Gość lukk Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 myslalem o odpowiedzialnosci za swoje czyny o to bardzo...tak jak mowilem jesli bedzie dziecko (odpukac x1000000) to oki...przeciez sie nie zastrzele ani nie zabije dziecka....po prostu chcialem zapytac bardziej doswiadczonych jakie sa szanse... dziasiaj byla u mnie...i narazie sie z tego smiejemy i jest oki...zobaczymy pozniej:/ do meddle: malolatami nie jestesmy, aczy jest sie dosc dojrzalym na seks to trudno powiedziec...niektorzy do konca zycia nie sa dosc dojrzali aby miec dziecko...wiec to jest pojecie subiektywne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Czy zdajecie sobie sprawe o licznych skutkach ubocznych? Pomyslcie o kobietach, ktore kochacie i o tym, ze sie truja tylko po to, by niektorzy z was (nie wszyscy oczywiscie) nie musieli wkladac gumki. Jeju... gdzie to przeczytalas w bravo? Dziecko kochane, nie wiem czy wiesz, ale tabletki maja bardzo pozytywny wplyw na organizm. Primo: wygladzaja cere. Secundo: skracaja miesiaczki i je systematyzuja (moja dziewczyna dostaje co do godziny) Tercero: zmniejszaja szanse zachorowania na raka piersi. Cuatro: [Ciach, bo sie debilne komentarze pojawily i niektorzy zartow nie rozumieja :] Czytajac ulotke z tabletek Cilest mozna dojsc do wniosku, ze to super szkodliwa rzecz. Ale przeczytaj ulotke dolaczana do aspiryny. Tez wyczytasz tam straszne rzeczy... brrr... jedyne co jest negatywne i nagminne to zageszczanie krwi. Lampka wina / aspiryna i krew sie rozrzedza. Proponuje poglebic wiedze na temat antykoncepcji i nauczyc sie odpowiedzialnosci za siebie Tez to proponuje : : : , swoja partnerke i za dziecko, ktore moze sie w pewnym momencie pojawic w waszym zyciu, bo zadna metoda nie jest w 100% skuteczna (oprocz szklanki wody oczywiscie) kotku piszesz, ze tabletki sa beee, gumki rox ;] znasz skutecznosc tych srodkow? niestety, to nie bedzie "kilka dni" "Należy pamiętać, że dostępne w aptekach testy ciążowe charakteryzują się bardzo wysoką czułością i specyficznością - pozwalają na wykrycie HCG w moczu jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki. Stwierdzono, że 50-70% wczesnych ciąż obumiera w pierwszych dniach po zapłodnieniu. Dlatego też należy przyjąć, że diagnostycznie pewne są wyniki testu ciążowego uzyskane w 5-7 dniu od pierwszej miesiączki po zapłodnieniu, gdy istnieje znaczne prawdopodobieństwo, że ciąża się utrzyma Ty naprawde sie troche doucz. Bo z tego co napisalas to wynika, ze bedac w ciazy mozesz miec miesiaczke :o :o :o. Po ZAPLODNIENIU nie ma MIESIACZKI az do urodzenia dziecka!!! Szok, szok, szok... kobieta i czegos takiego nie wie : jestem zalamany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Nie załamuj się miszczu, albowiem zaprawdę powiadam ci, krwawienie może się pojawić nawet w trzecim miesiącu ciąży. Acz ma wiedza w tej materii jest na tyle skąpa, że przyczyn ci nie podam ni objaśnieniami nie zasypię. Co prawda tabletek od dawna już nie robi się z jąder byka, nie powodują one owłosienia od twarzy aż do samego członka (barsssourwaaaśmieszszne, i tak wszyscy znają ten dowcip), ale po ich odstawieniu mogą nastąpić halucy... tfu, plącze mi się ozór, mogą nastąpić problemy z powiększeniem stada. Co prawda niejeden jurny Komancz tutaj pomyśli sobie "pfy, w piętnastu podejściach mogę teoretycznie podwoić ilość mieszkańców Ziemi, co mi tam", ale żeby naprawdę sprawić sobie następcę tronu potrzebna jest krew, pot i łzy, żołnierzu! No, może nie do końca z tą krwią i łzami. ---linia cięcia--- Jonas, starzejesz się, idź lepiej spać, dwa kolejne zdania zaczynasz od "co prawda". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 MeHow jak są takie świetne to sam sobie je wcianaj... :) Moja kobitka próbowała już róznych rodzaji, po niektórych miała takie jazdy, że do tej pory drże na samą myśl o nich :( Niema nic za darmo niestety... