buszi Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 hi! mam kompa jak w podpisie. chodzi mi głównie o proca: obecnie mam 11x170 i tyle :-( na 11x175 wstaje win i chodzi OK ale np. w Sandrze 2003 na testach pamięci raz poraz się wiesz i po restarcie już nie wstaje. wiem że wynik który uzyskałem jest dobry ale chciałbym troszeczkę więcej wyciągnąć. czy bez stosowania drutmoda jest to możliwe? a jeśli nie to może pomożecie mi z RAMami? nie za bardzo orientuje się co pozmieniać w BIOSie. jedynie ustawiłem CAS Latancy na 2 i troszkę punktów w Sandzrze dodało ale może coś się jeszcze uda wycisnąć? dzięki za odpowiedz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 zabralbym sie za krecenie gf4ti4200 mam taka sama jak ty i popatrz jak milutko sie kreca =] =] =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 na tej plycie wchodza mnoazniki do 15x moze tedy droga, z opisu wnioskuje ze pamieci juz maja dosyc... pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jezeli kręcisz procka to ustaw Pamieci na AUTO.I zdecyduj czy krecisz procka czy system pod BENCHMARKI, bo to jest różnica i to doza , benchmarkiem mozesz najwyzej sprawdzać stabilnośc ale łapanie pónktów to totalna bzdóra [ a jak pod benchmarki to karte graficzną kręć a nie procka :)] a tak pozatym jak masz pamieci DDR 400 to te 2Ghz(2000Mhz) to minimum chyba ze Brązowy laminat masz to mozesz mieć problemy i na Athlona XP zmieniaj (zmostkuj L2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 MeHow a używasz jakiś radiatorów na pamięciach czy tyle dała fabryka na standardowej karcie (czyli bez) ??? ExodusXXL - no właśnie jak to jest z tymi mostkami: poczytałem trochę na forum i na 75% jestem za spróbowaniem, ale... można potem powrócić do poprzedniego stanu jeśli będzie się wieszał (z XP -> Duron) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 buszi :] w najlepszych czasach jeszcze przekraczalem ta granice - ale wtedy na gornej stronie gf musisz dac nad rdzeniem wiatrak (lub radiator - ale jak zrobic, zeby przewodzil cieplo, a nie laczyl pinow to nie mam pomyslu). Poza tym daj radiatorki na pamieci. Najlepiej (oszczedniej) potnij radiator z jakiegos durnia. Ja na moich aluminiowych duzo osiagnalem. Powodzenia MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Pisałem już o tym gdzieś ale oki jak Admin sie nie wkóży to prosze :lol: : bieżesz procka (durona appelbreda 1400/1600) znajdujesz mostki (to takie coś-:::::) bedzie ich 5lub 4 nie pamietam, i zamalowujesz pierwszy od prawej strony (oczywiście procka trzymasz tak jakbyś go włożył w socket :) ) Przed: :::: Po: :::I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...