przeciwnik Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 panowie instalujecie te IDE SW ? jak ja je zainstalowałem to przy ładowaniu windowsa pasek leciał 6 razy :( bez SW pasek leci 3 razy. jak jest u was z tymi SW od nvidi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 panowie instalujecie te IDE SW ? jak ja je zainstalowałem to przy ładowaniu windowsa pasek leciał 6 razy :( bez SW pasek leci 3 razy. jak jest u was z tymi SW od nvidi ?Jak instaluje IDE SW to pasek leci 1 raz... A bez 7 razy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Niestety po zainstalowaniu IDE SW choć winda włącza sie w mgnieniu oka to w systemie się coś powaliło - transfer podczas kopiowania/przenoszenia plików z jednej partycji na drugą wynosi 1MB/s 8O Nie mam pojęcia jak temu zaradzić - spotkał się ktoś z takim problemem już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Wie ktoś jak sprawdzic czy IDE SW sie zainstalowało czy nie??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Wie ktoś jak sprawdzic czy IDE SW sie zainstalowało czy nie??!! pewnie. wchodzisz w menedzer urzadzen - kontrolery ide ATA/ATAPI i jak się się SW zainstalowało bedziesz miał zakładke NVidia nforce spp/ igp Ata controler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ja się dzis przesiadlem na abita nf7-s i od razu ładowałem 3.13 (epox sie dziwnie na nich zachowywał) razem z IDE SW i narazie działa ok, bardzo szybko. Tylne kolumny również mi nie działały ale przestawiłem w winampie co trzeba i działa. Zaraz zainstaluje nero i sprawdze jak to jest z tym nagrywaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkkrystian Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 panowie instalujecie te IDE SW ? jak ja je zainstalowałem to przy ładowaniu windowsa pasek leciał 6 razy :( bez SW pasek leci 3 razy. jak jest u was z tymi SW od nvidi ? Właśnie instalnołem, spodziewałem się wszystkiego ale nie tego :cry: System padł, zaczął walić błędami przy kopiowaniu z dysków,o prędkości kopiowania nie wspomnę :x , nawet niedałem rady poprzenosić ważnych plików na kieszeń, bo podczas kopiowania zgłaszał błędy w zapisie lub awarie sprzętu ... :evil: więc jestem w plecy parę tygodni pracy :evil: A koniec taki jak zwykle - instalka windy od zera. Teraz windoza pomyka bez IDE SW i nagle się sprzęt naprawił :twisted: :twisted: Nie polecam instalowania IDE SW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Oto co znalazlem odnosnie nastepnych sterow dla nForce na www.nforcershq.com: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Also You guys do realize that NVIDIA is putting two new apps in the Next Nforce drivers. There releasing both of them no wonder it has taken so long. NVIDIA NVMixer software features will be implemented in the next NVIDIA driver release. NVIDIA Security Today’s networks require extensive measures to protect systems and applications from unauthorized access and malicious acts that can result in lost data, network outages, downed systems, and other disasters that can directly impact a company’s bottom line. The NVIDIA ForceWare software for NVIDIA platform solutions delivers two invaluable capabilities to support security management efforts: NVIDIA personal firewall, and NVIDIA antihacking features. NVIDIA Personal Firewall NVIDIA personal firewall technology, a software-based solution at the driver level, provides support for stateful and stateless firewall inspection. The NVIDIA approach is highly optimized at the driver level to provide excellent protection with minimal CPU performance penalty. The NVIDIA personal firewall supports features formerly available only in high-end firewall devices. Besides being applied to home-oriented applications, such functionality can be used to deploy desktop firewalls in corporate networks. Since approximately three-quarters of attacks against corporate networks originate from the inside, and since many non-attacks (for example, a PC system being set up as a DHCP server) can waste the time of the IT staff, a desktop firewall can serve to reduce the internally originated security breaches, and can inhibit desktops from generating traffic. NVIDIA Antihacking The ForceWare software for platform solutions offers protection from “IP spoofing,” a common practice used by hackers to mask the source of malicious traffic. The NVIDIA security technology includes checks for inconsistent IP addresses, and eliminates this type of traffic at the source. In addition to antispoofing capabilities, the NVIDIA nForce3 Professional platform processors include features for enabling protection from flooding (attacks that generate huge amounts of traffic, in an attempt to overwhelm a network) and fragmentation-based attacks (for example, “Ping of Death”). COMING SOON! NVIDIA Security features will be implemented in the next NVIDIA driver release. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wiec to dlatego tak dlugo wszystko trwa... Choc imho to kolejna sprawa, ktora bedzie tworzyla wiecej problemu niz pozytku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nvidia nie umie pisac dobrych sterow to sie biora za działkę Security :P Za jakis czas pewnie panowie z Symanteca napisza w pelni sprawne i dopracowane stery na nForce2 ;) Pomieszanie z poplątaniem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nvidia tymczasowo zawiesila projekt ForceSolitaire i ForceCalculator, ktore mialy byc rowniez czescia nowego pakietu dla nForce2... podobno jakies problemy z SoundStormem ;-) :lol: Ale cale szczescie ForceSaper bedzie dzialal - producenci plyt musza tylko uaktualnic biosy plyt glownych :lol: :mrgreen: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 mam pytko - po co dodaja tyle g* wartych dodatkow do STEROW, ktore z zalozenia skladaja sie ze STEROW ? :D no chyba ze te antihacking ( :P ) jest wspierane przez chipset, ale waaatpie, pewnie 100% soft ;] na szczescie wersja 4 pingwin jest czysta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 mam pytko - po co dodaja tyle g* wartych dodatkow do STEROW, ktore z zalozenia skladaja sie ze STEROW ? :D no chyba ze te antihacking ( :P ) jest wspierane przez chipset, ale waaatpie, pewnie 100% soft ;] na szczescie wersja 4 pingwin jest czysta :P Dla mnie to takie "mydlenie oczu" i odwracanie uwagi od problemu, ze jak wspominano wyzej - Nvdia nie umie/nie chce zrobic porzadnych sterow do (BARDZO dobrego z drugiej strony) chipsetu... Mi te bzdurki antihackingowe na nic sie nie przydadza - wolalbym dopracowane stery do chipsetu nForce2 z mozliwoscia wyboru sposobu instalacji (cos jak w VIA 4in1) Ale ostatecznie pewnie znow userzy beda pelnili role beta-testerow... :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Pojawily sie nowe remixy by Morpheus1 - do sciagniecia tutaj Oto szczegolowe info: Audio driver 4.08 leaked by abit Audio utilities 4.08 leaked by abit No NVmixer Ethernet driver 3.46 (WinXP WHQL) GART driver 3.43 (WHQL) MemCtl driver 3.38 (WHQL) SMBus driver 3.43 (WHQL) IDE driver (In-the-box)3.43 (WHQL) SW IDE 3.44 (WHQL) No Display Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ja to o remixach nie mam najlepszego zdania :P Jak wrzucilem stery IDE SW z najnowszego pakietu Nemesis nForce3.22InternationalRemix to mi sie dychol wylacza przy restarcie, jak przy wycofanych przez Nvidie sterach IDE SW :P Zauwazylem, ze najlepsze stery IDE to te, ktore sa zaraz po instalacji systemu od Microsoftu - komp wtedy najszybciej reaguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...