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 miszczu napisze do ciebie jezykiem twym, azebys niczym nisko przelatujaca mucha pojal sens swego uczynku. Anichybi racje zawarles wielka w swej tresci, lecz nie mozesz za miesiaczke uznac tak zwyklego krwawienia ciazowego, ktore niechcianym zaprawde powiadam ci jest. Czyniac kopie pisma stylu twego niczym barokowy sarmata kosmopolita koncze wypowiedz swa cieszac swe krzaczaste brwi od samych glupot zwartych juz chwile wczesniej. Jonas! Miszczu uuuuurwwwaaadooopszzeeeegooodoooszzdaaammmćććfoootki. Greeeeeeetings MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 moze i ja sie wlacze... MeHow Oczywiscie tabletki hormonalne maja takze pozytywny wplyw na cialo kobiety, ale niestety jestes bardzo niedoimformowany. Co do raka, to tabletka przyczynia sie do: 1. wzrostu ryzyka zachorowania na raka szyjki macicy Tu akurat moze nie tyle sama pigulka jest przyczyna, ale zwiekszone ryzyko wszelakich infekcji drog rodnych (np. niestosowanie prezerwatywy), spowodowanych zwiekszona aktywnoscia seksualna kobiety, czestszej zmiany partnerow. Sa to dane statystyczne. 2. zmalenie ryzyka raka jajnika, tu akurat sprawa jest bardzo prosta, tabletka hamuje jego aktywnosc, i im dluzej stosowana jest ta metoda antykoncepcji tym stopien ochrony jest wyzszy. 3. zmalenie ryzyka raka endometrium (trzon macicy) - dzialanie podobne jak powyzej. 4. kontrowersyjny nowotwor sutka, tutaj w zasadzie dyskusje ciagle trwaja, ale ostatnie badania potwierdzaja wzrost ryzyka zachorowania na ten nowotwor z 0.2% do 1% u kobiet stosujacych antykoncepcje przed 35 rokiem zycia. 5. co do raka piersi to niestety nie masz absolutnie racji, dlugo bowiem twierdzono, ze tabletki zwiekszaja ryzyko raka piersi do 3%, jakkolwiek ostatnie badania przecza tej tezie. Problem natomiast pojawia sie w momencie, kiedy u kobiety wykryto mutacje genu BRCA-1 lub BRCA-2, wowczas stosowanie doustnych srodkow antykoncepcyjnych zawierajacych estrogeny zwieksza ryzyko zachorowania do ok 80%. Wiec prawda niestety jest taka, ze w statystycznej populacji stosujacej tabletki ryzyko raka piersi rosnie. Sugeruje troche poczytac na ten temat, zanim wprowadzisz kogos w blad. Slyszales tez moze, ze skutecznosc tabletki zalezy od stanu zdrowia organizmu? Od tego czy sie w odpowiednim czasie wchlonie? Jak chcesz to sprawdzic moj ty egoisto? A czy wiesz, ze przy odstawieniu tabletki znacznie wzrasta ryzyko ciazy mnogiej? Co do miesiaczki, to musisz wiedziec, ze krwawienie miesiaczkowe moze pojawic sie nawet do 3miesiaca ciazy, sa to oczywiscie sytuacje zadkie, ale sie zdarzaja. I jonas ma absolutnie racje. Wiec zastanawiam sie kto tu tak na prawde czyta bravo... Rada dla ciebie. Poczytaj troche (google twoim przyjacielem, tam na prawde sa tony ifnormacji, badan, etc), choc sadzac po tonie twojej wypowiedzi, raczej masz to gdzies, skoro jako jedna z glownych zalet wymieniasz fakt, ze biedna towarzyszka twojego marnego zywota ma wieksze piersi (zapros ja tutaj tez, ciekawe co na to powie). Podsumowujac, rzygac mi sie chce jak mysle o poziomie naszej mlodziezy i od dzisiaj jestem za kastracja osobnikow niedoroslych do pozycia :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Witchhunter widze, że jesteś multidyscyplinarny :) Ja tak wracam do działu chłodzenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Witchhunter widze, że jesteś multidyscyplinarny :) Ja tak wracam do działu chłodzenie... akurat w tej kwestii trzeba posiadac chociaz podstawowa wiedze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 akurat w tej kwestii trzeba posiadac chociaz podstawowa wiedze... Dobrze gada, wódki mu dać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 i od dzisiaj jestem za kastracja osobnikow niedoroslych do pozycia :x gdybysmy wprowadzili to jako regule ludzkosc wyginelaby wraz z obecna generacja; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 A co do tych tabletek, ze jedne dziewczyny chorowaly, innym rosna piersi, to wszystko zalezy od dziewczyny. Sa to niestety tak skomplikowane stworzenia, ze powinno byc chyba tyle rodzajow pigolek anty ile jest kobiet na swiecie. Bo niewiadomo, jak dana kobieta zaregauje na dany srodek. Wiec te statystyki