Skocz do zawartości
Gość

Zajscie w ciaze:/

Rekomendowane odpowiedzi

Mi starczylo ze widzialem raz moja pane po tym postinor duo czy jak to tam :? Panna przez dwa dni sie ruszyc nie mogla. W morde uwiez mi ze odechcialo mi sie pieszczot na jakis czas (niedlugi oczywiscie). W skrucie twoja kobieta przeszla by 1-2 dniowa katorge. Porownywalna do malego Aliena :wink: wiec na drugi raz udajcie sie do ginekologa na konsultacje bo nie ma co ryzykowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile to srednia krajowa?

nie pamietam, jak to jest z w polsce, ale srednia niemiecka, to

140/45 (w mm) natomiast sredni rozmiar europejski wg producentow gumek, to 200/54, lub podobnie :)

przerzuciłem się na te niebieskie z płynem plemnikobójczym i od tej pory spokój.

no ja je wczoraj kupilem :]

durex extra safe?? ;]

a co do pigulki "po"

faktycznie, po jej zarzyciu wystepuja nieciekawe efekty, ale biorac pod uwage te wszystkie nudnosci w czasie ciazy itp, to chyba jednak lepiej lyknac piguleczke ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Ta tabletka nazywa sie Postinor DUO. Masz 72 godziny, przy czym z kazda sekunda twoje szanse maleja. Jesli nie pojdziecie po nia to jestescie maxymalnymi kretynami. Nie ma mowy tutaj o zadnej aborcji. Oh boshe... co za bzdury. 

[...]

o ile w wiekszej czesci twoj post jest rozsadny i z sensem to tutaj udowodniles ze sam jestes kretynem. nie bede tutaj prawil moralizatorskich tekstow (ja tez uwazam ze to jeszcze nie aborcja), ale jakby na to nie spojrzec, dla dziewczyny to jest trocha inna - bardziej skomplikowana - sprawa. i wyobraz sobie ze mowie tutaj o aspekcie moralnym.

poza tym, jak juz podejmujemy decyzje o wspolzyciu - to prosze takze o przyjecie konsekwnecji tej decyzji, a nie gowniarskiego zachowania...

spiesze sie, ale postaram sie powiedziec. Chodzi o to, ze do tego czasu nie doszlo do zagniezdzenia sie kom. jaj. w macicy. Wiec nie ma poczecia. Po prostu dziecko jest dla mnie od momentu zagniezdzenia sie kom jaj w blonie macicy.

Pshem, masz racje, moze zbyt ostro napisalem, sorry... ale licze na to, ze cos uzmyslowilem lukkowi.

Jak wroce to dopisze

CZESC!

Ps:. W sumie masz racje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

poza tym, jak juz podejmujemy decyzje o wspolzyciu - to prosze takze o przyjecie konsekwnecji

Widzisz pshem, niestety dzisiejsza mlodziez ma z tym olbrzymie problemy.

Nie mowie tu teraz o przypadku lukka, uogolniam poprostu.

Wiele rzeczy potrafi zrobic, zwlaszcza cwaniaczyc, ale jak przyjdzie co do czego to qpa blada :? wylazi z rzeczonego mlodzienca malenki goowniarzyk i w placz.

Sorry, ale nie moglem sie opanowac zeby tego nie napisac.

Napisalem zas na podstawie wieloletnich obserwacji i roznych doswiadczen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Ta tabletka nazywa sie Postinor DUO. Masz 72 godziny, przy czym z kazda sekunda twoje szanse maleja. Jesli nie pojdziecie po nia to jestescie maxymalnymi kretynami. Nie ma mowy tutaj o zadnej aborcji. Oh boshe... co za bzdury. 

