Pavlik Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 AD. 3 - ŻADNEJ SIÓDEMKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ja napisze cos o tych siodemkach. Moze sie bedziecie smiac, ale mi sie wydaje ze on narysuje 16 siodemek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ja tez napisze o siodemkach. Mi sie widzi ze namaluje 7 siodemek :| wiesz ze troche glupie ale podchodzac logicznie 49 pieter dzielone na 7 = 7 :] A parter olać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Dobra odpowiadam teraz niechce mi się już czekać :) Ad1. Jak tłumaczyła żona adriu postaw to do wzoru: y=cegła cegła=1kg+1/2cegły y=1+1/2y 1/2y=1 y=2 Ad.2 33-4 = 29 29=/=33 czyli odpowiedz brzmi 1 ! < Ad.3 50 pięter x 2 mieszkania = 100 mieszkań Czyli są to numerki 7,17,27,37,47,57,67,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,87,97 co daje razem 20 siódemek :) <<< FAKT to moja literówka , ale zadanie zrobiłem :) Pozdrawiam ORŁY I SOKOŁY ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ja tez napisze o siodemkach. Mi sie widzi ze namaluje 7 siodemek :| wiesz ze troche glupie ale podchodzac logicznie 49 pieter dzielone na 7 = 7 :] A parter olać... Zobaczymy, w koncu niby maluje caly wiezowiec a dodal jeszcze to ze na kazdym pietrze 2 mieszkania sa, moze je tez numeruje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ad.3 50 pięter x 2 mieszkania = 100 mieszkań Czyli są to numerki 7,17,27,37,47,57,67,??,71,72,73,74,75,76,77,78,79,87,97 co daje razem 19 siódemek :) Pozdrawiam ORŁY I SOKOŁY ! :D A 70 wcięło?? ;] Czyli 20 siódemek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ad.3 50 pięter x 2 mieszkania = 100 mieszkań Czyli są to numerki 7,17,27,37,47,57,67,71,72,73,74,75,76,77,78,79,87,97 co daje razem 19 siódemek :)[/b] Pozdrawiam ORŁY I SOKOŁY ! :D No to bylo dobre, tylko ze u mnie pomalowal jeszcze numery pieter a zapomnialem ze cala dziesiatka 70 ma w sobie 7 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 a w nowoczesnych wiezowcach numery pokojow sie zaczynaja od cyfr oznaczajacych pietro :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 a w nowoczesnych wiezowcach numery pokojow sie zaczynaja od cyfr oznaczajacych pietro :PNo tez prawda, sam widzialem I pietro a pokoje od razu od 100 sie zaczynaja :wink: Do tego zadanie mozna dobrac wiele odpowiedzi, wszystko zalezy jaki to malarz i co zdecydowal oraz jak pomalowac (ponumerowac) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Stare to. A to zadanie z cegłą miałem w 3 albo 4 klasie podstawówki na sprawdzianie z matematyki. Oczywiście zrobiłem dobrze i szósteczka wpadła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ja mam takie zadanko: w pokoju są 3 żarówki, przed pokojem (zamykanym na drzwi) są 3 włączniki, każdy do jednej przypisanej żarówki. Zadanie: co zrobić, żeby po jednym wejściu do pokoju bezbłędnie (nie na hybił trafił) zgadnąć, który włącznik do której jest żarówki (stojąc przy włącznikach nie widzimy żarówek). Czekam.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ludzie ! Zastaówcie się co wy mówicie w ogóle ! Jak można dać numerki od np . od 100 na 2 mieszkaniowym poziomie ? 8O . Masakra z wami orzełki :>. Jest tylko jedna jedyna odpowiedź magiczna 20 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 to też stare, ale kogoś może pomęczy :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ja mam takie zadanko: w pokoju są 3 żarówki, przed pokojem (zamykanym na drzwi) są 3 włączniki, każdy do jednej przypisanej żarówki. Zadanie: co zrobić, żeby po jednym wejściu do pokoju bezbłędnie (nie na hybił trafił) zgadnąć, który włącznik do której jest żarówki (stojąc przy włącznikach nie widzimy żarówek). Czekam.... :) To zadanie wiem skad jest, no ale nie bede pisal niech pomysla. Wysylam Ci na PW rozwiazanie :D A tam chyba miala byc 1 zarowka a nie 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ja mam takie zadanko: w pokoju są 3 żarówki, przed pokojem (zamykanym na drzwi) są 3 włączniki, każdy do jednej przypisanej żarówki. Zadanie: co zrobić, żeby po jednym wejściu do pokoju bezbłędnie (nie na hybił trafił) zgadnąć, który włącznik do której jest żarówki (stojąc przy włącznikach nie widzimy żarówek). Czekam.... :) Nie pomnym jak dokładnie to działało, ale chodzi o grzanie się żarówki. Któryś włączyć i zostawić, któryś włączyć na dziesięć minut i wyłączyć. Jedna będzie się świecić, jedna będzie ciepła, jedna zimna. A jak komuś się żarówki nie grzeją, to do Mensy już go nie wezmą :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ludzie ! Zastaówcie się co wy mówicie w ogóle ! Jak można dać numerki od np . od 100 na 2 mieszkaniowym poziomie ? 