ktore przedstawil Witch sa wedlug mnie bardzo niewymierne... Ale mam jedno pytanie, i prosze o odpowiedz kilka osob, najlepiej konkretnie wyksztalconych w ym zakresie! ;) Czy stosowanie tabletek anty, powoduje trodnosci w zajsciu w ciaze, w pozniejszym okresie po ich odstawieniu?? Z tego co mi wiadomo, to raczej nie, ale moze wypowie sie na ten temat ktos jeszcz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgadzam sie w pelni sinus, to ze statystycznie cos sie dziaja ma sie nijak do konkretnych przypadkow, wlasnie dlatego sa to statyski :) mowia o ogole pewnej grupy osob... Nie jestem absolutnie wyksztalcony w tym kierunku, ale z tego co czytalem (nie dostetecznie duzo) to kobieta zdolna jest zajsc w ciaze juz w 1 cyklu od momentu przerwania stosowania tabletek. Malo tego, z uwagi na zwiekszone prawdopodobienstwo ciazy mnogiej (dwujajowej dla jasnosci - jajniki moga zaczac pracowac rownoczesnie) czasem stosuja sie to metode w leczeniu nieplodnosci. Oczywiscie wszystko tak wyglada na dzien dzisiejszy, jak bedzie za 20lat, kiedy moze okaze sie ze kobiety teraz przyjmuja w jednej tabletce tyle hormonow, ile pozniej starczyloby na caly cykl (historia lubi sie powtarzac)., tego nikt tak naprawde nie wie... Jakkolwiek najlepiej poszukaj na sieci informacji o tym (badania szczegolnie), zasiegnij porady kilku specjalistow, wtedy bedziesz wiedzial najlepiej... nie polegaj raczej na zdaniu komputerowcow :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 albo za kilka lat sie okaze, ze wiekszosc kobiet ktore przez ten czas braly tabletki nie moze zajsc w ciaze! :? I wlasnie tego boi sie moja lady... Acha! Witch, co do tej ciazy mnogiej...."jajniki moga zaczac pracowac rownoczesnie" -tak juz zostaje, czy po czasie to wraca do normy? Ale chyba nie ma lepszej i prostszej metody niz tabletki... Juz od jakiegos czasu myslimy o dodatkowym zabezpieczeniu, ale ona sie bardzo boi powiklan po stosowaniu tabletek... Musimy cos wymyslec.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 No niestety, kiedys w supermarketach stosowano aparaty rentgenowskie zeby mamy mogly sprawdzic, czy but lezy dobrze na nodze dziecka. Stala taka kobita i przymierzala po 10 buciorow naswietlajac malego dawka kilkakrotnie przewyzszajaca te stosowane teraz do przeswietlania klatki piersiowej czlowieka... Z tabletkami bylo podobnie, zachorowania na raka wsrod tych wlasnie kobiet o tym nam do tej pory przypominaja... Co do ciazy mnogiej, to musze cie odeslac do innych zrodel, raczej wszystko sie normuje, ale to jest moja luzna interpretacja pewnych wiadomosci (jak tez braku innych, swiadczacych o problemach z tym). Nie ma metody idealnej, jakkolwiek z tego co mi wiadomo jest tak duzo przeroznych preparatow ze da sie dobrac go praktycznie dla kazdek kobiety, ktory spelnia pewne wymagania zdrowotne. Mozna tez zrobic gruntowne badanie hormonalne wczesniej, celem jak najlepszego dostosowania tabletki. Mnie najbardziej martwi rak piersi, gdyz niby najnowsze badania wskazuja na wzrost tylko u kobiet z mutacja genow BRCA-1 lub BRCA-2, ale kto to tak na prawde wie... takie rzeczy pojawiaja sie po kilkunastu latach stosowania tebletek, a wszelkie badania dotycza produktow liczacyc ile? 5 lat? pewnie nawet nie tyle... Ale niezaprzeczalna zaleta tabletek jest praktycznie momentalny zanik strachu przed ciaza u kobiety. Do tego samo dzialanie tabletek powoduje wzrost tej pewnosci przez comiesieczne krwawienia (chyba ze bierzemy bez tygodniowej przerwy). Musicie sporo poczytac na ten temat, bo sa tez rozne "psychologiczne" skutki uboczne, jak np. zmniejszenie popedu seksualnego u czesci kobiet. Suchosc w pochwie. To sa wszystko istotne rzeczy o ktorych nie wolno zapominac decydujac sie na ten krok. Ale fakt faktem, stosowanie tabletek w polaczeniu z inna metoda (np. prezerwatywa) jest w tej chwili najbezpieczniejsza metoda antykoncepcyjna dla kobiet przed ciaza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 jak nazwiesz dziecko? :oR@V Jak nazwiesz dziecko? Bo jestes na dobrej drodze : BTW najtansze tabletki kosztuja bodajze 3zl. A i tak pewniejsze niz zasrane gumki MeHow rany :D juz Ci odpowiadam na pytania :D jak to bedzie Corka to Jessica albo Julia a jak synek to David ;) Co do tych tabletek zartowalem tylko taki zarcik :D nie wiedzialem ze wezimesz to do siebie :) Jak juz pisalem bylem wtedy gowniarz malo odpowiedzialny czlowiek dorasta :D w sumie nadal jestem gowniarz mam te 23 lata ale przez te pare ladnych lat zmadrzalem troszke I jak jeden kolega powiedzial "nie sztuka zrobic dziecko tylko je wychowac" sorki jak przekrecilem cos :) ale wiadomo oco chodzi :D SWIETA PRAWDA!!! SWIETE SLOWA!!! i co do tabletek wychodzilo tak ze nie bylo warunkow bym mogl sie kochac z dziewczyna codziennie najlepiej po 5 razy :D wiec nie chcialem zeby faszerowala sie tymi pigulkami!!! bysmy mogli spokojnie pokochac sie raz w tygodniu czy tam 2 ;) a co do gumki sama nie znosila jak ja na sobie posiadalem :D ale mowie gowniarstwo bylismy :D i ciesze sie ze skonczylo sie jak skonczylo :D wiec koledze z tym wlasnie problemem zycze powodzenia niech bedzie tak jak tego chcecie ;) powodzenia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Coz sie stalo. Cieszie sie Witchhunter, ze wyraziles swoja opinie. Kazda odpowiedz jest bardzo interesujaca. Wybaczcie, ale bede pisal od punktow. Wypowiedz stanie sie wtedy znacznie prostsza i czytelniejsza. 1. Tak jak mowilem moj ojciec jest ginekologiem i nie ma w tym zadnego zartu. Mowie zupelnie powaznie. Tak wiec stwierdzil jednoznacznie, iz krwawienie w trakcie ciazy nie jest MIESIACZKA, tylko czynnikiem niepozadanym, z ktorym nalezy sie zglosic do lekarza. Miesiaczka polega na wydalaniu kom. jajowej, a jak wiemy w trakcie ciazy progesteron przeszkadza w wytwarzaniu nowych kom.jajowych. Tak wiec nie jest to miesiaczka, tylko krwawienie. Nasza kolezanka dokladnie mowila o miesiaczce, wiec wybacz, ale musisz sie ze mna zgodzic. 2. Rak szyjki macicy i rak piersi. Przy dostatecznie czestych badaniach tzn. mammograficznym i cytologicznym mozna w 100% uniknac akcji chirurgicznej w przypadku (NADAL BARDZO RZADKIM !!!) choroby nowotworowej. Dodac nalezy, ze wspolczynnik takich zachorowan jest bardzo niski. Jesli was to interesuje moge sie dowiedziec ile mieszkanek mojego powiatu z przebadanych w ramach programu Mammografia 2003 mialo raka. Tak sie szczesliwie sklada, ze ojciec jest wspolwlascicielem poradni chorob piersi. Interesuje was to? W ten sposob wyjasni sie, ze wzrost 80% zachorowan w danej grupie nie jest wcale tak straszna roznica. 3. Wzrost zachorowan na raka sutka 0,2%-1%, coz... liczby nadal nie sa wielkie. Wybacz, ale nie przekonuje mnie ten fakt. Przy regularnych badaniach jest sie w pelni bezpiecznym 4. Piszesz o tym, ze skutecznosc dzialania tabletki zalezy od stanu zdrowia i czasu w ktorym sie wchlonie tabletka. Mylisz sie! Czas wchloniecia sie tabletki nie ma tutaj nic do rzeczy. Rozny czas wchlaniania tabletki zalezy tez od tego, czy polykasz ja na pusty zoladek, czy w momencie sytosci. Tak wiec... wchlanianie trwa ok. 2 godzin. Przez ten czas lepiej nie pic alkoholu i nie wymiotowac. Wtedy moze byc niemilo. 5. Co do ciazy mnogiej. Masz racje nie slyszalem o tym. Jednakze gdzie lezy problem? Jak procentowo sie to rozklada? Skad masz takie informacje? 6. Co do tych piersi, to naprawde zartu nie zrozumiales. Przykro mi, ze tak to odebrales. Jestes troszeczke przemadrzaly prawda? Co do komentarzy na moj temat prosze Cie, abys ich nie udzielal tylko ze wzgledu na fakt, ze przeczytales 3 moje posty. Kolego pozory myla, tym bardziej na podstawie pozorow prosze mnie nie obrazac. Wypraszam sobie. 7. Sinus. Uwierz mi, ze na polskim rynku jest bardzo duzo rodzajow tabletek. Jesli danej kobiecie nie pasuje dany rodzaj, to po prostu zmienia. Szuka, az znajdzie idealna. 8. Witch czytam dalej twego posta i zniszczyles mnie tekstem, ze za 20 lat moze sie okazac, ze kobiety przyjmuja tyle hormonow w jeden dzien ile w caly cykl za 20 lat. Powiem Ci cos ;) i musisz sie ze mna zgodzic. 