Skocz do zawartości
przeciwnik

Wyszły nowe stery do nforca 3.13 !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

ktos opisywal, ze duzo szybciej mu winda sie laduje i komp ogolnie chodzi szybciej.

U mnie winda laduje sie tak jak na 2.03, ale komp troche plynniej chodzi. nie wiem jak to dokladnie opisac, ale odnosze wrazenie, ze komp jest mniej obciazany przez przegladanmie stron i muze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też nie chodzą tylne głośniki :? W testach dźwięku wszsytko śmiga a w WinAmpie czy Foobarze cisza z tyłu.

widzę że jestem kolejną osobą z tym problemem

sterowniki dobre jeśli chodzi IDE i całą resztę (winda się odpala błysk)

niestety audio spieprzyli - przy 5+1 głośnikach 2 tylne zapomnijcie o dzwieku tzn w tescie jest (kanał prawy, kanał lewy itd.) ale muza (musicmatch) chodzi bez tylnych

WXP + SP1 na Abicie NFS-S

jeżeli ktoś znajdzie w sieci rozwiązanie tego problemu (może być po angielsku) to proszę o cynk

ewentualnie napiszcie jak mieć ten driver IDE SW i dźwięk we wszystkich 6-ciu głośnikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też nie chodzą tylne głośniki :? W testach dźwięku wszsytko śmiga a w WinAmpie czy Foobarze cisza z tyłu.

niestety audio spieprzyli - przy 5+1 głośnikach 2 tylne zapomnijcie o dzwieku tzn w tescie jest (kanał prawy, kanał lewy itd.) ale muza (musicmatch) chodzi bez tylnych

jeżeli ktoś znajdzie w sieci rozwiązanie tego problemu (może być po angielsku) to proszę o cynk

ewentualnie napiszcie jak mieć ten driver IDE SW i dźwięk we wszystkich 6-ciu głośnikach

Rozwiaznie problemu jest proste:

1. Wejdz do opcji winampa 3

2. Plug-ins => Output

3. Wybrac Direct Sound

4. Konfiguruj

5. I w opcjach konfiguracji zaznaczyc "allow hardware acceleration"

Milego odbioru!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz rozwiazanie na stronie wczesnie ... :?

czy wy ludzie wogule tematow nie czytacie tylko walicie od razu co wam palce na klawisze przyniosa ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiaznie problemu jest proste:

1. Wejdz do opcji winampa 3

2. Plug-ins => Output

3. Wybrac Direct Sound

4. Konfiguruj

5. I w opcjach konfiguracji zaznaczyc "allow hardware acceleration"

Milego odbioru!!! :)

ale ja nie używam winampa !!!

muzyki słucham przez musicmatch (zaznaczyłem przecież)

i nie chcę się przesiadać na winampa

do Gie-eN-Zet:

czemu mnie atakujesz?

gdzie jest to rozwiązanie problemu na poprzedniej stronie?

czy ja gdzieś napisałem że mam winampa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Gie-eN-Zet:

czemu mnie atakujesz?

tys chyba jeszcze ataku z mojej strony nie przezyl :lol:

a tak powanie to przeczytales cala pierwsza strone i nie znalazles ??? :?

nie zauwazylem jakiegos specjalnego przyrostu szybkosci, ale chodzi to jakos szybciej.  

U mnie na poczatku tez nei bylo dzwieku na tylnych glosnikach mimo zaznaczonej opcji w panelu sterowania.  

Solution=> zainstalowac stery do dziwku bezposrednio od realteka i wtedy wszystko gra :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Gie-eN-Zet:

czemu mnie atakujesz?

tys chyba jeszcze ataku z mojej strony nie przezyl :lol:

a tak powanie to przeczytales cala pierwsza strone i nie znalazles ??? :?

nie zauwazylem jakiegos specjalnego przyrostu szybkosci, ale chodzi to jakos szybciej.  

U mnie na poczatku tez nei bylo dzwieku na tylnych glosnikach mimo zaznaczonej opcji w panelu sterowania.  

