sliqe Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Pavlik co do mojego masz racje , ale to zadanie mi wydaje sie , że zrobił poprawnie z mostem :> - jest napisane , że wraca 2 osoba która biegnie 3 sec a 12 sec + 3 sec = 15 sec a nie 20 sec :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 "]Treść zagadki 3s(2os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca = 4s 6s(3os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca= 7s 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s 3s(2os.) i 1s(1os.), Gdzie żadna osoba niewraca= 3s Z powyzszych danych otrzymujemy: 4+7+15+3=29 sekund Dobrze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 3s(2os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca = 4s 6s(3os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca= 7s 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s 3s(2os.) i 1s(1os.), Gdzie żadna osoba niewraca= 3s Z powyzszych danych otrzymujemy: 4+7+15+3=29 sekund coś popier...łeś 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s razem będzie przecież 20 s (!) NIc nie popier. Zauważ, żę osoba druga - 3s została już przeprowadzona przez most i to ona wraca po osobę pierwszą - 1s, natoamist osoba 4ta - 8s. zostaje już po drugiej stronie mostu, jako przeprowadzona. Tym samym wszystko się zgadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 No to chciał niechciał będziesz miał 107,117,127,137,147,157,167,170,171,172,173,174,175,176,177,178,179,187,198 Poniewaz masz tylko 50 pięter a nie 70 :]Zaraz, zaraz!!! Przecież są tylko 2 mieszkania, wiec bedziesz miał: 101 i 102, potem 201 i 202, itd. Chyba to jasne?? 3s(2os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca = 4s 6s(3os.) i 1s(1os.), gdzie (1os.) wraca= 7s 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s 3s(2os.) i 1s(1os.), Gdzie żadna osoba niewraca= 3s Z powyzszych danych otrzymujemy: 4+7+15+3=29 sekund coś popier...łeś 12s(5os.) 8s(4os.), gdzie (2os.) wraca= 15s razem będzie przecież 20 s (!) Najlepiej jest, gdy osobą powracającą jest ten "jednosekundowiec": za most wybiera sie 12 i 1,ale 1 wraca, bierze 8, znowu przelazi, itd. az na koniec wroci po 3 i razem przejdą. Tylko, że zajmuje to 32 sekundy (apropos, nie lepiej byloby napisac minut?? chyba mądrzej i logiczniej, zagadkę też trzeba dobrze napisać... ale może sie czepiam... To Ty chyba coś po<span style="color:red;">[ciach!]</span>liłeś. Allen3 dobrze to napisał, ja sam podobnie to robiłem. Musisz to jeszcze przemyśleć a napewno dojdziesz do tego że gość dobrze to wykombinował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Allen, nie szpanuj wiedza, bo ty juz znales rozwiazanie zagadki z innego forum, na ktorym te zagadke dalem o wiele wczesniej. Zdaje sie ze Rabbi ja wtedy jako pierwszy rozwiazal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 "]Taka sobie zagadka, mi zajela jakies dobra 5 min, aby ja rozwiazac. Jest tak: Jest piec osob. Jest noc i jest ciemno. Ludzie Ci dochodza do cienkiego mostu. Po moscie moze przejsc maksymalnie 2 osoby na raz, bo inaczej most sie zawali. Sa to osoby w roznym wieku, dlatego potrzebuja rozna ilesc czasu aby przejsc przez most. I tak: Pierwsza osoba potrzebuje 1 sekunde. Druga osoba potrzebuje 3 sekundy. Trzecia osoba potrzebuje 6 sekund. Czwarta osoba potrzebuje 8 sekund. Piata osoba potrzebuje 12 sekund. Poniewaz jest ciemno, a most jest cienki musza mniec lampe. Maja lampe, ale oliwy wystarczy tylko na 30 sekund. Zawsze na druga strone przechodza dwie osoby i jedna wraca z lampa. Jak to zrobic, aby wszystkie osoby przeszly w ciagu 30 sekund. Jutro dam odpowiedz, jak nie zapomne :P o widze