20 lat temu kobiety braly bomby hormonalne. Teraz sa to male ilosci hormonow. 9. Sinus bez obrazy. Ale skoro 20 lat temu kobiety braly tabletki o wielkiej ilosci hormonow - byly to tabletki niedoskonale. Powiem wiecej, byly to tabletki wadliwe. Przez wiele lat takie szprycowania sie bombami hormonalnymi urodzily dzieci zdrowie i pojedyncze (jesli mozna tak powiedziec) 10. Sinus... na twoim miejscu zastanowilbym sie nad jedna rzecza. Czy nie wolisz miec tej blisko 100% pewnosci? Uwierz mi seks jest przyjemnoscia, gdy uzywasz tabletek. Naprawde. 11. Sinus... podwojne dzialanie jajnikow nie polega na tym, ze co miesiac masz 2 kom. jajowe :) chodzi o to, ze moze sie cos "powalic" i beda dwie. Tak tez sie dzieje bez tabletek. Przeciez skad sie braly bliznieta 2 jajowe. 12. Zakoncze w prosty sposob. Wspolczynnik Perla (ilosc kobiet ze 100 regularnie wspolzyjacych , ktore zajda w ciagu jednego roku) Tabletki antykoncepcyjne - 0,05-0,5 Wkładki domaciczne - 0,1 - 6,0 Prezerwatywa dla mężczyzn- 5 -8 Środki chemiczne- 4 -25 Kalendarzyk małżeński - 20 - 24 Metoda Billingsów - 0,9 - 12 Metoda termiczna - 0,8 - 1,4 Stosunek przerywany - 15 - 28 JAKIES PYTANIA? Tabletka jest skuteczniejsza od 100 do 16 razy bardziej niz prezerwatywa. Sinus pomysl o tym zanim zrobisz glupstwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 R@V :) hehehe :) :) :) dobry jestes :) fajne imiona imho. Ja syna chcialbym nazwac Aleksander : ale jak sobie pomysle o dzieciach to mnie gesia skorka bierze. (i teraz jak to jonas mowi z najdalszych rzedow odezwa sie malkontenci). A tak apropos :) podoba mi sie okreslenie pokochac sie :/ zaraz ci Witch powie, ze jestes taki smaki i owaki. :( Witchhunter :) co do suchosci w pochwie nie jest ona spowodowana przyjmowaniem tabletek tylko innymi schorzeniami. Nie masz racji. Co do popedu plciowego... hmmm... ostatnie badania wsrod kobiet nie wykazaly zmniejszenia popedu. Pozdrawiam MeHow BTW Lukk, kiedy twojej pannie wypada miesiaczka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Lukk !!! Najwazniejsza sprawa !!! NIE STRESUJ SIE !!!!!! bedzie dziecko to bedzie (odpukac)... nie bedzie... to dobrze... Ja osobiscie mialem kilka lat temu taka sytuacje, ze razem z moja ukochana ( a kochalismy sie bardzo ) postanowilismy zrobic ten krok (mielismy po 14lat )... no i... guma pekla... i mialem to samo co ty... jeszcze przed wystryskiem, wiec obsralem sprawe i sie nie przejmowalem (wiedzialem ze zawsze byla taka szanasa 1 na 1000000000... ale "mnie mialoby to spotkac?")... minelo troche czasu, i nie wiem dlaczego, moze dlatego ze TO zrobilismy, poprostu nie wiem... przestalem ja kochac... i meczylem sie z nia... wiec postanowilem z nia zerwac. Trudno to poszlo bo ona mnie jeszcze kochala, i to chyba nawet bardzo :? . Po jakims czasie (chyba ze 2 tygodnie od zerwania) dostaje SMS'a "Czesc Maciek... bedziesz tatusiem, i co ty na to?"... myslalem ze zawalu dostane rece mi lataly jak pod 220V... i nie wiedzialem co mam ze soba zrobic... chodzilem tak zesrany ze cale zycie przesrane.. szkola.. itp ... przez jakies 3 tygodnie... oczywiscie zaraz po SMS'ie umowilem sie z nia i okazalo sie ze jej sie miesiaczka spoznia... zrobila test i wyszlo ze jest... :twisted: ... poszla do ginekologa... i ginekolog z wyrazem politowania na twarzy powiedzial ze jeszcze nie wiadomo (ale domyslal sie ze pewnie jest)... i zeby sie zglosila 3 stycznia (tej daty nie zapomne chyba nigdy). Sylwester... jeden dzien zapomnienia o problemie... pozniej 2 dni odsypiania... dzwonie do niej... i slysze ze nie jest... Myslalem ze ze szczescia exploduje... Ale teraz mam problem... :evil: :evil: :evil: ... nie moge w spokoju kochac sie z dziewczyna :evil: ciagle boje sie ze zajdzie... tamta akcja pozostawila mi straszna plame na psychice :evil: . Normalnie... powinienem sie chyba z tym zglosic do jakiegos psychologa :? I najlepsze jest to... ze okazuje sie ze podobno ta moja dziewczyna to wszystko wymyslala, zeby sie odplacic mi za to ze z nia zerwalem... nie wiem czy jest to prawda... ale jesli jest to przesadzila... Wiec.... NIE STRESOWAC SIE !!!! to juz moze niekoniecznie do lukk'a bo jak juz napisal ze swoja dziewczyna bardzo sie kochaja i jak widac chca sie zwiazac w przyszlosci... ale przestroga do calej reszty kolegow forumowiczy... NIE STRESUJCIE SIE BO MOZE SIE TO ZLE SKONCZYC DLA WASZEJ PSYCHIKI!!!! /logout Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 MeHow przestan sie produkowac i popros tate do ompa bedzie merytoryczna rozmowa. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 1. Tak jak mowilem moj ojciec jest ginekologiem i nie ma w tym zadnego zartu. Mowie zupelnie powaznie. Tak wiec stwierdzil jednoznacznie, iz krwawienie w trakcie ciazy nie jest MIESIACZKA, tylko czynnikiem niepozadanym, z ktorym nalezy sie zglosic do lekarza. Miesiaczka polega na wydalaniu kom. jajowej, a jak wiemy w trakcie ciazy progesteron przeszkadza w wytwarzaniu nowych kom.jajowych. Tak wiec nie jest to miesiaczka, tylko krwawienie. Nasza kolezanka dokladnie mowila o miesiaczce, wiec wybacz, ale musisz sie ze mna zgodzic. No taa, masz racje, krwawienie moze wystapic. Jakkolwiek nasza kolezanka nie mowila, a cytowala jesli dokladniej spojrzec :wink: 2. Rak szyjki macicy i rak piersi. Przy dostatecznie czestych badaniach tzn. mammograficznym i cytologicznym mozna w 100% uniknac akcji chirurgicznej w przypadku (NADAL BARDZO RZADKIM !!!) choroby nowotworowej. Dodac nalezy, ze wspolczynnik takich zachorowan jest bardzo niski. Jesli was to interesuje moge sie dowiedziec ile mieszkanek mojego powiatu z przebadanych w ramach programu Mammografia 2003 mialo raka. Tak sie szczesliwie sklada, ze ojciec jest wspolwlascicielem poradni chorob piersi. Interesuje was to? W ten sposob wyjasni sie, ze wzrost 80% zachorowan w danej grupie nie jest wcale tak straszna roznica.Sluchaj, no jasne ze przy dokladnym badaniu itd mozna uniknac akcji chirurgicznej, tylko nie wiem po co to mowisz, nie jest jasnym czy tabletki nie maja wplywu na to (a sa sluchy ze maja), wiec co ty mi tu mowisz. To ma byc pocieszenie? "bierz tabletke, ale nie martw sie, jesli przez nia bedziesz maial raka uniknisz akcji chirurgicznej"? 3. Wzrost zachorowan na raka sutka 0,2%-1%, coz... liczby nadal nie sa wielkie. Wybacz, ale nie przekonuje mnie ten fakt. Przy regularnych badaniach jest sie w pelni bezpiecznymNie chodzi o liczby, chodzi o sam fakt. Badanie nie zapobiega chorobie nowotworej, pozwala ja wczesniej wykryc. Nie ma to nic wspolnego z bezpieczenstwem. 4. Piszesz o tym, ze skutecznosc dzialania tabletki zalezy od stanu zdrowia i czasu w ktorym sie wchlonie tabletka. Mylisz sie! Czas wchloniecia sie tabletki nie ma tutaj nic do rzeczy. Rozny czas wchlaniania tabletki zalezy tez od tego, czy polykasz ja na pusty zoladek, czy w momencie sytosci. Tak wiec... wchlanianie trwa ok. 2 godzin. Przez ten czas lepiej nie pic alkoholu i nie wymiotowac. Wtedy moze byc niemilo.Wlasnie, lepiej nie pic, nie wymiotowac, nie miec nudnosci itd. W razie wystapienia ktoregokolwiek z tych czynnikow moze byc problem, o to wlasnie chodzi. 5. Co do ciazy mnogiej. Masz racje nie slyszalem o tym. Jednakze gdzie lezy problem? Jak procentowo sie to rozklada? Skad masz takie informacje?To nie jest problem, tylko informacja. Mowiaca o tym, ze organizm kobiety jest pod wplywem tabletek nawet po ich odstawieniu. 6. Co do tych piersi, to naprawde zartu nie zrozumiales. Przykro mi, ze tak to odebrales. Jestes troszeczke przemadrzaly prawda? Co do komentarzy na moj temat prosze Cie, abys ich nie udzielal tylko ze wzgledu na fakt, ze przeczytales 3 moje posty. Kolego pozory myla, tym bardziej na podstawie pozorow prosze mnie nie obrazac. Wypraszam sobie.Ty sobie wypraszasz? Ja jestem przemadrzaly? mowiac o piersiach? Spytaj swojej dziewczyny co sadzi o twojej wypowiedzi, powaznie! Widzisz, moja reakcja byla spowodowana tym, ze przeczytales 2 posty osoby, ktora w gruncie rzeczy miala pelna racje i nawet pozory byly w porzadku, ale mimo wszystko nie przeszkodzilo ci to w okresleniu jej wiedzy rodem z bravo i innych ciekawych skladniowych zabiegow ktorych cytowac nie ma sensu. Teraz kto tu jest przemadrzaly? 