Solution=> zainstalowac stery do dziwku bezposrednio od realteka i wtedy wszystko gra :D

jeżeli rozwiązaniem ma być zainstalowanie do SoundStorma sterów Realteka - to Panu już dziękujemy - nie mam ochoty tłumaczyć dlaczego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtrace swoje 3 grosze :-)

instalacja bez szwanku. uzylem nforce reset i driver cleaner/reboot/i potem te 3.13

co do dzwieku sie nie wypowiem bo niemam SS :P

ale na tych z nvidii bez SS nie pojawia sie w grach 'hardware acceleration' i niema dzwieku 5.1 mimo iz programik nvswap 'syczy' we wszystkich

glosnikach

winda wstaje chyba tak samo. ale moze to dlatego ze mam ntfs

i to zawsze bedzie wolniejsze niz fat32. za to wydaje mi sie ze

kopiowanie z dysku na dysk jest szybsze :-) jeszcze musze sprawdzic

jakich quicktime bo na tamtych sw ide wieszalo sie (o jaaa stery do dysku wieszaja filmy. only nvidia make this possible :-)

aha. mam 8rda bez plusa

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zapodałem full instal na stare stery i przy pierwszym boot miałem fataza z grafy, tera jest ok.

miałem nadzieję, że dodają jakieś efekty audio...

zdziwiłem się, że moj gf wogóle ruszył na tych sterach.

Twoj gef?? a moja riva to co :) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzylem nforce reset i driver cleaner/reboot/i potem te 3.13

Gdzie znajde te progz??

Za cholere nie moge sciagnac tych sterow! Już wszystkie 3 mirrory dodałem do flashgeta i lypa.

To sciagnij bez download managera :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajde te progz??

Za cholere nie moge sciagnac tych sterow! Już wszystkie 3 mirrory dodałem do flashgeta i lypa.

Tez lypa. Moge sobie klikac na accept i klikac. A jak podam sciezke w IE to wyskakuje ze strona nie istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajde te progz??

Tez lypa. Moge sobie klikac na accept i klikac. A jak podam sciezke w IE to wyskakuje ze strona nie istnieje.
Daj RMB i "zapisz element docelowy jako..." - u mnie dzialalo spokojnie flash getem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajde te progz??

Daj RMB i "zapisz element docelowy jako..." - u mnie dzialalo spokojnie flash getem

Probowalem tez tego. Flashget sie polaczyl, pobral rozmiar i transferek stanal na 0.0 kb/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajde te progz??

programy:

http://mwarhead.motherboardfaqs.com/

http://www.driverheaven.net/cleaner/

a sterowniki proponuje z ftp://download.nvidia.com i tam poszukac. pedzilo jak burza :-)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ODRADZAM odinstalowywanie starych sterów w Panelu Sterowania - u mnie skonczylo sie to smiercia windy i odtwarzaniem partycji z ghosta .. a ponoc nvidia zaleca deinstall .. a moze gdzies nie docztalem ze tak nie wolno ?

ja robilem kiedys uninstall chyba wersji 2.45 i zniknela mi z systemu karta graficzna :-) (tzn z menadzera urzadzen) i reinstall.

ale nforce reset to bardzo fajne narzedzie ktore wymienia stery nvidii na domyslne microsoftu (w razie gdyby ktos nie wiedzial). potem tylko driver cleaner i mozna stawiac nowe :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ODRADZAM odinstalowywanie starych sterów w Panelu Sterowania - u mnie skonczylo sie to smiercia windy i odtwarzaniem partycji z ghosta .. a ponoc nvidia zaleca deinstall .. a moze gdzies nie docztalem ze tak nie wolno ?

ja robilem kiedys uninstall chyba wersji 2.45 i zniknela mi z systemu karta graficzna :-) (tzn z menadzera urzadzen) i reinstall.

ale nforce reset to bardzo fajne narzedzie ktore wymienia stery nvidii na domyslne microsoftu (w razie gdyby ktos nie wiedzial). potem tylko driver cleaner i mozna stawiac nowe :-)

a cos wiecej mozesz napisac o "nvidia reset"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi