gdy miałem niezatopioną pompkę o upierdliwe było spuszczanie wody z układu) no a temperatury mówią same za siebie: 35*C - idle 42*C - stress (mierzone termometrem samochodowym) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o przeróbki to ćwiczyłem sprawę na conajmniej kilku egzeplarzach .... Pierwszy był AT-305 ... wyszło tak sobie (widać wycieki silikonu), kolejny AT-306 ... wyszło o niebo lepiej (tak mi się wydaje). W porównaniu obu pompków - cóż jak bym nie planował kolosalnego układu podłączonego do hydromasażu w wannie ;) to bym wybrał AT-305 - ciuchtka, spokojna w sam raz. AT-306 to overkill w przeciętnym układzie WC. Przy testowaniu zalałem cały zlew wody i podłączyłem do prądu .... zanim się spostrzegłem, że nic nie przymocowałem do końcówki pompy miałem wodę w całej kuchni (momentalnie wypompowało .... :mur: ). 1221993[/snapback] No bardzo ladnie, chyba sie przekonalem by w swoim ukladzie do ktorego kompletuje elementy zastosowac Atmana 306 :-P Mam tylko male pytanie, przy wyprowadzeniu masz plastykowe kolanko, ono chyba nie jest oryginalne czy jest ?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Mam tylko male pytanie, przy wyprowadzeniu masz plastykowe kolanko, ono chyba nie jest oryginalne czy jest ?? <_< 1236395[/snapback] To kolanko jest na wyposazeniu pompki - przynajmniej w 305 ale podejrzewam (na 99,9%) ze w 306 tez ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teeboos Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 To kolanko jest na wyposazeniu pompki - przynajmniej w 305 ale podejrzewam (na 99,9%) ze w 306 tez ;] 1236411[/snapback] Ja kupiłem od takiego wesołego kolesia z Gocławia(wafka) At-306, w pudełeczku miałem całą paczuszke kolanek, kroćców i jakiś wynalazków---polecam ziutka bo 10 zł mi na dzień dobry uciął :lol: . Zależy od kogo się kupuje, jedni dają inni nie brat kupił tylko pompkę bez dodatków ale dostał gwarkę na 24 miechy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ja kupiłem od takiego wesołego kolesia z Gocławia(wafka) At-306, w pudełeczku miałem całą paczuszke kolanek, kroćców i jakiś wynalazków---polecam ziutka bo 10 zł mi na dzień dobry uciął :lol: . Zależy od kogo się kupuje, jedni dają inni nie brat kupił tylko pompkę bez dodatków ale dostał gwarkę na 24 miechy :wink: 1236557[/snapback] Dzieki za info, nie sadzilbym wczesniej, ze sprzedaja je z bogatszym lub ubozszym wyposazeniem a mi na tym kolanku by zalezalo, nie mowiac o reszcie dodatkow :D Ten gosc to z allegro czy sklep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ja kupilem atmana-306 na allegro za 59zl + 6 zl przesylka = 65 zl. Sa wszystkie koncowki, jest gwarancja i w ogole wporzo. Tutaj link to kolesia: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ja kupilem atmana-306 na allegro za 59zl + 6 zl przesylka = 65 zl. Sa wszystkie koncowki, jest gwarancja i w ogole wporzo. Tutaj link to kolesia: 1236763[/snapback]Wlasnie u niego na tej aukcji zamierzalem kupic, tylko w lutym jak, po wyplacie :) Jeszcze czekam na odpowiedz na maila czy jeszcze bedzie je wystawial bo aukcja jutro sie konczy. To dzieki, nie bede musial go pytac o te dodatki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ja kupilem atmana-306 na allegro za 59zl + 6 zl przesylka = 65 zl. Sa wszystkie koncowki, jest gwarancja i w ogole wporzo. Tutaj link to kolesia: 1236763[/snapback]spoko gośc, wczoraj dzwoniłem do niego, poniewaz zamówiłem atmana 302 :oops: (no co... tylko 25 zł) a nie odpowiadał na meile, (nie wiem czemu) prosiłem zeby wysłal ja jak najszybciej, no i obiecał ze wyśle dzisiaj... za pobraniem :P Mam nadzieje że ta pompa pociągnie orbitala, takiego jak w avatarku ( pompeczka podnisi na 0,6m i przepływ 500l/h) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 to i ja sie pochwale pompeczka B) na 3 fotce widac klej epoxydowy , tak wklejony krocec lezal cala noc obciazony 4 ciezkimi ksiazkami zeb oring ladnie przylegal do szybkozlaczki i plastikowego kolnieza , ten kolniezyk jest zrobiony z koncowki z takim koszyczkiem dziurkowanym dolaczanej do pompki :) prawda ze ladnie wyszlo ?? :oops: B) :razz: :wink: :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 wykonanie 10/10 rozumiem ze testowana szczelnosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 nie testowane bo nie mam wezyka , staram sie wlasnie kupic takowy :] ale na pewno bedzie szczelne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 A czy ATAMAN 305 / 306 bardzo sie grzeją jako INLINE ?? Trzeba jakies radioatorki na nie czy mozna sie obyc bez?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Nie powiem extra robota ale jakies radiatorki chyba by sie przydaly ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 nigdy w życiu - Atman AT-305 jako niezatapialny pracował u mnie dłuuugo (w budzie zerowa wymiana powietrza - bo po co ? :P) i po całym dniu pracy pompka była ciepła (na me palce około 30*C) - wnioskuję: przyklejanie dodatkowych radiatorków do pomki byłoby niepotrzebnym trudem, pompka wogóle się nie grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) nie jest szczelna :( to cale okragle cos co trzyma wirnik w osi jest nieszczelne , tam gdzie radek marko ma cos czerwonego w 305 u mnie tedy wlasnie leci powietrze (bo testowalem pompke pod woda :P) musze z radkiem pogadac jak to dokladnie uszczelnil :) Edytowane 28 Stycznia 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...