8. Witch czytam dalej twego posta i zniszczyles mnie tekstem, ze za 20 lat moze sie okazac, ze kobiety przyjmuja tyle hormonow w jeden dzien ile w caly cykl za 20 lat. Powiem Ci cos ;) i musisz sie ze mna zgodzic. 20 lat temu kobiety braly bomby hormonalne. Teraz sa to male ilosci hormonow.Wowczas to rowniez byly male ilosci hormonow, lub inaczej, wystarczajace zeby zatrzymac proces jajeczkowania + pare innych drobiazgow. Teraz tez sa niby wystarczajace, chociaz ciagle sie zmniejszaja, nie masz pojecia co bedzie za 20kat i musisz sie ze mna zgodzic. 10. Sinus... na twoim miejscu zastanowilbym sie nad jedna rzecza. Czy nie wolisz miec tej blisko 100% pewnosci? Uwierz mi seks jest przyjemnoscia, gdy uzywasz tabletek. Naprawde.Widzisz, niektorzy, tak jak np. ja i Sinus zainteresowani sa bardziej przyszloscia, anizeli chwilowa przyjemnoscia wynikajaca z jakiejstam pewnosci. Moze kiedys to zrozumiesz... 11. Sinus... podwojne dzialanie jajnikow nie polega na tym, ze co miesiac masz 2 kom. jajowe :) chodzi o to, ze moze sie cos "powalic" i beda dwie. Tak tez sie dzieje bez tabletek. Przeciez skad sie braly bliznieta 2 jajowe.Tak, tylko ze zaraz pod ostawieniu tabltek prawdopodobienstwo tegoz wzrasta... pogooglaj sobie za tym, nie bede za ciebie tego robil, jestes wystarczajaca dojrzaly na seks, z wyszukiwarka sobie tez poradzic powinienes... JAKIES PYTANIA?[/b] Tabletka jest skuteczniejsza od 100 do 16 razy bardziej niz prezerwatywa. Sinus pomysl o tym zanim zrobisz glupstwo.Obawiam sie ze wlasnie o tym mysli sinus, tyle ze dla niego glupstwem jest slepe patrzenie za cyferkami mowiacymi niezwracajac uwagi na inne. Witchhunter co do suchosci w pochwie nie jest ona spowodowana przyjmowaniem tabletek tylko innymi schorzeniami. Nie masz racji.Suchosc w pochwie jest jednym z mozliwych skutkow ubocznych stosowania tabletek, mam przed soba ksiazke ktora tak twierdzi, w zwiazku z czym zeby mnie przekonac musisz powolac sie na cos wiecej anizeli na zdanie wlasnie czy pewnego wspolwlasciciela kliniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Lukk wszystko będzie git, ja za 1 razem używałem durex-a i pękł ;( Ale wszystko się dobrze skończyło - u Ciebie mam nadzieję, że też. Tylko nie zrażaj sie do "miłości" i pilnuj dobrze swojej ukochanej. Pozdrawiam i nie życzę zbyt wczesnego ojcostwa. Trzymaj się :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 i tak juz jest za pozno na tabletki. CO BEDZIE TO BEDZIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Hmmm nie zgodze sie z toba co do wypowiedzi na temat, ze Wlasnie, lepiej nie pic, nie wymiotowac, nie miec nudnosci itd. W razie wystapienia ktoregokolwiek z tych czynnikow moze byc problem, o to wlasnie chodzi. Nie zaleca sie picia do 2 godzin po zazyciu tabletki, gdyz moze miec to ujemny wplyw na jej wchlanianie. Co do wymiotow, to wiecie dobrze o co chodzi. Po prostu tabletka moze zostac wydalona. MeHow przestan sie produkowac i popros tate do ompa bedzie merytoryczna rozmowa No bez przesady :) :) :) Wowczas to rowniez byly male ilosci hormonow, lub inaczej, wystarczajace zeby zatrzymac proces jajeczkowania + pare innych drobiazgow. Teraz tez sa niby wystarczajace, chociaz ciagle sie zmniejszaja, nie masz pojecia co bedzie za 20kat i musisz sie ze mna zgodzic. Tak, w twojej wypowiedzi masz racje, ale tylko czesciowo. Wtedy dawki hormonow byly olbrzymie. Wierz mi. Dzialalo to na zasadzie nastepujacej. Czlowieka mozesz zabic malutkim nozem, ale gdyz przy owczesnym rozwoju nauki nie bylo to do konca pewne, tak wiec uzywano czegos porownywalnego do bomby wodorowej. Moze glupi przyklad, ale wystarczajaco dosadny. Obawiam sie ze wlasnie o tym mysli sinus, tyle ze dla niego glupstwem jest slepe patrzenie za cyferkami mowiacymi niezwracajac uwagi na inne. Olaboga. Wiem, jestes dorosly, patrzysz na wszystko z innej perspektywy. Ja w porownaniu do Ciebie jestem zapewne dzieckiem ;) tzn. mlodszy. Piszesz mi o nie patrzeniu na cyferki. Opowiem Ci dwie historie. Moze