rhezuz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 troche ja przerobiłem , tzn króciec wlotowy jest płyciej wkręcony i wirnik ma "więcej miejsca " na zasysanie wody, zmiejszyło to chałas nawet sporo , widocznie wczesniej wirnik przy zasysaniu miał za duże opory , przetestuje szczelnośc i wkoncu to wc wpakuje do kompa , a zreszta ta pompka to i tak przejściowe rozwiązanie , jak przyoszczędze to jakąs pompe co/cuw sobie zafunduje :) a wy macie tego atmana włączonego 24/7 nawet jak wam komp nie chodzi :blink: ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Tak, ja jej nie wyłączam. Po pierwsze ze względu na to że mi sie nie chce za każdym razem schylać pod biurko, a po drugie ze względu bezpieczeństwa, żeby mi nikt kompa nie odpalił bez pompki. Daltego chodzi 24/7. To jest pompka akwariowa, a rybkom też sie nie wyłącza pompek ;), wiec jest ona do tego stworzona, żeby chodzic non-stop. Edytowane 14 Września 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Przy odrobinie umiejętności (lutowanie) można za max 10zł zbudować sobie włącznik synchroniczny do pompki- podłączyć pod molexa 5 lub 12V (zależnie od przekaźnika) i pompka będzie startowała razem z kompem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 A co ze schematem :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Był już, poszukaj!!! Chyba nawet ja sie kiedyś o to pytałem i ktoś mi schematem zarzucił! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) dzizas, jaki schemat do tego wogole?! gosc w elektoniku ci powie co gdzie podłączyc i juz... od 30 min jestem szczesliwym uzytkownikiem takiej zabawki :D Edytowane 14 Września 2005 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 U mnie w elektroniku jest taki typ, że ja sie chyba lepiej od niego znam :P Ok, poszukam :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 hura mam moje pierwsze wc , pompka sie sama wyciszyła , teraz musze ciche wentyle kupic i będe miał cisze , niestety musze moje wc rozebrac bo ja testowalem szczelnos to w misce z wodą były jakiś paprochy i mi sie do bloku nabiło :mur: , podsumowujac pompka jest gites :) i styka do wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 co powiecie o pompce at-304 jakie sa wymiary tych modeli? roznia sie? 304/305/306 ta ostatni wyglada na duza, ciekawe jak 304 i czy styknie do 2/3 blokow to co w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 304 jest miejsza od 305 i ma inna budowe, 305 jest łatwiej zmodować na inline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 304 jest miejsza od 305 i ma inna budowe, 305 jest łatwiej zmodować na inline. a czemu niby 304 trudniej? ta 304 jest malutka, a chodzi mi o malutka pompke, ciekawe czy by uciagla to co mam, chyba tak... wlasnie na inline bede przerabial gdzie dostane ja teraz najtaniej? nowke? na allegro patrze na uzywki, ale ciekawy jestem nowej tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 jak chcesz malutką to kup 201 albo 202 304 ma inną budowe, zresztą był temat o problemie z przerobka 304 na inline, nie ma za bardzo jak wkleic króćca na wlot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 czym sie rozni seria 200 od 300 ?? oprocz budowy, bo widze o takich samych wydajnosciach sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 800l ma 12W czyli wiecej niz 305 Na dzien dzisiejszy podobno bardziej opłaca sie brać serie 20x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 201 i 202 sa tej samej wielkosci czy tez jest roznica, no to super, mam siano wiec zamawiam atmana, mufy jeszcze sobie bede musial kupic. czym najlepiej uszczelnic?? a jak jeszcze z glosnoscia serii 200 i 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 tomcat ma atmana 201 wiec napisz do niego na priva to ci powie. Mysle ze 201 powinna byc miej wiecen na poziomie 304. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 tomcat ma atmana 201 wiec napisz do niego na priva to ci powie. Mysle ze 201 powinna byc miej wiecen na poziomie 304.Zeby to porównać to trzeba miec obydwie pompki. Ale i tak jestem przekonany, że wydają one z siebie dzwieki z podobną intensywnością. Tak naprawde to wszystko tylko zależy od użytkownika jak pompke zamontuje i jak ją wyciszy. Uszczelniac najlepiej sylikonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 wzrośnie cena a wydajność dla jednego jajka raczej nie :sad: moja pompaka dalej u misia0musi zniknać ten fiolet :P A kibelek nieco jeszcze będzie powstawał bo nie bardzo mam czas an cokolwiek-nawet nie mam kiedy fiata z farby oskrobac... Znajać zycie kibeklek odpale w wakacje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Z tego co widać to tego 201 łatwiej jest chyba przerobić in-line. W którym sklepie internetowym można kupić 305? Model 201 znalazłem tutaj http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=2006 . Ale 305 jest niedostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) atmana 201 w jakims sklepie widziałem za 26zł brutto, a 202 kosztował cos w granicach 36zł, nie moge znalezc tego teraz, ale jak znajde to podam na forum, tanieh chyba sie nie da kupic ;) EDIT: Znalazłęm, troche sie porozył 201. Atman 201 27,60zł 800l/h 12W http://sklep-zoo.com/sklep/product_info.ph...roducts_id=1870 Atman 202 35,80zł 1200l/h 25W http://sklep-zoo.com/sklep/product_info.ph...roducts_id=1871 Atman 203 2000l/h nie wieadomo jaka moc http://sklep-zoo.com/sklep/product_info.ph...roducts_id=1872 Edytowane 22 Marca 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 A ja mam pompke at 202 tj 1200l/h, i jej nie polecam! Wcześniej pracowała jako zatopiona, teraz przerobiona na in-line i dalej terkocze jak opentana. Może trafiłem na jakiś kiepski egzemplarz, ale cich to ona nie jest! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 @mkwd40: Pytałem o 305 ;] ;] . Ale dzięki za te linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 305 szukałem tez pełno ale dostempne są chyba tylko na allegro. Mysle ze 201 bedzie cichrza od 202 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 A ja mam pompke at 202 tj 1200l/h, i jej nie polecam! Wcześniej pracowała jako zatopiona, teraz przerobiona na in-line i dalej terkocze jak opentana. Może trafiłem na jakiś kiepski egzemplarz, ale cich to ona nie jest! wiec jak to jest w koncu :? seria 200 jest cicha czy terkocze ? bo w koncu nie wiem co mam zamowic, zeby byla cicha pompeczka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 mam ten sam dylemat.. Chyba jednak sobie kupie 201, w sumie 26zł to nie jest tak dużo, wiec moze warto zaryzykować. A jak bedzie terkotac to sie sprzeda na allegro :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 odswierzam temat: Co bedzie lepsze. Atman 202,305, czy maxi jet 1000?? Pompka ma pracowac z 3 blokami, i weze 12/16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 odswierzam temat: Co bedzie lepsze. Atman 202,305, czy maxi jet 1000?? Pompka ma pracowac z 3 blokami, i weze 12/16. Zapomnij lepiej o Maxi Jetcie, podobno strasznei głośne. A pracowac z trzema blokami to powinna każda pompka. Czy spotkaliście sie keidyś z przypadkiem, żeby jakaś pompka nie dała rady z trzema blokami? Bo ja jakoś jeszcze na nic takiego nie trafiłem. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 ja narazie sie wstrzymalem z pompka, bo nie wiem kompletnie co wybrac, zwlaszcza musze poszukac gdzie dostane mufy... moze u siebie w miescie gdzies znajde... albo znajdzie sie jakas okazja z pompka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 był do kupienia troche uzywany hydorek l25 na gwarancji za 50zł ale przegapiłem... od tego pana zdązyłem kupic tylko blok, tzn ze z trzema blokami da rade atman 201?? bo mam grubaśne węze, 12/16 i moze miec ciezko, nagrzewnica 80cm nad pompką i rez przed wlotem 2x3,55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 troche odnawiam topic. Znalazlem fajną alternatywe dla atmana, ma nawet wbudowany "prawie rez"! http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...products_id=475 Wydajnosc 500l 8W tylko czy poradzi sobie z 3 blokami i bipem1, wszystko inside buda 12/16mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...