Skocz do zawartości
przeciwnik

Wyszły nowe stery do nforca 3.13 !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

A ja ODRADZAM odinstalowywanie starych sterów w Panelu Sterowania - u mnie skonczylo sie to smiercia windy i odtwarzaniem partycji z ghosta .. a ponoc nvidia zaleca deinstall .. a moze gdzies nie docztalem ze tak nie wolno ?

ja robilem kiedys uninstall chyba wersji 2.45 i zniknela mi z systemu karta graficzna :-) (tzn z menadzera urzadzen) i reinstall.

ale nforce reset to bardzo fajne narzedzie ktore wymienia stery nvidii na domyslne microsoftu (w razie gdyby ktos nie wiedzial). potem tylko driver cleaner i mozna stawiac nowe :-)

a cos wiecej mozesz napisac o "nvidia reset"

jasne. linka juz podalem kilka postow wyzej ale powtorze

http://mwarhead.motherboardfaqs.com/ to strona gostka

ktory zrobil ten program

a tak w 2 slowach. nforce reset wyglada jak zwykly pakiet sterownikow do nforce. instalujemy go na poprzednia wersje sterow nvidii. program po kolei wymieni pliki nvidii na pliki microsoftu tak by te pierwsze nie byly juz potrzebne systemowi i mozne je usunac driver cleaner'em. potem mozna dac reboot zeby system doszedl do siebie i mozna zapodac nowe sterowniki nforca. proponuje zerknac na strone autora. tam jest wszystko dokladnie napisane co i jak. omijamy w ten sposob uninstall nvidii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje skromne rady :)

1) przed instalaca nowych nForce Driverow odinstalujcie stare oraz stery od grafy - po restarcie instalujcie nowy ster nForce a po kolejnym restarcie stery od grafy

2) jesli ktos ma integre ALC650 to niech sciagnie stery od Realteka

3) nie instalujcie SW Bus, dawac na NIE jak spyta czy instalowac, instalacja tego sterownika moze spowodowac, ze programy do nagrywania, ripowania moga przestan widzec napedy optyczne

takie postepowanie nigdy nie sprawilo mi problemow ;)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej Destiny możesz spróbować ze strony http://www.in4.pl/download.htm?rej_id=1 to jest z serwisu in4

mam prawie taki sam sprzęt jak ty tylko ze zasiłka megabajt shit 350 NF7 no i r9500pro Nawet cooler ten sam... Chciałbym też tak wykręcić sprzet gdzieś w tych granicach tylko zasiłka by sie przydała nowa.

pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no i teraz mój problem:

mam już 3.13 ale na wcześniejszych cały czas było tak samo

otóż nie działa mi mikrofon(napewno sprawny bo inny pożyczony od kumpla sprawny też nie działał), a jak zainstaluje stery od realteka to mam odwrócony dźwięk w głośnikach (prawy to lewy lewy to prawy) i mikrofon dalej nie działa. Co zrobić, jakieś sugestje, może coś źle instaluje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli komus na nowych sterach (3.13) alcohol 120% nie widzi napedow fizycznych. Wystarczy przelaczyc w opcjach alcohola w menu glownym "interfejs kontroli urzadzen i zmienic na inny niz jest wybrany. U mnie pomoglo. Coraz bardziej podobaja mi sie te sterowniki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli komus na nowych sterach (3.13) alcohol 120% nie widzi napedow fizycznych. Wystarczy przelaczyc w opcjach alcohola w menu glownym "interfejs kontroli urzadzen i zmienic na inny niz jest wybrany. U mnie pomoglo. Coraz bardziej podobaja mi sie te sterowniki!!!

a ja juz nie wiem. niby plyty sie wypalaja i wszystko jest ok ale wczoraj 4 razy mi zawiesilo Neverwinter Nights czego przedtem nie bylo. co ciekawe zawsze zaraz po wczytaniu stanu gry.. cos te sw ide chyba jeszcze nie sa do konca dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Vader

no przecierz na stronie realteka realtek.com.tw

może zna ktoś odpowiedź na moje pytanko:

A no i teraz mój problem:

mam już 3.13 ale na wcześniejszych cały czas było tak samo

otóż nie działa mi mikrofon(napewno sprawny bo inny pożyczony od kumpla sprawny też nie działał), a jak zainstaluje stery od realteka to mam odwrócony dźwięk w głośnikach (prawy to lewy lewy to prawy) i mikrofon dalej nie działa. Co zrobić, jakieś sugestje, może coś źle instaluje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wieczorkiem instalnalem sobie ten pakiet i bylbym w 100% zadowolony gdyby nie dwa myki z Afryki, ktore rozlozyly mnie na lopatki.