[...]

o ile w wiekszej czesci twoj post jest rozsadny i z sensem to tutaj udowodniles ze sam jestes kretynem. nie bede tutaj prawil moralizatorskich tekstow (ja tez uwazam ze to jeszcze nie aborcja), ale jakby na to nie spojrzec, dla dziewczyny to jest trocha inna - bardziej skomplikowana - sprawa. i wyobraz sobie ze mowie tutaj o aspekcie moralnym.

poza tym, jak juz podejmujemy decyzje o wspolzyciu - to prosze takze o przyjecie konsekwnecji tej decyzji, a nie gowniarskiego zachowania...

no wlasnie ciekawe czy moglbys z tym zyc jezeli tak to lepiej poddaj sie kastracji wtedy nie bedziesz miec zadnych problemow :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam moderatorow ale to jest wazne...czy dziewczyna moze zajsc w ciaze jesli np. peknie prezerwatywa ale nie bedzie zupelnego wytrysku???tylko ta "woda" (nie wiem jak to nazwac)...powiedzmy ze dziewczyna ma dni plodne...zdarzylo sie Wam cos takiego...thx za odp. a moderatorow prosze o wyrozumialosc.

powiem ci jak zrobil moj kumpel :arrow: gumka pekla :arrow: na drugi dzien u ginekologa po tabletke :arrow: no problem :) jego rodzice gdy byli mlodzi to TO zlekcewarzyli i mieli potem BIG problem... :?

odnosie tych wszysktich moralizatorskich ciachow - albo siedzimy w sredniowieczu gdzie palono na stosie czarownice a za stosunek przedmalzenski odcinano rece albo zyjemy troche pozniej w swiecie gdzie z wielu klopotliwych sytuacji sa wyjscia 8)

nie wiem jak wy ale ja jestem za swiadomym maciezynstwem a nie za szopkami "O moj Boze dziecko[z wpadki], teraz trzeba brac slub".... a za rok rozwod.... :x

stosunki przerywane poza tym ze zle wplywaja na potencje to jeszce daja ci taka antykoncepcje jak pieprzona modlitwa :?

ludzie naprawde jak nikt[szkola, rodzina, kosciol] wam nie chce mowic o TYCH sprawach to naprawde doczytajcie sobie o tym, bo niewiedza to najprostsza droga do ciachniecia sobie zycja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

poza tym, jak juz podejmujemy decyzje o wspolzyciu - to prosze takze o przyjecie konsekwnecji

Widzisz pshem, niestety dzisiejsza mlodziez ma z tym olbrzymie problemy.

Nie mowie tu teraz o przypadku lukka, uogolniam poprostu.

Wiele rzeczy potrafi zrobic, zwlaszcza cwaniaczyc, ale jak przyjdzie co do czego to qpa blada :? wylazi z rzeczonego mlodzienca malenki goowniarzyk i w placz.

Sorry, ale nie moglem sie opanowac zeby tego nie napisac.

Napisalem zas na podstawie wieloletnich obserwacji i roznych doswiadczen.

jesli odpukac bedzie dziecko to ok...na pewno jej nie rzuce bo ja kocham najmocniej na swiecie a ona mnie...wiemy o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm

co to byl za durex ciekaw jestem... ja innych oprocz arouserow nie uzywam - te sa nie do zajechania...

a mozliwosc zawsze jest...dlatego uzywa sie dla pewnosci tabletek - pomyslec trzeba za wczasu zeby sie nie martwic pozniej!!!!!

No no ... mnie już 2 arousery pękły !!!! kupione w 2 róznych sklepach w róznym czasie - więc nie byłbym taki pewny ;)

zresztą popytałem na pl.soc.sex - i tam też ludzie mają kilka przypadków pęknięcia arousera. Ale jak to mówią .... kto nie używa, temu się nie psuje.

przerzuciłem się na te niebieskie z płynem plemnikobójczym i od tej pory spokój.

wja juz nic nie mowie...bo widze ze niektorzy gdzies bladza myslami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

mozna zrobic test wiekszosci ogolnodostepnych gumek i gwarantuje ze ten arouser bedzie najwytrzymalszy....wiem bo robilem takie testy!!!!(...)

:o nie mam pytan ;) przyznaj sie geng ile spraw elementowych masz teraz na glowie :?: no bo nie wieze ze wszystkie gumki byly 100% niepekalne... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile to srednia krajowa?

nie pamietam, jak to jest z w polsce, ale srednia niemiecka, to

140/45 (w mm) natomiast sredni rozmiar europejski wg producentow gumek, to 200/54, lub podobnie :)

przerzuciłem się na te niebieskie z płynem plemnikobójczym i od tej pory spokój

no ja je wczoraj kupilem :]

durex extra safe?? ;]

a co do pigulki "po"

faktycznie, po jej zarzyciu wystepuja nieciekawe efekty, ale biorac pod uwage te wszystkie nudnosci w czasie ciazy itp, to chyba jednak lepiej lyknac piguleczke ;)

ejjj bruce cytuj normalnie bo to nie ja napisalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

[...]

no wlasnie ciekawe czy moglbys z tym zyc jezeli tak to lepiej poddaj sie kastracji wtedy nie bedziesz miec zadnych problemow :]

Kolego VonFetysz. Jedno pytanie? Ile masz lat? bo piszesz przetotalne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly. POSTINOR DUO TO NIE JEST PIGULKA WCZESNOPORONNA TAK JAK R(JAKIES TAM CYFERKI)!!! Zapamietaj to prosze. Wszystkie kraje ja zaakceptowaly i KOSCIOL tez, co obawiam sie jest dla ciebie najwieksza wyrocznia. Nie ma mowy o zadnym zabojstwie! Nie ma mowy o aborcji. Po prostu komorka nie zagniezdzi sie w blonie macicy i samoistnie obumiera. (CZESTY FAKT NAWET W WYPADKU NIE UZYWANIA ZADNEJ ANTYKONCEPCJI !!)

Teraz jeszcze jeden tekst. Jesli dobrze wiesz pigulki dwuskladnikowe dzialaja na dwa sposoby. Po pierwsze hormony tak mieszaja w organizmie, ze kobieta jest tak jakby ciagle w ciazy, przez co nie dochodzi do wytwarzania komorki jajowej, przez co nie dochodzi do owulacji. Jednakze, jezeli mimo wszystko cos sie "pokopie" i komorka zostanie wytworzona, to wtedy po zaplodnieniu nie moze sie zagniezdzic w blonie macicy, tylko z powodu, ze blona nie jest przygotowana, dzieki pigulce. Tak wiec powiedz mi, czym sie rozni Postinor DUO od drugiej metody ochrony tabletek antykoncepcyjnych??

Sorry, ale ja widze tylko jedna, po Postinor sie kiepsko czuje, a dzialanie teoretyczne jest takie samo. Tak wiec... prosze powiedz mi czy cie nie przekonalem?

Pozdrawiam

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde wiem co to za bol!!! straszne uczucie!!! ale nie pekaj qrde trzymaj sie dobrej mysli!!! mi co prawdy nigdy nie pekla gumka !!! ale jedno co robie to jak juz kupuje to w aptece !!! a nie w kiosku!!! gdzie lezy przez 2 tygodnie na sloncu!!! i jeszcze zszywacze cena przyczepiona!!! albo kupon rabatowy!!! :D jedno jest pewne jak sie chce dziecko to o nie trudno a jak nie chcesz to jak na zlosc!!! mimo to ze kochalem sie z gumka moze z 5 razy w zyciu!!!! reszta to bez!!! a to takie glupie pomysly mnie nachodzily!!! sposoby kalendarzykowe!! jezu paraonja jak teraz sobie pomysle!!!!!!!

Mialem taka sytuacje !!! moja kobieta niby w ciazy a to przez to ze niby bez gumki !!!! myslalem ze w srodku explodowalem ;) zen ie zdazylem :D heheh teraz sie smieje a wtedy !!!!! qrde szkoda gadac!!!! ale czekalem!!! Okres sie spoznia!!!! tydzien 2 !!!! a nim bardziej sie stresuje to tym bardziej cholera!!! za duzo nerwow!!! wiec lepiej spokojnie starac sie podejsc!!! nie robic odrazu afery i niepotrzebnych w tym wypadku wam nerwow!!! na sapokojnie sie postarac!!!

no a jezeli odpukac!! bedzie ciaza to zycze szczescia i zdrowego dziecka !!!

Trzymaj sie!!! nie lam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego od razu luzak ? :)

Nie martw sie chlopie naprawde zeby dzidziusia miec to nie hop siup !

Z dzewczyna juz pol roku sie o to staramy i nic... a przy tym i moje plyny i jej plyny sa ok ! :cry: No nic...