troche melodramatyczne, ale coz... mam kolezanke, ktora tak jak ty powiedziala kiedys, ze najepsza metoda antykoncepcji jest metoda naturalna, tylko dlatego, ze jest naturalna. Nie obchodzilo ja, jakie jest ryzyko. Byla radosna jak malo kto. No ale niewazne. Wszyscy ja bardzo lubilismy, jednakze... zaszla w ciaze. Na dniach ma urodzic. Wszyscy pomysla, no i co z tego? Szczesliwa mamusia. Gdyby nie maly fakt. Bylem w wakacje na jej slubie, a ona podczas skladania przysiegi po prostu sie poplakala i to nie bylo ze szczescia. Jej maz jest podobno zly : kiedys kobiecie w ciazy powiedzial albo jedziesz teraz ze mna samochodem albo wracasz autobusem. I odjechal! Pewnie powiecie mi, "po co wychodzila za maz za takieg gbura". Teraz pomyslcie co by bylo, jakby samotnie wychowywala dziecko. Naszeg [Ciach!] społeczeństwo by ją wykonczylo. Druga historia. Moze krotsza i bardziej pasujaca do tematu. Chlopak nie chcial "tego" robic dziewczynie. Tzn nie chcial, zeby sie trula tabletkami. Bo przeciez na ulotce tyle szkodliwych rzeczy napisane. Na pewno ich dziecko bedzie zdrowe. Dla chlopaka jest to koniec szkoly, kariery, marzen, wolnosci. Nie wiem co powiedziec wiecej. Moze ja jestem po prostu takim zwolennikiem tabletek, gdyz daja mi najwieksza pewnosc, ktorej ja potrzebuje. Co do tych piersi, to byl to qrcze blade ZART!! Nie zaden przejaw egoizmu. Suchosc w pochwie jest jednym z mozliwych skutkow ubocznych stosowania tabletek, mam przed soba ksiazke ktora tak twierdzi, w zwiazku z czym zeby mnie przekonac musisz powolac sie na cos wiecej anizeli na zdanie wlasnie czy pewnego wspolwlasciciela kliniki. Wyczytalem wczoraj na google, ze jest wrecz przeciwnie... ale skoro czytasz z ksiazki, to looz. Masz na pewno racje. Pozdrawiam MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Tak sobie czytam i fajnie jest, tylko dlaczego nikt nie wspomnial o "spirali" ? Moze tez facet powinien "cos" zrobic sobie z nasieniowodami ? skoro chce tak bezstresowo sobie "pobzykac" ? Dlaczego zrzuca sie caly ten ciezar na kobiete ? IMHO to podejscie wrecz instrumentalne :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 dzieki 4 all za dodatkowa edukacje i dodawanie otuchy...mam nadzieje ze wszystko bedzie ok...ale juz wiecej durexow nie kupie :evil: :evil: pewnie uchodza za najlepsze tylko dlatego ze je reklamuja na prawo i lewo...a teraz pozostalo odliczanie.. :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Tak sobie czytam i fajnie jest, tylko dlaczego nikt nie wspomnial o "spirali" ? Moze tez facet powinien "cos" zrobic sobie z nasieniowodami ? skoro chce tak bezstresowo sobie "pobzykac" ? Dlaczego zrzuca sie caly ten ciezar na kobiete ? IMHO to podejscie wrecz instrumentalne :? :? tez myslalem nad podwiazaniem nasieniowodow ;] sperma traci 5% objetosci i jest spox ;] tyle, ze w polsce takiego zabiegu (legalnie) nie wykonasz :/ najblizej, to chyba litwa to sa dane gdzies z przed pol roku.....o ile pamietam ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Tak sobie czytam i fajnie jest, tylko dlaczego nikt nie wspomnial o "spirali" ? Moze tez facet powinien "cos" zrobic sobie z nasieniowodami ? skoro chce tak bezstresowo sobie "pobzykac" ? Dlaczego zrzuca sie caly ten ciezar na kobiete ? IMHO to podejscie wrecz instrumentalne :? :? tez myslalem nad podwiazaniem nasieniowodow ;] sperma traci 5% objetosci i jest spox ;] tyle, ze w polsce takiego zabiegu (legalnie) nie wykonasz :/ najblizej, to chyba litwa to sa dane gdzies z przed pol roku.....o ile pamietam ;p Najblizej to Czechy, Ostrawa, Cieszyn np. Blisko, tanio, wygodnie, szybko i bezbolesnie. Polecam amatorom bezstresowego bzykania, troszke wlasnej inwencji panowie, zamiast "nadziewnia" swoich kobiet tymi cholernymi hormonami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 probowales?? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 probowales?? ;] Moze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 to moze napsizesz jeszcze.... co znaczy tanio ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...