piotrek ze dales stare zadanko, to moze jeszcze te z zapalkami zapodaj bo ja nie pamietam a i przy okazji zmien info o sprzecie bo masz jeszcze jeden dysk :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 okej, okej, wszystko pasuje. Teraz to widze..... Kto rozsądny daje k....urde tak pozno takie zagadki?? :) Sorry, jesli kogos urazilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Fmm... Z zapalkami mowisz... To bedzie trudne do zobrazowania no ale zobaczymy. Macie 8 zapalek. Uluzcie je tak, zeby powstaly z nich tylko dwa kwadrety i tylko cztery trojkaty. Mile widziane sa jakies rysunki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 nieeee... 1 osoba lazi tam i na zod :] przy czym oswietla caly most, wiec jest chyba looz? nie? czekam na odpowiedz. narta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ja mam test!!!!!!! Ty=jestes + pol ze nie jestes ile wynosi 2xTy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 nieeee... 1 osoba lazi tam i na zod :] przy czym oswietla caly most, wiec jest chyba looz? nie? czekam na odpowiedz. narta Nie :P Zakladajac ze to jedynka by lazila (bo jest najszybsza) to by wyszlo 32 sek czyli o 2 za dlugo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Dla mnie wszystko pasuje. Przechodza po kolei 12+8+6+3=29sek. w tej 29 sek. przechodzi tez sprinter jednosekundowiec =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Dla mnie wszystko pasuje. Przechodza po kolei 12+8+6+3=29sek. w tej 29 sek. przechodzi tez sprinter jednosekundowiec =] wrrrrr.. ale zawsze ktos musi z lampa wracac czyli masz 12+1+8+1+6+1+3=32 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Hehe, dla rozluznienia atmosfery powiem Wam kawal (raczej napisze :) ): Przychodzi napakowany desiarz do fryzjera i kaze sie ogolic, jak zwykle zreszta :), na "pałę". Siada na fotelu, podchodzi fryzjerka i wzdycha: -"Boże, ale szyja..." Na to dresiarz nie kryjąc dumy: -"No bo trza ćwiczyć ! " A fryzjerka: -"Raczej myć...." Samo życie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 "]Allen, nie szpanuj wiedza, bo ty juz znales rozwiazanie zagadki z innego forum, na ktorym te zagadke dalem o wiele wczesniej. Zdaje sie ze Rabbi ja wtedy jako pierwszy rozwiazal :P:) 8) Nom cóż, skoro tam była :? 8) Ja z resztą nie szpanuje wiedzą. Nie mam powodu się przechwalać, a to chyba nie są przechwałki, zagadki sa po to, aby je rozwiazywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ja mam test!!!!!!! Ty=jestes + pol ze nie jestes ile wynosi 2xTy??? 0 :> 2 x pół mnie = 1 2 x pol mnie nie ma :> = -1 a -1+1 = 0 :D Jezu ale ja mundry 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ja mam test!!!!!!! Ty=jestes + pol ze nie jestes ile wynosi 2xTy??? 0 :> 2 x pół mnie = 1 2 x pol mnie nie ma :> = -1 a -1+1 = 0 :D Jezu ale ja mundry 8) zle!!!!! 2Ty=2jestes + 2pol ze nie jestes 2ty=2jestes +cale ze cie nie ma 2ty=1ze jestes czyli jestes ------ to bez liczenia mozna bo skoro odpowiedziales na posta to jestes :D :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 fakt :F 0.5 mnie + 0.5 mnie :> . To pisal moj pies :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 "]Allen, nie szpanuj wiedza, bo ty juz znales rozwiazanie zagadki z innego forum, na ktorym te zagadke dalem o wiele wczesniej. Zdaje sie ze Rabbi ja wtedy jako pierwszy rozwiazal :P:) 8) Nom cóż, skoro tam była :? 8) Ja z resztą nie szpanuje wiedzą. Nie mam powodu się przechwalać, a to chyba nie są przechwałki, zagadki sa po to, aby je rozwiazywać. No fakt faktem, "nie szpanuj" to zle slowo, ktorego uzylem.. ..ale mogles dac szanse innym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...