Ale dla Ciebie to powinna byc pociecha 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R@V - jedziesz bez antykoncepcji? To ty niezly luzak jestes :o

Gdzie tam luzak :D drogie te pigulki i gumki ;) ehhehe jakos wiesz ponosi sie czlowiek w czasie takiej chwili ;) jakos tak wyszlo :D hehehe nie mysli sie jak sie lezy na kobiecie ;) stosunek przerywany!! :D hehe te mlodziecze lata ;) szczeniackie ;) tak jak kolega mowil!!! starja sie o dziesko i nici hymmm no wlasnie ale jak mowilem jak sie nie chce to jest a jak sie chce to nie ma ;P pozdrowienia!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukk może , masz chyba pecha :] - o ile sie nie myle :P . W tej jak to nazwałeś "wodzie" są plemniki :>

po co stresujesz człowieka? - zawsze jest szansa

Ale czemu odrazu stresuje ? :> Ja poprostu mówie jaka jest prawda - nic niezastąpi tabletqf :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej żeby Twoja dziewczyna (to do autora topica) , miała temperature ;) Wtedy no stress. Ale tak na poważnie. Ludzie on tu ma CHOLERNY problem, a Wy się wymieniacie jakie gumek używacie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam wszystkim cos co moge powiedziec mając dwoje dzieci (5lat ; 3 tygodnie)

Idac z kobietą do łóżka pomyśl sobie o jednym:

" Nie sztuka dziecko zrobić, sztuka wychować"

Jeśli jesteście pewni tego drugiego to znaczy iż dorośliście do tej decyzji.

A jeśli chodzi o twój przypadek to należy mieć nadzieję iż będzie po waszej myśli, i nie ma co dramatyzować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac wasze wypowiedzi, jestem przerazona niezwykle niskim poziomem wiedzy WIEKSZOSCI z was. Nie mam sily komentowac kazdej wypowiedzi, ktora wywolala moje wzburzenie lub stwierdzenie - "a to kretyn". Napisze tylko, ze boli mnie proste meskie podejscie do pigulek. Czy zdajecie sobie sprawe o licznych skutkach ubocznych? Pomyslcie o kobietach, ktore kochacie i o tym, ze sie truja tylko po to, by niektorzy z was (nie wszyscy oczywiscie) nie musieli wkladac gumki. Proponuje poglebic wiedze na temat antykoncepcji i nauczyc sie odpowiedzialnosci za siebie, swoja partnerke i za dziecko, ktore moze sie w pewnym momencie pojawic w waszym zyciu, bo zadna metoda nie jest w 100% skuteczna (oprocz szklanki wody oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i teraz trzeba czekac aby zrobic test:// Ja nie przezyje tych kilku dni://

niestety, to nie bedzie "kilka dni"

"Należy pamiętać, że dostępne w aptekach testy ciążowe charakteryzują się bardzo wysoką czułością i specyficznością - pozwalają na wykrycie HCG w moczu jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki. Stwierdzono, że 50-70% wczesnych ciąż obumiera w pierwszych dniach po zapłodnieniu. Dlatego też należy przyjąć, że diagnostycznie pewne są wyniki testu ciążowego uzyskane w 5-7 dniu od pierwszej miesiączki po zapłodnieniu, gdy istnieje znaczne prawdopodobieństwo, że ciąża się utrzyma

Test przeprowadzony wcześniej niż po 7 dniach od stosunku, który mógł spowodować ciążę, jest bezcelowe, gdyż poziom HCG może być niższy od czułości testu. Dlatego najlepiej przeprowadzić oznaczenie w dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli wynik testu będzie negatywny, a Ty będziesz mieć uzasadnione podejrzenia, że jednak jesteś w ciąży, powtórz oznaczenie z zastosowaniem NOWEGO testu po kolejnych 7 dniach. Wtedy będziesz mieć stuprocentową pewność

Niektóre testy są w stanie wykazać, czy jesteś w ciąży, już pierwszego dnia po terminie spodziewanej miesiączki (około 14 dni po zapłodnieniu)"

tak to wyglada teoretycznie

mam nadzieje, ze Twoja ukochana w ciazy nie jest

a nastepnym razem badzcie rozsadniejsi - jedna metoda to za malo

chyba jestescie nie dosc dojrzali na seks, nie robcie wiec krzywdy istotce, ktora moze przyjsc na swiat z powodu Waszej glupoty-poczekajcie,niech ma rodzicow, ktorzy sa na nia gotowi, a nie malolatow, ktorzy jedyne co potrafia, to pytac sie na forum, co zrobic, gdy peknie prezerwatywa - takie rzeczy trzeba wiedziec zanim sie zacznie wpolzycie

w kazdym razie powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...