Skocz do zawartości
riv

LG 17'' F700B problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam, ostatnio kupilem monitor LG 17'' F700B (data produkcji wrzesien 2003), pierwszy model który dostałem mial wadę a mianowiscie zwęża obraz, na dlugosci ok 1cm od góry, uznałem to za bład fabryczny i oddałem monitor jako uszkodzony, dostałem nowy i ponownie ten sam problem, ustawienia OSD nic nie daja, może mi ktoś pomóc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja mam monitor LG Flatron co prawda inny model bo 915ft+ ale mam podobny problem co i wy. ALe rozwiazal sie sam poniewaz jesli mam zimny monitor i go wlacze to mam po prawej i lewej strnie paski czarne okolo 5mm ale jak monitor sie nagrzeje to obraz sie wypelnia na caly ekran czyli w efekcie nie ma juz tych paskow. Po za tym obraz jest doskonaly przede wszystkim ostry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to samo miałem w 795FT .Obecnie przesiadłem się się na LCD ale Flatrona sobie zostawiłem , bo jakościowo obraz jest żyleta. Serwis LG twierdzi że usterkę można usunąc, ale ja nie chciałem aby serwis grzebał w moim monitorze z tego powodu. Sam jestem elektronikiem i wiem jak pracują serwisy (bo sam tam pracowałem)...Aby działał, nie liczcie nigdy na dopieszczenie sprzętu!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam choć posiadam model 775ft i mam go jusz ponad 3 lata to jakiś rok temu wystąpiły podobne objawy czyli cichy pisk i symetria obrazu której nie można wyregulować przez osd do tego jeszcze obraz jest ciut rozmyty nic innego tylko pozostaje sie go pozbyć i sprawić sobie jakiś nowy monit :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam nec 791SB obraz miodzio żadnych zniekształceń, fajna opcja SB, a monitor wytrzymuje rozdzielczośc 1920x1200, sądze że z tych dwóch lepiej brać neca, choć model o jeden nizszy od mojego (mniejsza maksymalna rozdzielczośc) to w rozdzielczości 1024x768 (i od biedy w 1280x1024) powinien byc spoko.

Co do samsunga nic nie mogę o nim nic powiedzieć bo nie interesuje mnie ta marka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...