8O . Masakra z wami orzełki :>. Jest tylko jedna jedyna odpowiedź magiczna 20 :> Skoro sie czepiasz, to i ja zadam pytanie: a widziałeś 50 kondygnacyjny budynek z tylko 2 (!) mieszkaniami na każdej z kondygnacji??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Co zrobić ? Włączyć światło :) (o) (o) (o) << << < <żarówki |___|___| <<< kabelki :> |___|___| < < < < Kreski poziome nie istnieją ( to matrix :> ) [-] [-] [-] <<< kontakty :) Tak mi się widzi , bo kto by sobie robił plątanine z kablami ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ja mam takie zadanko: w pokoju są 3 żarówki, przed pokojem (zamykanym na drzwi) są 3 włączniki, każdy do jednej przypisanej żarówki. Zadanie: co zrobić, żeby po jednym wejściu do pokoju bezbłędnie (nie na hybił trafił) zgadnąć, który włącznik do której jest żarówki (stojąc przy włącznikach nie widzimy żarówek). Czekam.... :) Qrde wymyślcie coś nowego. Te żarówki są stare jak świat. Wystarczy wlaczyc 1 kontakt, odczekać kilka minut, wylacz go, wlaczyc 2, wejsc do pokoju, zobaczyc ktora sie swieci, dotknac pozostałych 2, ta ktora jest goraca odpowiada 1 kontaktowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 To co, wyzywamy wszystkich razem i każdego z osobna czy uznamy, że tylko ja jestem głupi a reszta to hej orły sokoły? :> 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Taka sobie zagadka, mi zajela jakies dobra 5 min, aby ja rozwiazac. Jest tak: Jest piec osob. Jest noc i jest ciemno. Ludzie Ci dochodza do cienkiego mostu. Po moscie moze przejsc maksymalnie 2 osoby na raz, bo inaczej most sie zawali. Sa to osoby w roznym wieku, dlatego potrzebuja rozna ilesc czasu aby przejsc przez most. I tak: Pierwsza osoba potrzebuje 1 sekunde. Druga osoba potrzebuje 3 sekundy. Trzecia osoba potrzebuje 6 sekund. Czwarta osoba potrzebuje 8 sekund. Piata osoba potrzebuje 12 sekund. Poniewaz jest ciemno, a most jest cienki musza mniec lampe. Maja lampe, ale oliwy wystarczy tylko na 30 sekund. Zawsze na druga strone przechodza dwie osoby i jedna wraca z lampa. Jak to zrobic, aby wszystkie osoby przeszly w ciagu 30 sekund. Jutro dam odpowiedz, jak nie zapomne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Ludzie ! Zastaówcie się co wy mówicie w ogóle ! Jak można dać numerki od np . od 100 na 2 mieszkaniowym poziomie ? 8O . Masakra z wami orzełki :>. Jest tylko jedna jedyna odpowiedź magiczna 20 :> Skoro sie czepiasz, to i ja zadam pytanie: a widziałeś 50 kondygnacyjny budynek z tylko 2 (!) mieszkaniami na każdej z kondygnacji??? Juz napisali o zarowkach to nie wysylam :) A z ta numeracja to tak jest. Bylem w hotelu i I pietro ma numerki od 100, II od 200, III od 300 itd., pomimo ze na zadnym pietrze w rzeczywistosci nie ma 100 pokoi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 "]Taka sobie zagadka, mi zajela jakies dobra 5 min, aby ja rozwiazac. Jest tak: Jest piec osob. Jest noc i jest ciemno. Ludzie Ci dochodza do cienkiego mostu. Po moscie moze przejsc maksymalnie 2 osoby na raz, bo inaczej most sie zawali. Sa to osoby w roznym wieku, dlatego potrzebuja rozna ilesc czasu aby przejsc przez most. I tak: Pierwsza osoba potrzebuje 1 sekunde. Druga osoba potrzebuje 3 sekundy. Trzecia osoba potrzebuje 6 sekund. Czwarta osoba potrzebuje 8 sekund. Piata osoba potrzebuje 12 sekund. Poniewaz jest ciemno, a most jest cienki musza mniec lampe. Maja lampe, ale oliwy wystarczy tylko na 30 sekund. Zawsze na druga strone przechodza dwie osoby i jedna wraca z lampa. Jak to zrobic, aby wszystkie osoby przeszly w ciagu 30 sekund. Jutro dam odpowiedz, jak nie zapomne :P A mi wyszło że wystarczy im 29 sekund. A może jeszcze szybciej się da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 No to chciał niechciał będziesz miał 107,117,127,137,147,157,167,170,171,172,173,174,175,176,177,178,179,187,198 Poniewaz masz tylko 50 pięter a nie 70 :] Twoje próby oszukania mnie są zbędne :D ( Joke z tymi próbami oszukania :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 "]Treść zagadki 3s(2os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca = 4s 6s(3os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca= 7s 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s 3s(2os.) i 1s(1os.), Gdzie żadna osoba niewraca= 3s Z powyzszych danych otrzymujemy: 4+7+15+3=29 sekund Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 "]Taka sobie zagadka, mi zajela jakies dobra 5 min, aby ja rozwiazac. Jest tak: Jest piec osob. Jest noc i jest ciemno. Ludzie Ci dochodza do cienkiego mostu. Po moscie moze przejsc maksymalnie 2 osoby na raz, bo inaczej most sie zawali. Sa to osoby w roznym wieku, dlatego potrzebuja rozna ilesc czasu aby przejsc przez most. I tak: Pierwsza osoba potrzebuje 1 sekunde. Druga osoba potrzebuje 3 sekundy. Trzecia osoba potrzebuje 6 sekund. Czwarta osoba potrzebuje 8 sekund. Piata osoba potrzebuje 12 sekund. Poniewaz jest ciemno, a most jest cienki musza mniec lampe. Maja lampe, ale oliwy wystarczy tylko na 30 sekund. Zawsze na druga strone przechodza dwie osoby i jedna wraca z lampa. Jak to zrobic, aby wszystkie osoby przeszly w ciagu 30 sekund. Jutro dam odpowiedz, jak nie zapomne :P A mi wyszło że wystarczy im 29 sekund. A może jeszcze szybciej się da?Mi jakoś 31 wychodzi , to nie wiem jak mogło tobie 29 wyjść:> . Uzasadniajcie jak jakieś odpowiedzi dajecie ... Bo ja moge powiedzieć ze wyszło mi 14 bo restza przebiegła puki palił się rozlany olej na moscie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 zhackowalem zagadke o mostku ;P a wiec (dobra, wiem ze zdania sie nie zaczyna od "a wiec") A wiec :P Ludzi oznacze wg ilosci sekund potrzebnych do przejscia mostku: Najpierw idzie 12, potem 8, potem 6, 3. W miedzyczasie osoba nr 1 lata tam i na zad ;P z lampa oswietlajac droge. Na koncu sama przechodzi. O ile dobrze wyliczylem potrzeba 29 sekund. Czy moze byc taka odpowiedz? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Kiedyś kolega Gie-eN-Zet podał mi linka to strony gdzie takich łamigłówek było pełno. Jedno zadanie mnie rozwaliło, trzeba było ustawić 2 rzędy po 4 kółka z 6 kółek. Jak znajde ten link to podrzuce, może ktoś to rozwiąże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 zhackowalem zagadke o mostku ;P a wiec (dobra, wiem ze zdania sie nie zaczyna od "a wiec") A wiec :P Ludzi oznacze wg ilosci sekund potrzebnych do przejscia mostku: Najpierw idzie 12, potem 8, potem 6, 3. W miedzyczasie osoba nr 1 lata tam i na zad ;P z lampa oswietlajac droge. Na koncu sama przechodzi. O ile dobrze wyliczylem potrzeba 29 sekund. Czy moze byc taka odpowiedz? :P To wynika z tego , że każdy chodził po ciemaku tylko nr 1 miał luksus i poszedł widząc most :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 jak wraca to gasi te lampe bo nie wierze ze mu lampa potrzebna jak w 1 sekunde potrafi pokonac most; pozatym oleju jest na 30s ale trzeba doliczyc czas ktory moze sie lampa palic na oparach; no i zawsze sobie moze poswiecic zapalkami; predkonogi moze tez wziac starowinke na barana; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 No to chciał niechciał będziesz miał 107,117,127,137,147,157,167,170,171,172,173,174,175,176,177,178,179,187,198 Poniewaz masz tylko 50 pięter a nie 70 :]Zaraz, zaraz!!! Przecież są tylko 2 mieszkania, wiec bedziesz miał: 101 i 102, potem 201 i 202, itd. Chyba to jasne?? 3s(2os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca = 4s 6s(3os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca= 7s 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s 3s(2os.) i 1s(1os.), Gdzie żadna osoba niewraca= 3s Z powyzszych danych otrzymujemy: 4+7+15+3=29 sekund coś popier...łeś 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s razem będzie przecież 20 s (!) Najlepiej jest, gdy osobą powracającą jest ten "jednosekundowiec": za most wybiera sie 12 i 1,ale 1 wraca, bierze 8, znowu przelazi, itd. az na koniec wroci po 3 i razem przejdą. Tylko, że zajmuje to 32 sekundy (apropos, nie lepiej byloby napisac minut?? chyba mądrzej i logiczniej, zagadkę też trzeba dobrze napisać... ale może sie czepiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...