Po pierwsze - nie moge wrzucac duzych plikow z dysku na fat32 na dysk w systemie ntfs. Po deinstalacji IDE wszystko dziala bez zarzutu. Jednak system wtedy sie gorzej uruchamia - co slabi mnie okrutnie :D

Druga sprawa - prozaiczna zreszta to zaimpletowany w tym pakiecie zestaw detonatorkow do grafy o nr 52.16 /chyba...pisze z pamieci :D /

Wszystko pieknie cacy ale te cholery nie 3maja mi odswiezania!!!

Oczywiscie jak sobie wejde do menu karty graficznej i tam sobie poustawiam to dzialaja. Jednak po przeladowaniu kompa wszelkie ustawienia szlag trafia :D

Mam nvfrefreshtool 2.1 cos tam cos tam i ten programik dobrze mi 3mal ustawienia. Teraz jak wlazlem na te 50.XX to sofcik polozyl sie jak mlody i wyzional ducha.

Z tym drugim problemem sobie poradze chyba szybko. Pewnie znajde jakis progsik, ktory bedzie wybawieniem dla johara. Zas ten pierwszy z kopiowaniem duzych plikow sprawia, ze chyba udam sie na wieczna tulaczke jak nie otrzymam od Was pomocy!

Z pozdrowieniami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowałem all komponenty zero problemów ale najpierw usunołem wszstko w następujący sposób uninstal vga & chipsed sound drv > run i safe mode > driver cleaner > jv16 > usunołem wpisy > instal in safe mode 3.13 > boot > instal vga drv > now testing 8)

mam pytanie a co to jest to jv16 :?:

ja to wogole jestem niezly, komp mi cos nie dziala jak powinien a ja sterow odf mobo nie zainstalowalem, bylem tak zajety zmiana biosu ze o sterach zapomnialem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowałem all komponenty zero problemów ale najpierw usunołem wszstko w następujący sposób uninstal vga & chipsed sound drv > run i safe mode > driver cleaner > jv16 > usunołem wpisy > instal in safe mode 3.13 > boot > instal vga drv > now testing 8)

mam pytanie a co to jest to jv16 :?:

To rewelacyjny (choc nie pozbawiony wad) program narzedziowy a zwlaszcza jego modul do czyszczenia rejestrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra już zdążyłem poznać troche sterownik 3.13 i co stwierdzam dysk zaczoł zamulać strasznie.... pozatym głwowica zaczeła stzrelać jak szalona mam Barakude IV, a z dzwiękiem dzieją się jakieś jaja od czasu do czasu w głośnikach słychać jakieś trzaski piardnięcia itd tak jakby ktoś kablem się bawł a niemam zwierzątek w ani duchów wiec wrcam na 2.03 z nim miałem najmnej problemów tylko jaki ster od dzięku zapodać ? aha ide SW zainstalowałem drugi raz i więcej tego błędu niepopełnie...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh po kilku dniach testowania trojeczek wrocilem z powrotem do moich starych i zaluzonych drajwerkow. Oczywiscie nie instalowalem ide sw bo cos mi one kiepszcza kopiowanie duzych plikow z dyskow fat32 na dyski ntfs.

Aaaa i tak na koniec - podaje Wam linka do calkiem fajnego zestawienia sterownikow nforce

http://mwarhead.motherboardfaqs.com/privat....45%20Remix.exe

Moze niektorzy z Was je juz u siebie maja - wiec niech ci co je maja mnie nie bluzgaja, right?

Z pozdrowieniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh po kilku dniach testowania trojeczek wrocilem z powrotem do moich starych i zaluzonych drajwerkow. Oczywiscie nie instalowalem ide sw bo cos mi one kiepszcza kopiowanie duzych plikow z dyskow fat32 na dyski ntfs.

Aaaa i tak na koniec - podaje Wam linka do calkiem fajnego zestawienia sterownikow nforce

http://mwarhead.motherboardfaqs.com/privat....45%20Remix.exe

Moze niektorzy z Was je juz u siebie maja - wiec niech ci co je maja mnie nie bluzgaja, right?

Z pozdrowieniami

co to za zestawienie???

z exe.kiem wyglada groznie wiec napisz co to jest zanim odpalimy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi