tomasir Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Witajcie. Zastanawiam się czy ktoś miał styczność z tej firmy coolerami. Ja zamierzam wrzucić na kartę graficzną takie cudo: A oto jego specyfikacja: http://www.cooling.pl/product_info.php?pro...36e596c9801a9cd Wentylator albo zostanie ten co jest - jeśli na 5V będzie cichutki albo zastąpi go inny (80x80 lub 120x120). Wygląd dość zachęcający - sporo żeberek, ale nei wygląd się dla mnei liczy... I proszę byście o cenie nie dyskutowali bo wcale za niego nei daję 40 pln. Interesuje mnie jedynie wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Troche spory jak na grafe... wentylator 70x70? Już sporo było o chłodzeniu grafy wielkimi coolerami... najlepsze rozwiązanie to nie jest... IMHO, lepszy byłby mały radiator z miedzi... albo miedziano aluminiowy, ale taki, żeby nie ważył wiecej jak 250gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Radiator ma 70x83 ta dla uścićlenia :wink: To że duży to żaden problem - zawsze można przyciąć jakby dobrze nie pasował. To że najlepsze rozwiazanie to nei jest to zdaję sobie sprawę. Ale karta będzie vmodowana i musze zmienić chłodzenie. Ten cooler wyjdzie mnie ok. 10 pln więc w tej cenie prawdopodobnei lepszego rozwiązania nie znajdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ... ale taki, żeby nie ważył wiecej jak 250gr. te Alu od PIV tez nie waza wiele wiecej - same radiatory np ten (sam radiator) http://www.cooler-master.com/products/cpuc...4-7h53d-0l.html wazyl okolo 275 gr a po lekkim modzie podstawy (zeby wlazl na GF3 Ti/450) wazy okolo 250 gr i nie mam zadnych problemow z ciezarem - czytaj karta sie nie wysuwa z AGP itp wentylator (plastikowy) bedzie wazyl okolo 70-100 gr - chyba ze PAPST to troszke wiecej ale mozna wentylator zamocowac osobno a co do wydajnosci - skoro sam radiator daje rade przy GF3 taktowanym nominalnie 200/450 to IMO radiator + wentylator da rade jeszcze lepiej tylko ze 3 PCI beda zasloniete :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 No i wczoraj odebrałem tegoż coolera. Cena 10 pln. Cooler używane - niewiele. Po zdjęciu wiatrak i zapinek radiato waży: 220-230 g. Jeśli zatem jeszcze odpiłuję części "te od zapinek", wówczas jego waga będzie wynosić ~200 g. Więc już w pełni akceptowalna. A co do użebrowania to jest ono bardzo dobre i nie ma tej przeklętej dziury po środku jak w coolerach (większości) pod socket a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...